Reklama

Reklama

Pěst plná hněvu

  • Česko Čínská spojka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve svém nejlepším filmu hraje Bruce Lee studenta bojových umění, který se vrací do školy svého bývalého mistra. Návrat je to tragický, protože jeho učitel byl zavražděn. Stopa vede k jedné z konkurenčních škol. Když se ale ukáže, že místní úřady nemají příliš zájem na vyšetření mistrovy smrti, rozhodne se žák pomstít svého mentora po svém. Někoho to bude hodně bolet. Při premiéře v roce 1972 během filmu aplaudovalo publikum ve stoje. Nastal čas si to zopakovat. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (162)

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s legendou Brucem Lee a hned to je "údajně" jeho nejlepší film? Tak to abych zvážil zhlédnutí těch ostatních. Ne nechci být zbytečně negativní, Pěst plná hněvu má rozhodně neopakovatelnou atmosféru a já se konečně dostal k tomu, abych také přičichl k tvorbě kung-fu legendy ze všech nejlegendovatější. Není to tedy nějaká extra sláva, přeci jen je znát, že se na filmu podepsal zub času a leeho ječení v pomalu každé scéně působí opravdu zvláštně, nicméně samotné bojové scény jsou kvalitní a je vidět, proč je i dnes leeho jméno takovým pojmem. Samotný snímek zpočátku působí trochu zmateně a příběh o střetu dvou bojových škol na pozadí japonské okupace Šanghaje nevypadá nic moc, avšak časem se přemění v nefalšovanou vendetu a v ten moment začíná zábava. Přes nesporné klady však nemohu jít výše než jsou tři hvězdy. Rozhodně však oceňuji temnější vyznění filmu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee měl dar. Pohled, kterým dokázal vyjádřit každou emoci. Uměl se podívat tak, že diváka rozesmál, ale stejně tak dokázal, že jste si nadělali do kalhot. Srdceryvný výraz předvedl právě v "Pěsti plné hněvu". Jeho filmy nejsou velké proto, že byl mistrem bojových umění, ale také proto, že byl skvělým hercem, který by se stal legendou, aniž by musel zemřít tak mladý. Smrt si nevybírá podle věku. Člověk se skoro diví, že Jackie Chan po všech těch zraněních vydržel tak dlouho. Je mi jasné, co bude filmu vyčítáno. Je poměrně málo akční, ale podívejte se na ty davové bojové scény, jsou prostě parádní, stejně jako scéna s nunčaky, kdy Bruce ukazuje svoje mistrovství. Je na něm vidět, jak dokáže být soustředěný, jak se dokáže do role vžít, kdy začnete mít pocit, že on nehraje, on opravdu bojuje. Sálá z něj síla, jakou měl jen málokdo. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/04/bruce-clint-simon-david-zbouchnuta-v.html ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Dnes uz film asi nema moc co nabidnout. Ja jsem si u nej ale krasne odpocinul, zavzpominal a pobavil se. Bruce Lee to fakt umel ( nebavim se ted o herectvi ) a nevim jak na ostatni, ja mel ale pocit, ze ve filmu je stale nejaky silny naboj ci kouzlo, ktere uz zadny Van Damme ci Seagal a spol nikdy nenaplni. Vyborna uvodni pisnicka. ()

The Viper 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee sice ukázal krásné kousky s nunčaky a dokonce se mi i líbilo jak hrál (toto je první film který jsem s nim viděl). Ovšem zbytek stojí za starou belu. Jak příběh, tak choreografie bitek, které působí až trapně, přičemž je bohužel film brán vážně, takže to nefunguje jako u Kung-fu nářezu. Opravdu nepovedené střihy a triky s rádoby krvácejícími ústy a rozbitými hlavy nezachrání ani ultratvrďácké výjezdy kamery na oči Bruce Leeho. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky Bruce Lee povinnost. Naprosto perfektní kung-fu akční drama. Bruce to řeže ve velkém stylu, tak jak to dokázal jen on. Obecně rovněž docela profesionálně zvládnutý film. Poslední souboj s gorilou hlavního záporáka "kšandopérem" je lahůdka pro milovníky bojových umění ... naprosto geniálně choreograficky sehraný zápas. Kdo však neholduje tomuto druhu filmů, navíc z počátku 70. let, ať raději neztrácí tímto sledováním čas ... (Film má remake v podobě akční kung-fu pecky "Fist of Legend" s Jet Lim. Považuju ho za nejlepší Jetův film a rozhodně nedělá předloze ostudu! Ovšem původní verzi se stejně podle mne nevyrovnal ... Bruce byl a "bude" jen jeden ... ) ()

Galerie (61)

Zajímavosti (22)

  • Rusa Petrova, který se v závěru utká s Chen Zenem (Bruce Lee), si zahrál Robert Baker, skutečný žák Bruce Leeho, který si ho do této role osobně vybral. (GilbertL)
  • Herec Yin-Chieh Han se na snímku podílel i jako bojový instruktor. (Epistemolog)
  • Podľa historických záznamov skutočný Chen úspešne unikol zo Šanghaja. (Peter-1307)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno