Reklama

Reklama

Pěst plná hněvu

  • Česko Čínská spojka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve svém nejlepším filmu hraje Bruce Lee studenta bojových umění, který se vrací do školy svého bývalého mistra. Návrat je to tragický, protože jeho učitel byl zavražděn. Stopa vede k jedné z konkurenčních škol. Když se ale ukáže, že místní úřady nemají příliš zájem na vyšetření mistrovy smrti, rozhodne se žák pomstít svého mentora po svém. Někoho to bude hodně bolet. Při premiéře v roce 1972 během filmu aplaudovalo publikum ve stoje. Nastal čas si to zopakovat. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

Claw 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky Bruce Lee povinnost. Naprosto perfektní kung-fu akční drama. Bruce to řeže ve velkém stylu, tak jak to dokázal jen on. Obecně rovněž docela profesionálně zvládnutý film. Poslední souboj s gorilou hlavního záporáka "kšandopérem" je lahůdka pro milovníky bojových umění... naprosto geniálně choreograficky sehraný zápas. Kdo však neholduje tomuto druhu filmů, navíc z počátku 70. let, ať raději neztrácí tímto sledováním čas... Film má remake v podobě akční kung-fu pecky "Fist of Legend" s Jet Lim, která rozhodně nedělá předloze ostudu! Ovšem původní verzi se stejně podle mne nevyrovnal... Bruce byl a "bude" jen jeden... /95% + FILM ROKU/ ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

906. hodnocený film: Další kung-fu mlátička, ve které se objevil tentokrát Bruce Lee. Jeho herecký styl byl více než impozantní a bojovnost v očí jen vyzařuje. Na plátně je tedy radost jej vidět. Bojů a rvaček nesčetně. Tohle mám rád a úplně v tom vidím toho ducha minulé doby, kdy si filmy na nic nehrály a herci se neschovávali za dubléry a filmové triky. A navíc – Bruce Lee zde předvádí skutečně to nejlepší ze svého umění. 4* si film zaslouží a zaslouží si i porornost dalších diváků, protože já jsem si to moc užil. 4* ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zpětně pro mě nesrovnatelné s budoucím remakem s Jet-Li. Bruce Lee je tu víc než "úžasný" trapným bojovníkem, který neustále piští a v ani jedné scéně nepředvede něco extra. Asi jsem kulturní negramot, ale je to moje smůla, že jsem tento snímek viděl po exkurzi do stejného prostředí s mým oblíbencem Jet- Li -m. Opravdu nic mě v Pěsti plné hněvu nezaujalo a vzhledem k předem známému ději se ani nedivím. PS: sestříhat do 10 minut jen akční scény a stačí to;-) ()

Bay_watch 

všechny recenze uživatele

Japonci tu vypadají jako Číňani v kimonu, romantické scény jsou úsměvné, až trapné (vlastně mě většinu filmu napadalo, jestli k němu vůbec někdo napsal scénář) a herci dělají všechno možné, jen nehrají... Film od podprůměrnosti nezachrání ani Bruce Lee, jelikož jeho výkon, v porovnání s ostatními klasickými filmy, je opravdu žalostný. Potěší snad jen úvodní titulky ve stylu Andyho Warhola, docela povedené kulisy (celý film byl natočen v jednom studiu, což je dost vidět, ale mě se to kupodivu líbilo) a extrémně nakažlivej soundtrack (skládá z jediného hlavního tracku opakujícího se po celou dobu filmu), kterej jsem prostě nedostal z hlavy. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Jsem velký fanda bojových a kung-fu filmů, ale styl karate mě nezaujal a proto tak nízké hodnocení. Navíc, neskutečně nudný příběh, který je založený jen na jedné jediné věci, pomstít smrt svého učitele. Jenže takových už tady bylo a nutno říct, že v mnohem lepším a hlavně záživnějším pojetí...viz. J. Chan. Pamatuju se, že jako malý kluk jsem B. Leeho "žral". Teď se jen podívám, zavzpomínám a nahraju jej svojí babičce, té se jistě bude líbit:-)(a to fak nekecám)35% ()

Galerie (61)

Zajímavosti (22)

  • I když tvůrci filmu neuvedli jméno otráveného mentora, byl jím Huo yuan jia. Tato postava skutečně žila a skutečně zemřela na otravu. Bojovník, který nebyl údajně nikdy poražen, a o jehož smrti se objevilo mnoho verzí. (chaometic)
  • Film by se měl odehrávat v roce 1910. V tomto roce totiž ve skutečnosti zemřel mistr Huo Yuanjia, zakladatel školy Chin Woo v Šanghaji. (pawleta)
  • Herec Yin-Chieh Han se na snímku podílel i jako bojový instruktor. (Epistemolog)

Reklama

Reklama