Reklama

Reklama

Pěst plná hněvu

  • Česko Čínská spojka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve svém nejlepším filmu hraje Bruce Lee studenta bojových umění, který se vrací do školy svého bývalého mistra. Návrat je to tragický, protože jeho učitel byl zavražděn. Stopa vede k jedné z konkurenčních škol. Když se ale ukáže, že místní úřady nemají příliš zájem na vyšetření mistrovy smrti, rozhodne se žák pomstít svého mentora po svém. Někoho to bude hodně bolet. Při premiéře v roce 1972 během filmu aplaudovalo publikum ve stoje. Nastal čas si to zopakovat. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nejlépe hodnocený  film jednoho z nejtalentovanějších kopáčů všech dob a jeden z vůbec prvních, který jsem v dávných dobách videa a jednohlasého dabingu pod názvem Zběsilá pěst viděl.   Povedený začátek s provazci deště na pohřbu prakticky vzápětí Lo Wei pohřbí ve schematickém a de facto nesmyslném scénáři  valné většiny tehdejších hongkongských bojových filmů o znepřátelených školách bojového umění, velkém prostoru pro herecké a komické   "nadání"  své největší hvězdy, tedy božského Bruce a třeba jeho  "romantické blouznění"  bylo skutečně na pěst plnou hněvu  a ve své podstatě na diváka nečeká ani žádná přehršel ukázek bojového umění. Na druhou stranu tu to málo vyčnívá nad všechny jiné filmy mistra Lee, co do choreografie je to  totiž konečně i pastva pro oči a ne jen  " aíííí, kop a konec".  Na víc než na tři ale zase jít prostě nelze. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zpětně pro mě nesrovnatelné s budoucím remakem s Jet-Li. Bruce Lee je tu víc než "úžasný" trapným bojovníkem, který neustále piští a v ani jedné scéně nepředvede něco extra. Asi jsem kulturní negramot, ale je to moje smůla, že jsem tento snímek viděl po exkurzi do stejného prostředí s mým oblíbencem Jet- Li -m. Opravdu nic mě v Pěsti plné hněvu nezaujalo a vzhledem k předem známému ději se ani nedivím. PS: sestříhat do 10 minut jen akční scény a stačí to;-) ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee měl dar. Pohled, kterým dokázal vyjádřit každou emoci. Uměl se podívat tak, že diváka rozesmál, ale stejně tak dokázal, že jste si nadělali do kalhot. Srdceryvný výraz předvedl právě v "Pěsti plné hněvu". Jeho filmy nejsou velké proto, že byl mistrem bojových umění, ale také proto, že byl skvělým hercem, který by se stal legendou, aniž by musel zemřít tak mladý. Smrt si nevybírá podle věku. Člověk se skoro diví, že Jackie Chan po všech těch zraněních vydržel tak dlouho. Je mi jasné, co bude filmu vyčítáno. Je poměrně málo akční, ale podívejte se na ty davové bojové scény, jsou prostě parádní, stejně jako scéna s nunčaky, kdy Bruce ukazuje svoje mistrovství. Je na něm vidět, jak dokáže být soustředěný, jak se dokáže do role vžít, kdy začnete mít pocit, že on nehraje, on opravdu bojuje. Sálá z něj síla, jakou měl jen málokdo. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/04/bruce-clint-simon-david-zbouchnuta-v.html ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Debilní příběh, debilní herci (ten Rusák co mluvil anglicky byl fakt otřesnej) a asi nejdebilnější scénář co kdy spatřil světlo světa. Filmu by prospělo kdyby byl o 20 minut kratší a víc akce. Ale všechno vyvažuje super excelentní Bruce Lee který potvrzuje svojí legendárnost a nikdy se mu nikdo nevyrovná ani Jackie Chan ani Tony Jaa. Bruce Lee je jen jeden, zabíjí pěstma, má nasraný ksichty a vyhecuje se tak, že je to opravdu hrozivý. Kdyby v tomhle filmu hrál hlavní roli kdokoli jinej byla by to největší sračka ale díky Bruceovi je to fakt nářez. ()

anais 

všechny recenze uživatele

O tomhle filmu se často mluví jako o nejlepším Bruce Leeho filmu, já si to však nemyslím. Ze čtyř filmů, které dokončil, je Fist of fury rozhodně nejvíc poplatná HK kung-fu produkci – jedná se o souboj dvou různých škol, okořeněný ještě o rivalitu mezi Japonci a Číňany, což byla tehdy poměrně časté téma bojových filmů. Ve filmu není ani špetka humoru, který se v obou pozdějších Leeho filmech docela osvědčil (hlavně ve Way of the dragon), a sází se tu spíš na emoce, dramatičnost. To nějak nevychází – film působí často dlouhavě. Další problém jsem měl s chápáním Leeho postavy – ten tu hraje nejlepšího žáka svého Mistra – když učitele zabijí, žák nevidí jinou možnost než pomstu. Lee se tak mění ve vraždící stroj, který dřív mlátí než přemýšlí. Postava tedy není záporná, ale vzhledem ke svému běsnění ani kladná. Člověk pak přemýšlí jestli mu má v soubojích fandit, když ví, že proti Leemu nemá nikdo šanci – on to taky ví – a kosí jednoho za druhým. Myslím, že tu pak dochází k jakémusi rozporu, který, alespoň ve mně, vyvolává jakousi netečnost k tomu, co se dál stane. Scény soubojů jsou jinak samozřejmě perfektní. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (22)

  • I když tvůrci filmu neuvedli jméno otráveného mentora, byl jím Huo yuan jia. Tato postava skutečně žila a skutečně zemřela na otravu. Bojovník, který nebyl údajně nikdy poražen, a o jehož smrti se objevilo mnoho verzí. (chaometic)
  • Ve scéně, kdy Petrov (Robert Baker) zabodává hřebíky holou rukou do dřeva, tak si můžeme všimnout, že po tom co zvedl prkno, hřebíky nejsou zabodnuté tak hluboko, jako předtím. (OndrejKW)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno