Reklama

Reklama

Chcete být milionářem?

(pořad)
Soutěžní
Česko, 2000, 45 min

Chcete být milionářem? Úspěšná soutěž, kde můžete své znalosti proměnit za skutečně velké peníze. K dispozici máte tři nápovědy (pomoc publika v sále, 50 na 50 a přítel na telefonu), pokud nevíte jednu ze čtyř nabízených odpovědí na danou otázku. V celé škále otázek jsou tři záchytné body, což znamená, že ona částka soutěžicímu zůstane. Věřte, že Vladimír Čech (Martin Preiss) nejednoho člověka na "horkém křesle" zviklal. (cheyene)

(více)

Recenze (300)

gotham 

všechny recenze uživatele

Když tuto soutěž moderoval Vladimír Čech, bylo to velmi kvalitní, a na tuto dobu se také vztahuje mé hodnocení. Pan Čech působil charismaticky, vtipně a sympaticky. Viděl jsem ještě snad dva díly s Preissem, a to bylo tragické. Jinak systém té hry je podle mě vynikající, je to soutěž pro celou rodinu, narozdíl třeba od Riskuj, kde jsou nepoměrně těžší otázky. 70% ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Dnes už se jedná o absolutní klasiku české zábavy. Jednoduchý námět, dobré otázky, které jdou od absurdně lehkých k absurdně těžkým. Vezmeme-li samotnou kolébku pořadu, tedy díly s Vladimírem Čechem, tak jde o naprostý unikát. Vtipně pojato, skvělá mimika pana Čecha. I když "vás posílá na reklamu" má to kouzlo. Jeho nástupce Martin Preiss měl nesmírně těžkou pozici, ale zhostil se jí celkem obstojně a dodal i něco svého. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Měl jsem tu možnost porovnat tento soutěžní fenomén v různých zemích a musím říct, že ten náš je hodně odlišný. Především díky Vladimíru Čechovi, který dokážě člověka natolik zblbnout, že už si ani není jistý, jestli byl Křemílek a Vochomůrka nebo Křemílek a Cipísek :-D:-D...chci tím říct, že v zahraničí ty peníze jsou docela snadno nabyté, protože moderátoři vám do toho nekecají. Tady to bylo tězké nejen na vědomosti, ale i na psychiku, vůli a také víru ve své vědomosti. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

U nás v domě řikaji mi Franta Šiška, bo už od pohledu chytry jsem jak liška a když kery něco nevi, nebo když je na co levy, tak de za mnu a ja všecko najdu v knižkach. Raz mi řikal jeden znamy dole v baře, že s tu hlavu moh bych do Milionaře. Čemu ne, řikam si, brachu, šak ma Železny dost prachu, no a Čechovi se podivaš do tvaře. Dostal jsem se mezi partu uchazeču, nikdo nema šajnu, jak tam nervy teču. Všecko viděl jsem to hněde, tak jsem zmačknul A B C D, no a už mě kurva ke stolečku vleču. Čech to začal takym malym interviju, co pry robim, estli kuřim a co piju. Tak jsem řeknul, co jsem řeknul, on se evidentně leknul a už začly blikat světla ve studiu. Prvni otazka pry, co je ukulele, tož to se přiznam, měl jsem bobky u prdele, tak jsem radši hlavu sklonil, abych to všecko neskonil, řikam, chtěl bych se obratit na přitele. Lojza byl po hlasu silně nevyspaly, asi zase celu šichtu prochlastali. Bylo slyšet, jak tam dycha, ale třicet vteřin ticha, to je tak, když se vam kamarát navali. Moju staru zatim doma braly mory, lidi ohryzavali televizory. Tady nešlo, nad čim plesat, tož padesat na padesat, ať vim, esi su to ty bulharske hory. A už jasně na tym komputeře sviti, buď to je to za A vzacne lučni kviti, nebo za B nastroj strunny, tu jde kurňa o koruny a ja stejně jak na začatku sem v řiti. Čech tam zatim maval tymi svymi čisly, tak si řikam Franto, napi se a mysli, jake tudy saky paky, obratiš se na divaky, šak tu zatim za ty prachy enem kysli. Sám jsem byl zvědavy, co publikum zvoli, bo aj v obecenstvu možu sedět voli. Devadesat procent za B, ale to mi přišlo slabe, bo co neni stopro to mě dycky skoli. Ještě že sem chlap, co z boja neutika, řikam, pane Čechu pudem do rizika, měl jsem v gaťach nadělano, ale Čech zakřičel: "Ano, máte pravdu, je to nástroj hudebníka!'' Lidi tleskali, bo uspěch to byl plny, radosti zrobili dvě mexicke vlny a ja co mam srdce skromne jako všeci z Dolní Lomne sem byl spokojeny, bo sem ukol splnil. Pane Čechu, nerad přetahnul bych strunu, končim hru a beru tisicikorunu. Čech se jenom chytnul stolu, oboči mu spadlo dolu, no a už se modry ku podlaze sunul. Prvni třidu do Ostravy Intercity, v jidelňaku celu cestu valim kyty a ta stovka co mi zbude, to je přispěvek na chude, bo Ostrava je region razovity. **** ()

boni 

všechny recenze uživatele

Díly s panem Čechem byly absolutně bezkonkurenční, žádný z následovníků už se nastolené laťce nedokázal ani přiblížit a Milionář pomalu ale jistě mířil k záhubě. Počínaje Preissem už to bylo vážně o ničem. A samozřejmě jsem si vždy rád "zasoutěžil" z pohodlí domova. Pro mě nejlepší vědomostní pořad, celkově se mi vždy velmi líbil ten formát soutěže, a navíc oproti v podstatě všemu obdobnému v Česku tam byly opravdu pořádné výhry - na rozdíl od takového AZ kvízu - takže bylo vždy vidět to napětí ve tvářích soutěžících, které právě hlavně pan Čech velmi umocňoval, krásné vzpomínky. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (12)

  • V roce 2001 došlo v anglické verzi pořadu k nevídanému podvodu, který neměl v této soutěži obdoby. Soutěžící Charles Ingram podvodem zvítězil a vyhrál milion liber. Televizní štáb už v průběhu natáčení měl podezření na podvodné praktiky a uvažovalo se, že natáčení bude zastaveno. To nakonec pokračovalo až do svého konce, nicméně soutěžícímu bylo následně vzneseno obvinění z podvodu a platba výhry i odvysílání dílu pozastaveno do doby, dokud nerozhodne soud. Soud následně Charlese Ingrama na základě svědectví a dokazování odsoudil na 18 měsíců za podvod a uložil mu nahradit náklady soudního řízení. Tento díl nebyl v soutěži nikdy oficiálně odvysílán, nicméně jeho průběh byl zdokumentován i se svědectvím účastníků a byl odvysílán jako samostatný dokument mimo rámec soutěže. (FIBO)
  • Jaromír Nohavica nazpíval písničku s názvem „Milionář“, kde zpívá právě o této soutěži. (SONY_)
  • Žádnému soutěžícímu se nepodařilo vyhrát maximální možnou výhru 10 milionů Kč. Nejvyšší výhrou v celé soutěži byla částka 2 500 000 Kč. Odnesli si ji dva soutěžící: Zdeněk Jánský ve 174. díle a Pavel Judas ve 287. díle. (orkadimenza)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno