Reklama

Reklama

Chcete být milionářem?

(pořad)
Soutěžní
Česko, 2000, 45 min

Chcete být milionářem? Úspěšná soutěž, kde můžete své znalosti proměnit za skutečně velké peníze. K dispozici máte tři nápovědy (pomoc publika v sále, 50 na 50 a přítel na telefonu), pokud nevíte jednu ze čtyř nabízených odpovědí na danou otázku. V celé škále otázek jsou tři záchytné body, což znamená, že ona částka soutěžicímu zůstane. Věřte, že Vladimír Čech (Martin Preiss) nejednoho člověka na "horkém křesle" zviklal. (cheyene)

(více)

Recenze (300)

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Nejlepší soutěž jakou ČR zvládlo vyplodit. Je zajímavé jak moc záleží i na moderátorovi, když se toho chopil Martin Preiss, tak už mě tolik nezajímala, ani nebavilo. Navíc si myslím, že je důležité, aby člověk dokázal o druhém udělat vlastní názor nikoliv podle vzhledu, ale podle charakteru, chování a vzdělání, které k životu patří. Je příjemné mluvit se vzdělaným a vychovaným člověkem, než s primitivem, který ničemu nerozumí a ovšem se hádá. ()

Tristaver 

všechny recenze uživatele

Milionář je naprosto výborná soutěž, do které jsem se vždy chtěl přihlásit, bohužel skončila dříve, než jsem dosáhl plnoletosti. Dokud pořad moderoval Čech, soutěž byla o humoru i napětí, jakmile na jeho místo nastoupil Preiss (a ten byl ještě jakž takž kvalitní), soutěž zůstala jen o otázkách a veškerá interakce mezi soutěžícím a moderátorem odpadla. ()

Reklama

Ereniss 

všechny recenze uživatele

Jo ze začátku to byla snad jediná soutěž, co jsem chvílemi sledovala. Čechovy hlášky bavily a do toho si člověk doma u televize ověřil, kolik toho vůbec ví. Postupem času to ovšem přešlo do takového ohraného, nudného stereotypu, který ještě více umocnila výměna moderátorů. A od té doby televizní soutěže nesleduji. ()

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Když počítám jediné díly, které jsem sledoval (ty s Čechem), tak jsem nadšený. Opravdu, takováhle TV hra je skvělá, má svojí úroveň, velmi charismatického moderátora a takový ten kulturně povznášející nádech. Ještě štěstí, že jsem zatím žádný díl bez něj neviděl a tak si podle toho co zde lidi píšou, nebudu kazit zdání o této soutěži. - 8/10 - ()

oskiii 

všechny recenze uživatele

V roce 2000, cca deset let po revoluci, to byla naprostá bomba. V podstatě první “západní” soutěž. Výborný Vladimír Čech, zajímavý mix otázek a na svou dobu krásné výhry. A také samozřejmě nezapomenutelní soutěžící.  Jediným minusem bylo to (někdy zbytečné) protahování ve formě snahy o znejistění soutěžících ()

Galerie (22)

Zajímavosti (12)

  • Ve 20. epizodě v 18. minutě můžeme vidět, že soutěžící má přeškrtnuté všechny nápovědy, přitom ji ještě zbývá nápověda „přítel na telefonu“. V příštím vyobrazení nápověd je už všechno dobře. (mar48)
  • V roce 2016 se TV Nova rozhodla pro obnovení soutěže. Natáčení probíhalo v březnu v Německu. (Bernyz)
  • V roce 2005 vysoudil soutěžící Karel Lupoměský na televizi Nova přes 3 miliony korun. Soud mu dal za pravdu, že otázka v hodnotě 1 250 000 korun týkající se počtu vojáků ve starém římském oddíle měla dvě správné odpovědi. [Zdroj: iDnes.cz] (boni)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama