Reklama

Reklama

Chcete být milionářem?

(pořad)
Soutěžní
Česko, 2000, 45 min

Chcete být milionářem? Úspěšná soutěž, kde můžete své znalosti proměnit za skutečně velké peníze. K dispozici máte tři nápovědy (pomoc publika v sále, 50 na 50 a přítel na telefonu), pokud nevíte jednu ze čtyř nabízených odpovědí na danou otázku. V celé škále otázek jsou tři záchytné body, což znamená, že ona částka soutěžicímu zůstane. Věřte, že Vladimír Čech (Martin Preiss) nejednoho člověka na "horkém křesle" zviklal. (cheyene)

(více)

Recenze (301)

Anděl 

všechny recenze uživatele

Hrozně nerad bych dával dohromady díly s panem Vladimírem Čechem a s jeho nástupci. To by totiž ohromně kazilo pověst tohoto výborného pořadu. Ty barvy, hudba, tajemno, vynikající V. Čech, obří částky, husté, ale opravdu husté napětí, sevřené palce a přání o štěstí. To vše mě provázelo, když tento pořad TV Nova vysílala. Pořad si mě získal už když jsem byl malý a oblíbil jsem si ho natolik, že si ho i po 10 letech mile rád pustím a bavím se. Ještě bych rád doplnil, že moderátor Martin Preiss, mi taky nepřišel vůbec špatný. Byl chladnější, ale i tak bylo vidět že uvnitř ty výhry lidem prostě přeje a že je sám zvědaví, koho přivede až k miliónům (což sám také v jednom interview řekl). Ten byl taky fajn. Působil jako hráč, jako hazardér, gembler. Je celkem složité hodnotit, ale ačkoli se mi moc nechce, tak ty ostatní moderátory po Preissovi musím brát v potaz. S nimi šel pořad do kytek. 4/5* i když bych chtěl dát plný počet bodů. ()

Everyone 

všechny recenze uživatele

Skvělá vědomostní soutěž, nejen kvůli moderátorovi (Vladimír Čech; Roman Šmucler také nebyl špatný, ale pan Vladimír Čech byl skvělý !!!), zvoleným otázkám, ale i zajímavým výhrám. Ale Riskuj! měl rychlejší kadenci v pokládání otázek, tak se člověk i více dozvěděl, pokud si trénoval všeobecný rozhled. _____ S odstupem času mi ty otázky přijdou lehké - i když hodně záleží na štěstí (škoda, že jsme se nedočkali v ČR otázky za 5 000 000+, zajímala by mě obtížnost), ne jako když mi bylo 15+-. Neváhal bych se vůbec přihlásit, být tato soutěž dnes. _____ Odpovídat v americké či anglické verzi na prvních 5 otázek je velice těžké, ale druhá pětka či výše je už srovnatelná, protože není tak "národnostně usazená", což pro cizince představuje často nezdolatelnou překážku. _____ Být Čechů více, tak se soutěž (či Riskuj) stále vysílá a běží už nějaká x-tá sezóna, tak jako v zámoří, podobně jako "věčný AZ kvíz" - díky za něj. ()

Reklama

oskiii 

všechny recenze uživatele

V roce 2000, cca deset let po revoluci, to byla naprostá bomba. V podstatě první “západní” soutěž. Výborný Vladimír Čech, zajímavý mix otázek a na svou dobu krásné výhry. A také samozřejmě nezapomenutelní soutěžící.  Jediným minusem bylo to (někdy zbytečné) protahování ve formě snahy o znejistění soutěžících ()

majky19 

všechny recenze uživatele

S Vladimírem Čechem v roli moderátora měla tato soutěž vysokou úroveň a spád, avšak po jeho odchodu a s novými moderátory měl tento pořad dle mého soudu sestupnou tendenci. Je to škoda, protože i tato soutěž dokázala divákům velmi rozšířit obzory ve všeobecném přehledu, ale bohužel v pozdějších letech už to byl pouze slabý odvar těch výborných prvních dílů. ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Díky vynikajícímu a neokoukanému (dnes již bohužel zesnulému) Vladimíru Čechovi si získala tato novácká adaptace celosvětově úspěšné soutěžní "show" široké spektrum svých přívrženců, hlavně mezi důchodci a ženami v domácnosti středního věku. Verdikt: než se člověk nasytí, tak 3* a 70 %, poté již ale 2* a 60 %. Bohatě stačí vidět pár dílů a už vůbec nemá smysl sledovat opakování této soutěže na stanici Telka. PS. Soutěž byla koncipována tak, aby si nikdo nemohl odnést dvě nejvyšší možné výhry: 5 000 000, natož pak 10 000 000. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (12)

  • Jaromír Nohavica nazpíval písničku s názvem „Milionář“, kde zpívá právě o této soutěži. (SONY_)
  • V roce 2016 se TV Nova rozhodla pro obnovení soutěže. Natáčení probíhalo v březnu v Německu. (Bernyz)
  • V roce 2001 došlo v anglické verzi pořadu k nevídanému podvodu, který neměl v této soutěži obdoby. Soutěžící Charles Ingram podvodem zvítězil a vyhrál milion liber. Televizní štáb už v průběhu natáčení měl podezření na podvodné praktiky a uvažovalo se, že natáčení bude zastaveno. To nakonec pokračovalo až do svého konce, nicméně soutěžícímu bylo následně vzneseno obvinění z podvodu a platba výhry i odvysílání dílu pozastaveno do doby, dokud nerozhodne soud. Soud následně Charlese Ingrama na základě svědectví a dokazování odsoudil na 18 měsíců za podvod a uložil mu nahradit náklady soudního řízení. Tento díl nebyl v soutěži nikdy oficiálně odvysílán, nicméně jeho průběh byl zdokumentován i se svědectvím účastníků a byl odvysílán jako samostatný dokument mimo rámec soutěže. (FIBO)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama