Reklama

Reklama

Jeden z nejstarších a nejdéle vysílaných cestovatelských pořadů České televize, se kterým můžeme procestovat všechny kouty světa. Jakýmsi předchůdcem Objektivu se stal měsíčník Perem a kamerou, samotný Objektiv se poprvé vysílal v neděli 11. ledna 1987 dopoledne a jeho vysílací čas se nezměnil dodnes. V neposlední řadě tento cestovatelský magazín začal ve svém designu využívat pravidelně virtuálního studia 3D technologií. (Stocki)

(více)

Recenze (99)

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Okénko do světa už za totáče, přestože tehdy reportáže vypadaly jako když vykládal kdysi Karel Šíp o reportérovi, který stál před kamerou a za ním svištěly ty volva a mercedesy a on pravil: "Na ulicích švédského Stockholmu žebrá už skoro každý". Do oblíbených dávám za dnes viděnou reportáž o Mentonu, který je opravdu rájem na zemi....Aktualizace 29.10.: Po 6 letech jsem se do Mentonu vrátila a potkala jsem pána z reportáže! Nejdřív jsem si to neuvědomila, ale když jsem si přišla ke stánku koupit citrony (nejlepší na světě - to je fakt, ne moje vyjádření obdivu) a on začal šudlit kůru, abych si přivoněla, v tu ránu se mi reportáž vybavila. Tak jsem hópla pro foťák a mám foto. Odkaz na reportáž: http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1096911352-objektiv/211411030401023/ ()

xpaja 

všechny recenze uživatele

Jedna ze stálic v programu České televize. Především ve svých počátcích svoji kvalitou Objektiv výrazně převyšoval ostatní pořady v tehdejším vysílacím schématu. Proto jsem si Objektiv oblíbil už jako malý. I v dnešní době obstojí proti obdobné konkurenci na komerčních televizích, resp. jejich úroveň stále převyšuje. Dávám ---== 75% ==--- . ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

4* Stejně jako Toulavá kamera, tak i Objektiv patří ke stálicím nedělního dopoledne. Nevím, zda je kromě Televizních novin a Večerníčku něco na obrazovkách déle ;-). Vizuální podoba se od začátku trochu změnila, ale stále přináší zajímavé reportáže z celého světa. Takže 4 hvězdy si zaslouží a přeji mu hodně diváků i nadále. [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Dnes už si asi nikdo nevzpomene, že původně to byl pořad dost ovlivněný a omezený politikou. Po revoluci tomu naštěstí bylo zcela jinak. Takže dnes se můžeme zcela volně nahlížet po celém světě a to pěkně z pohodlí domova. Největší ovšem výhodou je tento pořad pro ty, jako jsem i já, co neradi cestují a raději provozují jako hobby gaučink a lahvačink. :) ()

M0NCA 

všechny recenze uživatele

Pořad, u kterého každé nedělní ráno už od útlého dětství rozlepuju oči a snídám celý svět kousek po kousku naservírovaný v úsporném elegantním provedení krátkých reportáží. Nejsem žádný velký kosmopolita, ale Objektiv jsem měla vždycky radši než Toulavku... Zaprděná ČR totiž svou úzkoprsostí působí na obrazovce proti všem vůním zbytku světa vždy tak trochu jako navoněná bída :) 5 hvězd s tím, že Objektiv tuhle tradici udrží a kakao u něj budou srkat i moje vnoučata! ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Nejstarší pořad svého druhu s nepřerušenou tradicí. (Karlos80)
  • První pravidelný cestovatelský magazín v českých televizích. (Karlos80)

Reklama

Reklama