Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1937. Japonsko zahájilo okupaci Číny. Mladý čínský bojovník Chen Zhen se předčasně vrací ze studií v Japonsku, aby vyšetřil a pomstil smrt svého mistra kung-fu, který byl zavražděn Japonci za nevyjasněných okolností. Situaci navíc komplikuje Chenův vztah k japonské dívce Mitsuko. Hongkongský film Gordona Chana vznikl v r.1994 jako remake snímku Fist of Fury z r. 1972. Legendárního Bruce Lee v titulní roli nahradil jeho neméně zdatný nástupce Jet Li. (Vojcl)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (134)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Príbeh nieje ojedinelí a ešte sa mi zdá mierne chaotický a niektoré scény tu boli čisto len na efekt, lebo k deju sa nehodili ani nič neriešili. Boje boli prepracované a boli aj pekne znázornené, len celok mi pripadal nevýrazný, mätúci a niekedy troch aj nezáživný. Tak je to za 3*, ale prihodím 1* pre J.Liho, to jeho bojové umenie vo filme parádne vyzerá a jeho vyraz bol jasní, ide si odhodlane pre pomstu. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Souboje jsou absolutní TOP, co se dá v kariéře Jeta Li vidět - úžasná choreografie, tvrdý souboje, žádný šaškárny a nekompromisní, superrychlej a v životní fyzický formě bojující Jet Li, jenže ta příběhová omáčka kolem je natolik nudná, že to prostě přehlídnout nešlo a jelikož jsou to dost velký dějový úseky, tak mě to dokázalo otrávit. ()

Reklama

miklaras 

všechny recenze uživatele

Skvělé, klasické, naprosto delikátní. Jet je mnohem kamenější, než Bruce a hlavní záporák má skutečně šmrnc, takže závěrečná bitka patří k těm nejlepším z Jetovy filmografie. také souboj s japonským mistrem (opět výborný Kurata) bere dech, zvlášť ve chvíli, kdy si oba soupeři závážou oči.Díky nedostatku drátů působí film hodně realisticky. Jasně skvělá je i scéna s Billy Chowem, který obutý do vojenských bot působí zvlášť odporně a kope jedna báseň. Jen by mě zajímalo, jestli Jet tehdy tušil, že si jednou ve Fearless zahraje toho mistra, kterého ve Fist of legend tak geniálně mstí. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Co je to za styl?" "Neptej se, když vyhraju, je dobrý." Zajímavé spojení sociálně-politické kritiky, antinacionalismu a v podstatě antirasismu, romeovské romantiky a geniálního kung-fu. Díky tomu i ty části mezi dechberoucími souboji byly fajn. A úplně nejlepší byl ten závěr. Mohli cvičit umění boje jak chtěli, na konci stejně sundal pásek a nařezal mu s ním. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Dej a dialógy odignorujem (kto vyrástol na čínskom filme, vie prečo). Bitky sú uplne perfektné, že stúpajú na päty DRUNKEN MASTERovi 2. A bohovsky by ma zaujímalo, prečo až TIGER A DRAK musel rozpútať záujem o "nadprirodzené" bitky. Jet Li ja hustý ako Terminátor a neustála akcia je fantastický zážitok pre každého kung-fu maniaka... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Jet Li (Chen Zhen) o tomto filmu prohlásil, že ho má ze své filmografie nejraději. (cubajz)

Reklama

Reklama