Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Publicistický moderátor Václav Moravec uvádí každou neděli debatu českých politiků na aktuální téma. Vyrábí Česká televize. (hrhr2)

Recenze (282)

ondrula 

všechny recenze uživatele

Už asi 6 let nemám televizi, ale na OVM si docela pamatuju ještě ze své staré domoviny; pamatuju si hlavně, jak Moravce v té době všichni chválili, jakže to má pevně v rukách, a taky si živě pamatuju, jak strašně nudný byly ty sáhodlouhý politický žvásty. Nedávno jsem se na jeden díl nějakou náhodou podíval na netu a žasnul jsem, že to ještě běží v podstatě v nezměněné formě. Nic pro mě, ovšem přiznávám, že nenávidím politiku a politiky, takže samotný jejich plky na mě působí odpudivě. No a nedávno jsem se taky někde dočetl, že Václav Moravec je teplovod, a když jsem na něj teď koukal, tak jsem na to nemohl nemyslet, ale řekl bych, že to ani nedává moc najevo. ()

Bukk

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem to sledovala s tím, že bych se mohla něco přiučit. Po skončení pořadu jsem ale vždy odcházela s pocitem, že jediné, co si z toho můžu vzít je to, jak vypadat věrohodně před kamerou, když se chystám lhát a nehnout při tom ani brvou (popřípadě jak rychle vstoupit do protiútoku při vedení diskuze). Děkuji, poučné. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Týden co týden stojí Václav Moravec po pás ve stoce zvané Česká politická scéna. Zleva tečou smrduté výkaly, zprava tečou páchnoucí splašky a on jako profesionál musí zachovat chladnou hlavu, ctít nestrannost, občas být i vtipný a hlavně se z toho všeho nepozvracet.. Vždycky mě fascinuje, jak na jeho jasně položený dotaz s možností odpovědět jen ANO či NE, následuje vyhýbavá reakce politika, v jejíž mlze by se ztratil i pes z Baskervillu.. ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

Prohlášení Václava Moravce v úvodu, že se nacházíme v jedinečném prostoru pro diskuzi a o jakých tématech se po dnešních otázkách začne mluvit, vzbuzuje dojem, že přijde něco úžasného, co nikde jinde neuvidíte a všichni to začnou řešit. Výsledek ale nic takového nevyvolává. Jde o normální rozhovor, s takovým ráznějším přístupem a občasným skákáním do řeči. Výběr hostů a komunikace s nimi, je v určitých případech na veřejnoprávní Českou televizi, která musí dodržovat kodex vyváženosti trochu aktivistická. Nic to ale nemění na tom, že Moravec je poměrně dobrý moderátor s velkým přehledem. Jen se prostě ocitl v takovém uzavřeném světě začerněných smluv a editoriálních panelů, kde si může dělat co chce. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Hodnotím velice kladně tento úspěšný publicistický pořad. Je důležité mít v každé zemi alespoň jedno "médium", kterému většina politiků dá zelenou a jdou diskutovat, jdou ukázat svou inteligenci a mnohomluvnost..!!! A pan Moravec, východočech, mimochodem, je prostě vzdělaný a bystrý, tzn. dobrou diskusi na úrovni. :-) ()

Galerie (3)

Zajímavosti (12)

  • Stížnosti na pořad několikrát řešila Rada pro televizní a rozhlasové vysílání, Rada České televize či Etický panel České televize. (JoranProvenzano)
  • Motto pořadu je „Témata, o kterých se začne mluvit“. (Kmotr76)
  • Václav Moravec poznamenal, že mnohdy nevěří svým vlastním uším, co jeho hosté říkají. Protože prý opravdu se sluchem jisté problémy má, je často překvapen, když zjistí, že slyšel správně. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama