Reklama

Reklama

Taxík

(pořad)
Soutěžní / Rodinný
Česko, 2008, 28 min

Účinkují:

Aleš Háma (moderátor), Monika Absolonová (moderátor), Tomáš Matonoha (moderátor), Vojtěch Kotek, Tereza Kerndlová, Pavel Zuna

Obsahy(1)

V pořadu Taxík nastoupí nic netušící lidé do zdánlivě obyčejného taxíku a najednou zjistí, že jsou v televizním pořadu! Při jízdě mají možnost odpovídat na moderátorovy otázky a vyhrávat hotové peníze. Jsou-li úspěšní, tak na závěr cesty dostanou svoji výhru. Pokud ale zodpoví špatně příliš mnoho otázek, jsou z taxíku vysazeni, a to kdekoliv! Taxík je prostě jediné taxi, které vám zaplatí! (Česká televize)

(více)

Recenze (222)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Hlášky páně Hámy jsou někdy tak suché, že se divím, že se mu ještě z toho nezadřel motor. Brzy jsem ale zaplakal a zavzpomínal po řečech páně Hámy i páně Matonohy, neboť s nástupem Továrny na absolutno to šlo úplně do rekta. V tiché vzpomínce na staré dobré časy televizní soutěže zkusme štěstí alespoň ZDE. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

No to mi je teda za súťažná rodinná relácia. Šofér taxíka kladie svojim klientom otázky, za ktorých správne zodpovedanie ponúka menšiu sumu peňazí. Je to snímané kamerami nainštalovanými v interiére automobila, ktorý jazdí v bežnej pražskej premávke. Aby som nezabudol, tak moderátor a vodič v jednej osobe je nemasný neslaný Aleš Háma. Oceňujem jedine ten nápad akejsi reality-kvíz show. * ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Poměrně solidní pořad, který zase tolik nestojí (byt by se mohlo zdát , že jo) vzhledem k tomu , že se vše odehrává v autě, tak že se ušetří za kameramana ,osvětlovače a pod. Pěkný je pozorovat lidi jak jsou vedle z toho ,že sednou právě do toho taxi. Dálší klasická soutěž na bázi Milionář, Risk atd.... tady to ,ale nikoho nic nestojí a vlastě vyhrává každý. Nebot se aspoň sveze určitou část cesty zadarmo což určitě potěší, když počítal s tím ,že bude platit. Aleš Háma je taky v pohodě. Pořád má přiměřenou délku asi tak by to mělo vypadat. Příklad pro komerční tv. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrá soutěž, dlouhá tak akorát, aby nenudila atd. Otázky jsou někdy zapeklitý, někdy primitivní, jak už to tak bývá, ale pořád to patří k tomu lepšímu. Pravda, je tam vidět určitej kalkul (moderátoři se ptají na všechno možný, hlavně, aby to natáhli co nejvíc a soutěžící tím pádem míň vyhráli). Horší je, že to letos zrušili a má místo toho přijít sračkoidní novinka (která už v době psaní tohoto komentáře běží). ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

3 hvězdy musím dát pro originálnost a pro největší poslední výhru kolem 60 tisíc. Takhle to má být. Chtěl bych ho potkat a vidět to blikání v autě. Pan Háma je velice příjemný a nepřehrává, na nic si nehraje. Sluší se občas se podívat na něco takového a nechat se voně unášet skutečnou realitou. Obzvláště v době krize, kterou tady již začínám pocitovat. Lidé přicházejí o práci a nemají na hypotéky. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (24)

  • Aleš Háma musí při moderování taxíku zvládat obrovský tok informací najednou, a proto mu byl do soutěžního taxíku pořízen automat, aby se alespoň nemusel obtěžovat řazením. (DexMASTER094)
  • V pořadu mohli soutěžící využít dvě nápovědy – radu kolemjdoucího nebo přítele na telefonu. Na začátku měl každý cestující tři životy, kdy při každé špatné odpovědi jeden ztrácel. (Duoscop)
  • V soutěži zažil Aleš Háma kuriózní situaci s mladíkem, který měl opravit chybu v názvu obrazu italského malíře Sandra Botticelliho „Zrození Venouše“ logicky na „Zrození Venuše“ – jednalo se o lehkou otázku za 500 korun. Kamarádka na telefonu mu poradila název Primavera namísto opravy jediného chybného písmenka. To přimělo Aleše Hámu zastavit taxík a vydýchat se. Ale po dalších otázkách už mu došly nervy a cestujícího z auta nekompromisně „vyhodil“. V epizodě pořadu Kde domov můj (od r. 2016) odvysílaném 27. března 2024 zazněla otázka, kde měl soutěžící opravit název obrazu Sandra Botticelliho „Zrazení Venouše“, u níž Aleš Hama podotkl, že tuhle otázku už někdy slyšel. Soutěžící podotkl, že rozhodně ne Zrození Primavera. (Duoscop)

Reklama

Reklama