Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Noční promítání hororu ze 70. let se promění v peklo, kdy vrah "vychází" z filmu a ke všemu s jedinou myšlenkou: "ZABÍT VŠECHNY DIVÁKY". (LIVINGDEAD)

Recenze (94)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Chceš ji? Tak to budeš muset projít skrz mě!" ...čvacht, mlask, uhhh. Propojení filmu s reálným životem není sice novou myšlenkou, stačí vzpomenout na Laternu magiku, Purpurovou růži z Káhiry či ve stejném roce vzniklou Poslední premiéru, ale ke 4* mě vedly dvě věci - 1.posledním přeživším není srdnatá děva (tohle klišé je totiž už trapné a způsobuje, že jeden dopředu ví, jak film skončí), 2.zpočátku jen nesměle naznačované gore s uhýbající kamerou se směrem ke konci proměňuje ve výživný lidský guláš. Skupina diváků pobíhá v uzamčeném kině, v patách je jim šílenec s elegantní vývrtkou a vypadá to, že nikdo nepřežije. Zajímavý je metaforický závěr. Kde vlastně všichni jsou? Možná v blbém filmu, ale možná že jejich duše propadly peklu... už jsem čekal jen na Freddyho nebo cenobity... ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Film extra originální popravdě tolik není, podobnou zápletku jsme už párkrát viděli (což by experti v mé topce měli vědět). Vrah mě taky právě moc nezaujal, hezky kulhal a měl zajímavou zbraň, což o to, ale chyběla mu šťáva, takový to koření, co odliší charismatický bijce od šedivýho průměru. K zásadním nedostatkům patří ještě minimum krve a no-gore efekty, navíc nadpřirozeno ve slasherech je ústřel vedle. Na druhou stranu tu je pár dobrých fórků (včetně toho po titulcích), sympatické postavy a zajímavé nápady. Zkrátka zábava celkem slušná, jen novodobou selfcenzurou značně okleštěná. Natočit to v 80. letech, to byla jatka. Nakonec mě nejvíc bavila další rádoby hipísácká verze texaskýho masakru motorovou pilou, co se odehrávala u nich na plátně :-) ()

Reklama

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Tu by sa hodnotenie 3 a pol hviezdičky hodilo dokonale, ale keďže to nie je možné a sympatie vyhrávajú, dávam štyri. Po technickej stránke filmu nie je možné veľa vytknúť, je tu cítiť aj nadšenie pre zábavné horrorové béčka, ale čo trošku chýba, je o stupeň hustejšia ( či inak zábavnejšia ) atmosféra, alebo napríklad aj lepší hlavný záporák. Nie je zlý ( a tu je sakra ťažké prísť s novou ikonou, takže autorom patrí veľké uznanie za snahu a parádne old school zmýšĺanie, keďže vrah správne kulhá a hlavne nosí masku ), ale jednoducho Jason to nie je. Zbraň je takisto vymyslená dobre, no za Leatherfacovu pílu alebo Cropsyho nožnice by som ju nevymenil. Samozrejme, človek sa nenudí, a výtky môžu byť čiste subjektívne ( mimochodom, aj sympatickejších hrdinov sme už v slasheroch vydeli ) a talent a snaha tu je, plus nakoniec je fanúšik horroru i rád, že má tento film v zbierke. Je to ako stará dobrá VHSka s obĺúbeným béčkom, ktorá nie je lepšia ako vaše vyšie hodnotené filmy, ale určite si ju radi pozriete znovu. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

No hlavně, že se tu decentně vzpomíná na polomongoloidní Bavovy Démony! Spíš mám takový dojem, že když se Messitt drápal večer...na hlavě, tak si pustil Angustii a hned měl jasno, jak to provede. Sice místo šíleného očaře tady řádí Pan Vrták a paňmáma nemá tolik keců, zato má nezanedbatelný combat skill s tradičním nástrojem všehoschopných hospodyněk, ale ta podobnost je tam na mnoha místech, což vůbec není na škodu. Pan Vrták nahání zbylé vrtáky, kteří sice plní tradiční úlohy nebohých obětí, ale krom toho se chovají netradičně příčetně a takových filmů by napočítal na prstech jedné ruky i hodně provinilý zaměstnanec Jakuzy. Rotační zbraň na pět (nene, Vulcan je na šest) je sice nepraktickým, ale originálním kouskem výzbroje a uvidíme, jestli se vylíhne skouknutelné pokračování. Čtyři slabší, rozvrtané. Památná scéna: Scéna v promítací místnosti. Víc nemůžu, anžto bojler. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Skupinka ľudí sa vyberie na polnočné premietanie 40 rokov starého hororu, ktorého režisér sa pri jeho natáčaní pomiatol a skončil na psychiatrii. Jedného večera sa v danej nemocnici odohrá krvavá masakra. Telo tvorcu onoho snímku však nikdy nenájdu. Po piatich rokoch je v kinách uvedená premiéra. Nikto zo zúčastnených na ňu do smrti nezabudne. Tento horor je zaujímavý hlavne vďaka originalite príbehu s prelínaním deja. Za zmienku ešte stojí vyobrazenie vrážd a záver. Inak mi vďaka podaktorým hereckým výkonom a niektorých nelogických pasáži prišiel amatérsky. Mňa osobne do deja veľmi nevtiahol, ale myslím, že svojich fanúšikov si nájde. "Pajdajúci" zabijaci ma už proste neberú. S odretými ušami tri hviezdy sa spomínané plusy. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Internetové noviny Huffington Post zařadili snímek mezi deset nejlepších hororů, vydaných pouze na dvd. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno