Reklama

Reklama

Alfa a Omega

  • USA Alpha and Omega (více)
Trailer 2

Co nemůže postrádat správné dobrodružství na cestě? Stopování, naskakování do rozjetých náklaďáků, rozzlobené medvědy, píchavé dikobrazy nebo setkání s husou golfistkou a kačerem coby nosičem holí. Jen se zeptejte Kate a Humphrey! Jsou to dva vlci z jedné smečky. Ovšem s pořádnými rozdíly. Kate je z rodu Alfa a její otec je jeden z vůdců smečky, takže se mladá vlčí dáma musí chovat podle toho – vznešeně a odpovědně vůči osudu celé rodiny (trochu připomíná bojovnici Laru Croft). Humphrey je Omega vlk, to znamená, že stojí na nejnižší příčce hierarchie. To mu umožňuje být absolutně svobodný - tráví celé dny s kamarády, baví se a paří. Aby zajistil klid ve smečce, otec Kate se rozhodne zasnoubit svou dceru se synem konkurenčního Alfa samce. Nicméně, čáru přes rozpočet všem plánům udělají lidé. Při lovu zasáhnou Kate a Humphreyho uspávající střelou. Oba mladí vlci pak procitnou daleko od domova v přírodním parku v Idahu, kde by podle lidí měli založit rodinu. Oni se ale rozhodnou jinak – vypraví se napříč kontinentem zpět domů, do Jasperova národního parku v Kanadě. Jak to ale dát dohromady, když Humphreyho heslo je „Ať se všichni baví!“, zatímco Kate prosazuje „Já jsem vůdkyně“? Při své dobrodružné cestě se naučí spolupracovat jako tým a – jak jistě brzy uhodnete – se do sebe zamilují. Jak je ale přivítá rozhádaná smečka? Podaří se jim zachránit vlčí rod? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (125)

anarya 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že v poslední době nejde ani tak o příběh jak o to, ať je to počítačově vytvořené a co nejlépe v 3D. Dobrá, kdyby aspoň ta grafika stála za to, ale připadala jsem si, že spíše sleduju nějakou levnou počítačovou hru. Možná, kdyby tento příběh byl animovaný, tak by byl daleko lépe hodnocený (alespoň mnou). Chvílemi opravdu hrozné, nevěřila jsem vlastním očím, jak byly scény stupidní ( např. scény s vytím, kdy si vlci dělali diskotéku mi běžel znechucený mráz po zádech), ale nemohu říct, že celý film je odpad, protože chvílemi jsem se smála a něco stálo za to. ( Do you need a hug?:)) Btw proč mi to vytí na konci (Humphrey a Kate) připomínalo písničku I will always love you? ()

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Druhý pól ke komentáři k Megamindovi. Dlouho jsem se rozhodoval, jaké hodnocení tomuto animáku dám. Přestože děj není nic objevného a občasné scény jsou občas až moc dětinské, nijak zvláštní problém jsem s tím filmem po celou dobu neměl. Ale zatímco Megamind měl vyrovnanější děj a lepší scénář, emocionálně mě úplně minul, tak Alpha and Omega se sice nemohl pyšnit tak dobrým scénářem, měl však ke konci pár silných scén, které se mi líbili a zadřeli se trochu pod kůži. Hodnocení u obou stejné, 70 % a tři hvězdy. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak rozporuplné pocity jsem snad nikdy z animáku neměl. On se totiž každou chvíli neustále metamorfuje. Ihned to vysvětlím - chvílemi působí strašně infantilně, chvílemi je celkem příjemný, chvílemi to dokonce bylo i vtipné a pak to zase chvíli bylo infantilní a moje pocity z toho filmu se neustále měnily. A pak ta animace, která chvíli vypadala odfláknutě a jak z nějaké počítačové hry a chvílemi třeba špatná nebyla. Byly tu zvláštní úhly "kamery" (nevím, jak to u animáku nazvat), na animák celkem zajímavé. Příběh je sice divně vedený, je tady spousta zbytečných odboček k zbytečným vedlejším postavám, které tu působí hrozně otravně, ale zase na druhou stranu, spíš jsem se u toho bavil, než nudil, a to ten příběh není nic extra.A těch pro a proti je zde tolik, že vůbec nevím, kolik tomu ve finále dát. Některé postavy sympatické, jiné jsou strašně otravné. Slabší 3*, asi? Asi jo, zatím to tak nechám, ale nic extra to není. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nudný a naprosto zbytečný animák s minimem humoru a asi nejhorší animací od dob první Karcoolky. Člověk si až říká, proč se tyhle klišoidní a ničím zajímavé animáky ještě točí, když z tohodle už podle mě ani ty děti nebudou moc odvařený. Nebo už jsem možná na ty filmy pro nejmenší zkrátka už moc starej. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

S Alfou A Omegou se to má stejně jako se stejnojmennými margaríny - stravitelné to je, ale taky je to prosté jakékoliv chuti. Navíc produkční tým Richard Rich/Crest Animation je derivátem Disneyho - možná proto tu prostě musely být ty písničky (nudné a zbytečné). Ne že by se na Alfu A Omegu nedalo dívat, naopak, animace je příjemná, ale zbylý obsah nestojí za řeč. Není tu nic, co už byste někde neviděli (akorát že tady ničivou smrtící sílu nereprezentuje stádu buvolů, ale sobů Caribou;)), a příběh je dětská láskyplná limonáda lehce říznutá road movie. Film jsem viděl v televizi, a ježdění vlčat na kládách z kopce mi přišlo trapné - pak jsem ale podle plakátu zjistil, že v kinech se tohle neveledílo promítalo ve 3D, a rázem do sebe všechno zapadlo. Jak chcete hodnotit film pro děti, ve kterém husa s krocanem hrají golf a letí jako doprovod ústřední dvojice přes půlku Států jenom proto, aby mohli "vtipně" narazit do billboardu stojícího vedle trati? BTW jak může být jedno mládě Alfa páru Alfa a druhé Omega?:) Takhle by se to prostě dělat nemělo. Ale je nutno uznat, že existují i podstatně horší pokusy jak se vlichotit do dětské přízně a jak vytáhnout z rodičů nějaký ten mrzký peníz navíc - a že některé z nich jsou neposlouchatelné a naprosto nekoukatelné, že? Viz třeba takový Malý Viking:P (http://www.csfd.cz/film/49356-maly-viking/). Chápu v podstatě jakékoliv hodnocení, za mě je to 60%. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • Poslední film Dennise Hoppera. Snímek mu byl věnován. (ash99)
  • Garth, vlk rudohnědý, nazve Humphreyho kojotem. Ve skutečnosti byli již vlci rudohnědí v přírodě vyhubeni a v současnosti probíhá v Severní Karolíně úspěšný program na obnovu populace vlků rudohnědých a kojotů. (Kroup4)
  • Garthovi se ve filmu podaří "složit" 29 ptáčků. (Kroup4)

Reklama

Reklama