Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Vedecko-fantastický seriál. Jaskynní záchranári narýchlo zavolaní k záchrannej akcii prejdú nečakane tunelom čiernej diery, do iného času a priestoru, aby sa s prekvapením dozvedeli, kto je na konci drastickej cesty plnej nástrah a zvratov. (RTVS)

Recenze (15)

cariada 

všechny recenze uživatele

O tomhle jsem neměl vůbec ponětí, že se tohle natočilo a jen žasnu co všechno u nás za minulého režimu vzniklo. Opravdu zajímavé sci-fi o čtveřici jeskynářů, který jsou povoláni k zásahu, ale ve skutečnosti je osloví jiná civilizace a chce je odvézt na jinou planetu. Ale otázka je jestli s tím budou souhlasit. Nejlepší postava je mimozemšťan Bořivoj Navrátil, tomu takové role sedí. ()

PatoP 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý sci-fi seriál natočený redakciou vzdelávacích programov. Tento projekt mal nápaditou a napínavou formou osloviť mladého diváka a vzbudiť v ňom záujem o astrológiu a veci s ňou súvisiace. RTVS ho má vo svojom archíve, no nechce ho vysielať, pretože je vraj príliš statický. V tomto prípade tomu slovu nerozumiem. Neviem kto iný by to mal vysielať, ak nie ten, kto na to vlastní vysielacie práva. ()

Reklama

Leonora odpad!

všechny recenze uživatele

Odpadní scénář, odpadní režie, odpadní herecké výkony, odpadní kamera, odpadní triky, odpadní střih, odpadní hudba. Zvlášť v porovnání dejme tomu s Návštěvníky, kteří vznikali plus mínus v téže době. S hollywoodskou produkcí to nesrovnávám, na to jsme malej rybník... Ale i na československé poměry je to odpad. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 2 = 2.11.1983, pôvodná televízna sci-fi miniséria - 4 - dielny slovenský sci - fi seriál. Pamätám si z neho dosť veľké útržky, bohužiaľ bol odvysielaný iba 2x (v premiére aj v repríze na druhom okruhu ČST v polovici 80-tych rokov) a odvtedy sa po ňom zľahla zem. Ak je tu niekto kto si pamätá viac, napíšte to sem prosím. (5.2.2009) - autor scenára: MILAN BAUMAN - SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: STV 3 = 20.6.2022 - Po takmer štyridsiatich rokoch od premiéry sa diváci na Slovensku konečne dočkali premiéry obnovenej a aj ja som si mohol oživiť svoje dávne útržkovité spomienky na tento výnimočný sci-fi pokus vtedajšej ČST Bratislava. Nebudem vôbec tvrdiť, že tento pokus nezostarol. Bohužiaľ zostarol a je to markantné najmä na jeho trikovej a filmárskej zložke. Veľmi nízky rozpočet je očividný a aj po remeselnej stránke sa to už vtedy dalo urobiť inak a lepšie. Nesmierne sa mi ale páčia nadčasové myšlienky tohto konceptu, ktoré v dnešnej dobe obzvlášť rezonujú. A dokumentačná hodnota tohto počinu je neoceniteľná. Preto pod štyri omegy rozhodne nepôjdem a ďakujem STV, že z hĺbky svojho bezodného archívu túto mimozemskú jaskynnú odyseu nakoniec vyhrabala. (23.6.2022) ()

retroslovak 

všechny recenze uživatele

Naozaj veľmi zaujímavý, pútavý 3-dielny krátky televízny film, keďže 4. diel je už len konfrontácia a beseda. Tento snímok som zhliadol prvý krát, ktovie, či sa niekedy ešte objaví v televízií, v každom prípade veľmi zaujímavý projekt, na tú dobu pomerne slušné efekty, film vás vtiahne do deja ani neviete ako. Neviem, či existuje aj preložený do češtiny, ja som ho videl celý v slovenčine. Film som mal možnosť zhliadnuť v bádateľni slovenského rozhlasu, kde má možnosť a prístup ktokoľvek by mal záujem. Je to skvelá príležitosť, ako si pozrieť diela, ktoré kvoli autorským prípadne iným problémom nemôžu byť nasadené do vysielania a reprízované. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Seriál, v jehož závěru se k danému tématu v besedě vyjadřovali naši vědci, mimo jiné dr.Jiří Grygar a další, byl jako nový neotřelý nápad dobře přijat televizní kritikou. Bohužel se však shodou okolností vysílal v čase, kdy na dalším programu televize bylo po několik týdnů vysíláno mistrovství světa ve fotbale, a tak byl poněkud zastíněn dalším sci-fi seriálem Návštěvníci, který se natáčel i vysílal zhruba ve stejném časovém období. (ČSFD)
  • Jiná podoba než filmová neexistuje a není jisté, zda je Tunel Omega dodnes uchován v archivu ČT. Pouze na internetu lze o něm nalézt zmínku. (ČSFD)
  • seriál se natáčel v jeskyních poblíž Berouna, v Macoše a v lomu Amerika na Berounsku. (ČSFD)

Reklama

Reklama