Reklama

Reklama

Pontypool

  • Kanada Pontypool (více)
Trailer

Psychologický thriller, v němž smrtící virus prostupuje městečkem v Ontariu. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Hlavní zbraně jsou nekompromisní originalita(!!)a fakt, že většinu stopáže film pracuje s pravidlem, že nejděsivější je to co nevidíme(co zapíná temné okruhy naší fantasie). Atmosféra se dá krájet a pokud na celou tu hru divák přistoupí, může ho čekat velké překvapení ve formě zážitku z filmu, který se nebojí převracet filmovou řeč na ruby. Za mě oba palce nahoru!... Dále následuje SPOILERoidní postřeh............. Ve filmovém světě je sice hlavní téma filmu nevídané a originální-Je třeba ale zmínit, že už W.S.Burroughs vážně zkoumal myšlenku, že slova a řeč se v některých formách projevují jako virus, jako samostatná(možná destruktivní)životní forma která člověka(nosiče/hostitele) často nutí k až neovladatelnému proudění slov, opakování atd.. Těžko říct jestli je burgessova inspirace opravdu právě tady, ale i to následné ničení významu slov (jako formy léčby/osvobození) by tomu odpovídalo. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Väčšiu polovicu celého filmu sa len v jednom kuse kecá a kecá.Námet je ale naozaj celkom originálny.Aj keď je to zombie horror,úplne iný ako bežné zombie filmy.Ale dá sa povedať že je to zároveň aj psychologický thriller.Celý film sa odohráva v jednej budove s pár miestnosťami.Preto rozpočet filmu aj keď nie je vysoký,bolo to 1 milión 500 tisíc USA dolárov nie je moc vidieť.Neviem čo mohlo na tom filme stať tie peniaze.Ale zombíkov si v tomto filme moc neužijete,ani nejaké zombícke akcie,ani ich moc neuvidíte.Zarytý fanúšikovia tohoto žánru asi utečú od tohoto filmu.V skutočnosti film ponúka len hlad zombíkov po ľudskom mäse a po krvi a tým to končí.Kto by chcel robiť titulky k tomuto filmu,niet mu čo závidieť.Zaberú toľko ako minimálne tri celovečerné filmy. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Skvelý nápad na úkor zombie filmov, ktorý ale v závere prekonal pointou svoj obsah, a tak sa jemne vyškriabal aj k štvrtej hviezdičke, ktorá mu odo mňa právom patrí. Možno spočiatku trošku trvalo, kým som sa naladil na Mazzyho vlnovú dĺžku, ale potom už zábava pokračovala až do konca. Niečo podobné, nezávislé sa Kanaďanom podarilo pred dvoma rokmi s filmom 'Fido', ktorý podobne ako tento disponoval s minimálnym rozpočtom, ale v tomto filme bolo cítiť, že každý dolár bol investovaný rozumne a efektívne. 75%. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Určitě nešlo o námět na celovečerák, ale tak na 40 minut do Krajních mezí (v kterémžto seriálu často byly daleko lepší a propracovanější nápady). Úvodní myšlenka není marná - horor, který se celý odehraje v rozhlasovém studiu a divák nebude tušit, jestli nejde o nějaký fake, či zda se věci skutečně dějí. I ta myšlenka infikace tímto způsobem je zde poměrně zajímavá. Ale nedotažená. Jako ostatně všechno. Stephen McHattie prostě háže šílenýma očima, snaží se z toho vytřískat nějaké drama, ale v určité chvíli už je to směšné. Co konkrétního ten virus je zač, odkud, proč, jaké má cíle, když logicky zabitím svého hostitele nebude mít jak se množit... nic z toho se nedozvíme. Co měl znamenat ten WTF konec po titulcích (Bonnie a Clyde), to už mi hlava vůbec nebere. Svět zešílel, tak my také? ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Krásně jsem se zavrtal do sedačky a představil si, že jsem jeden z posluchačů malého rádia, zimou zasypaného malého městečka, které se stalo epicentrem neznámé nákazy a báječně si film vychutnal. Nutí vás to zapojit fantazii, protože veškeré scény si musíte sami vytvořit. Stáváte se tak režisérem vaší vlastní fantazie. Verbalovi evidentně nečetli rodiče pohádky, tudíž žádnou fantazii nemá, takže se nedivím, že se mu film nelíbil. Je mi ho líto. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (BlackTom)
  • Scenárista Tony Burgess si vo filme strihol rovnomenné cameo, konkrétne v scéne so živou hudbou v rádiu. (BlackTom)

Reklama

Reklama