Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poklidný předměstský život dobře situované rodiny Brewerových nečekaně rozvrátí šokující smrt staršího syna Bennetta. Otec, matka i mladší bratr se s náhlou ztrátou blízké osoby snaží vyrovnat každý po svém, dobrovolnou izolovanost jejich paralelních světů však „naruší“ Bennettova nová přítelkyně. Je pevně rozhodnuta dozvědět se více o mladíkovi, se kterým ji pojila krátká, ale intenzivní romance. Debutující Shana Festeová natočila nečekaně vyzrálou studii o vyrovnávání se s bolestí, aniž by sklouzla k povrchnímu sentimentu. Její intenzivní psychologický vhled pod zdánlivě idylický povrch středostavovské rodiny byl inspirován dramatem Roberta Redforda Obyčejní lidé. Skvělým Susan Sarandonové a Pierci Brosnanovi v rolích rodičů se svým hereckým výkonem přinejmenším vyrovná jedna z nejtalentovanějších hereček současnosti, Britka Carey Mulliganová. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

Hild 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, ale toto téma už jsme viděli tolikrát a já jsem se nemohla zbavit pocitu, že jsem to někde viděla už i lépe. Film s naprosto předvídatelným dějem, naprosto bez jakéhokoliv překvapení. Ta závěrečná klasická část už mi upřímně vadila. Mě film lehce zklamal a je to škoda, protože herecké výkony jsou vážně dobré. Carey Mulligan má opravdu velký talent a jednou by z ní mohla být velká herečka. ()

Gardenboy 

všechny recenze uživatele

Malý ale vcelku pekný film. Príbeh by sa dal vyrozprávať síce dvoma vetami, ale v jednoduchosti je krása a stopáž nie je prepálená. Shana Feste sa rýpe v ľudských charakteroch, vzťahoch, šťastiach aj depresiách. A ide jej to výborne. O to viac, že je to debut. Pierce Brosnan a Susan Sarandon výborní, hudba minimalistická podkresľuje celkovú atmosféru, réžia umiernená, možno by to chcelo viac odvahy pre akési extrémenšjšie postupy, ale režisérka išla radšej na istotu a zdá sa, že jej to vyšlo. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Bože, ten film šel do kopru hned na začátku. Ačkoliv je dvakrát varován, že stojí v noci uprostřed jízdního pruhu, stejně mu to nějak nedoházelo. Následná očekávaná událost mě tudíž vůbec nepřekvapila, ale naopak vyvolala lehký úsměv....a máš to, ty blbečku. Nemám rád filmy, které se začnou odvíjet od nesmyslné a přiblblé situace, která je uměle vyvolaná scénářem....režisér Shana Feste si mohl vymyslet jinou situaci. V dalších okamžicích už pak ve mě nářek a chování rodičů nevyvolával žádné emoce ani city a film mě začal docela nudit. Jsem strašně rád, že Bennetta ( Aaron Johnson ) zabil takový nádherný vesnický buran....já měl zelenou, zažaluji vás !! Opravdu film o ničem...a nehledě na to, že při dalších záběrech není na té osudové křižovatce vůbec žádný semafor vidět. Jo a ještě bych chtěl Bennetta nominovat na Darwinovu cenu za nesmyslnou smrt. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Zivot taky, ako ho kazdodenne zazivame... Plny smutku, hnevu, popierania, iluzii, lasky, zloby i klamstiev. Krajsie to natocit snad ani neslo. Vynikajuci herci, jeden ako druhy, hudba ako sita na mieru, pribeh sme samozrejme videli stokrat, ale vzdy sa to da podat krajsie, lepsie, realistickejsie, presne tak, ako sa to podarilo Shane Feste. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

pěkný film o tragické smrti mladého kluka a jeho rodiny, která se s jeho smrtí nedokáže smířit, hlavně jeho matka, ale vše změní v příchodu dívky, která s ním byla v okamžiku tragédie, která nosí pod srdcem jeho dítě, jediný co mě tam vadilo, že jsem bohužel neuvěřila emocím herci Pierce Brosnan, ten bohužel nehrál nijak přesvědčivě, ačkoliv je to jinak dobrý herec, ale to je jediná chybička, která v tomto filmu je, jinak bych dala 5 hvězdiček, ale i tak to stálo za to se na tento film dívat, který byl jinak plný emocí ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Spisovateľka a režisérka v jednej osobe Shana Feste písala scénar tri mesiace, zatiaľ čo pracovala ako opatrovateľka v Južnej Kalifornii. (EleKtris)
  • Filmovanie prebiehalo v meste Rockland, ktoré sa nachádza v americkom štáte New York. (MikaelSVK)
  • Celosvětová premiéra proběhla 17. ledna 2009 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno