Reklama

Reklama

VOD (1)

Řetězová zpráva vypráví příběh skupiny středoškoláků, kteří všichni obdrží stejný dopis s varováním, že pokud ho nepošlou dál, zemřou. Zpočátku většina z nich varování ignoruje, dokud dva z nich – Johnny (Cohen) a Dante (Segan), kteří dopis nepřeposlali, zemřou hroznou smrtí. Inteligentní Jessie Campbell (Reed) začne mít podezření, že mezi jejich smrtí a řetězovým dopisem existuje spojitost, a záhy se rozpoutá souboj s časem, při kterém jsou studenti nuceni zjistit, jakým způsobem je vrah sleduje. Obracejí se s prosbou o pomoc na rodiče a policii, ale Jessiině teorii nikdo nevěří až do chvíle, než detektiv Jim Crenshaw (David) zjistí, že je sám štvancem zcela nového hororového zabijáka. Dokáží jeho běsnění zastavit, nebo je jedinou možností přežití přeposlání zlověstného dopisu? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (98)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vytýkat teenagerské vyvražďovačce to, že je to jen teenagerská vyvražďovačka bez jakéhokoliv vyššího smyslu a myšlenkového přesahu, mi přijde nelogické. A navíc je to můj oblíbený žánr, který mě stále baví. Děj (scénář i zápletka) je ale samozřejmě totálně lobotomizovaný a herecké výkony často hrozné (ale zase mě potěšil vyšinutý učitel Brad Dourif a "Lady Jigsaw" Betsy Russell). Vraždičky jsou ovšem velice nápadité, šťavnaté a bolestivé - roztržení auty, rozfrézování hlavy řetězem, rozšmelcování padajícím motorem, harpunování nerda střešním oknem... Trochu mě tedy nakrklo nemilosrdné vyjebání s divákem na konci, no ale co, dvojka to snad napraví... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jsem se bál, že to bude hovadina a ono fakt jo. Naprosto nezajímaví teenageři bojují proti řetězové zprávě, kterou když přes email nebo přes SMS poslat 5 lidem, jinak si pro ně přijde psychopat a zabije je. Celé se to tváří strašně moderně, ale tím pádem nechápu, proč jim to nechodilo na Facebook - ten už přece v roce 2010 byl dost populární, ne? Děj nedává pořádně ani smysl, třeba tam byl jeden študák, kterému ta řetězovka přišla, měl den na to ji někomu poslat, neudělal to a psychopat si pro něj přišel až po čtyřech dnech? A to těm policistům trvalo tak dlouho, než zjistili, že na tom řetězu je nějaký znak? Kdo je vrah se dá uhádnout strašně jednoduše, závěr je taky celkem debilní a obecně je ten film dost odfláklý. Zase mu ale musím uznat, že je v něčem originální - SPOILER jako jediný kdo zde přežije je černoch - ti v těhle teen hororech umírají většinou tak v půlce filmu KONEC SPOILERU, takže aspoň něco na tom všem je. A ani ten nápad samotný není k zahození, jenom se to prostě nepovedlo. Hodně nepovedlo. 1* ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Naprosto nemožně napsaná středoškolská vyvražďovačka, kde herecké výrony jsou ještě ten nejmenší problém. Co ale stěží rozdýchávám je absolutní absence smyslu, logiky všeho. Počínání postav je zhovadilé. Dějové zvraty jsou zhovadilé (dějí se proto, že se právě staly a ne proto, že by logicky vyplynuly). Repliky, které postavy říkají jsou povětšinou naprosto zhovadilé a o to zhovadilejší pak je, že se ani nechovají podle toho, co samy řekly (hlavní hrdinka dojde k názoru, že vrah skrze technologie zná jejich adresu, takže sice doma odpojí tiskárnu, ale pak si lehne do postele a klidně si jde spát). Pointa je zhovadilá a všechny ty rapidmontážne, jejichž účelem by mělo být rychlé poskládání střípků, z nichž si má divák udělat jasno, jsou tu úplně k ničemu, protože nedávají smysl. No a konec tu vlastně není... No a nejzhovadilejší je to, že to někdo myslí vážně... Ta JEDNA hvězda je opravdu jenom za OBČAS solidní technickou stránku a za velmi vydařené brutality, které jsou dělány ručně, bez digitálních postprodukcí a vypadají, že si na nich někdo dal záležet. Jako na jediném aspektu tohohle filmu... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Že řetězy a moderní technologie nepatří k sobě, vás přesvědčí tahle nová teenagerská vyvražďovačka. V ní obrovskej psychopatickej zabiják, co má výbornej přehled v telefonech a počítačích (!), zabijí všechny hříšníky, co neposlaly řetězovou sms nebo mail. Znáte to: "pokud neodešleš tuto zprávu alespoň pěti dalším lidem, tak bla bla bla..." Už jenom tohle nejde dohromady. Bodycount je tentokrát nižší, než jsem očekával, a jediný kozičky ve filmu ukáže blondýnka, která neumí zahrát ani svou smrt. Každopádně závěrečný twist se docela povedl a velkou pozornost si zaslouží asi tři extra brutální gore-mordy. ()

StanislachKo odpad!

všechny recenze uživatele

Aby bolo jasno, nepozeral som to s tým prednastavením, že to bude peklo. Prvé (zhruba 3 minúty) ma to aj zaujalo. Ale po chvíli to začalo kolabovať v každom mysliteľnom smere a fakt by som sa musel premáhať, aby som čo i len pokrytecky mal pohľadať dôvod aspoň na jednu hviezdu. Nie, tu sa to proste nedalo. Konkrétne to nemá zmysel rozpisovať, ale každému radím držať sa od tohto ... filmu... čo najďalej. Dávno som nevidel väčší omyl. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Betsy Russell, ktorá vo filme stvárnila seržantku Hamill, hrala aj v snímke Saw (2004). Keď jedna z osôb - Neil (Cody Kasch) - dostane prvý krát email, v pozadí beží práve tento film. (beso74)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno