Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Kultovní cyklus výuky německého jazyka Alles Gute vedený Milanem Šteindlerem a Davidem Vávrou z České sody se vrací s novými díly, které vycházejí na DVD poprvé. Dvanáct lekcí o celkové délce 70 minut. S nezapomenutelnou dvojkou si prosvištíme pár slovíček a propereme několik vět. (oficiální text distributora)

Recenze (91)

Paity 

všechny recenze uživatele

Naprostá špička v oblasti zábavy a parodie. Dvojice Milan Šteindler a David Vávra zaslouží absolutorium. Schválně bych chtěl vědět, jak na tohle reaguje Němec, když to vidí. A hlavně dneska už by snad ani nic takového na veřejnoprávní stanici nemohlo běžet. Vsadím se, že by nás totiž kvůli tomu vztali eurofanatici z Bruselu na vidle. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Díky bohu za internet se svou volnou morálkou pro zobrazování čehokoliv. Z tohoto by se dramaturgové na Kavčích horách asi sesypali a ministr pro národnostní menšiny by následně označil tohle dílo za nešťastné využívání koncesionářských poplatků. V době, kdy se každý ustaraně ohlíží přes rameno, aby snad někoho neurazil, oprašuje tahle dvojka svoje legendární lekce němčiny a opět se dívá na svět tím pravým árijsko-sudetským pohledem. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické -3* Po deseti letech od posledních dílů České sody či série "Čtvrtníček, Šteindler a Vávra ..." se kluci Milan Šteindler & David Vávra snaží vrátit slávu přes oblíbené kurzy německého jazyka. Žádná velká sláva to není, tak to moc dlouho nevydrželo. Přesto jejich fanoušci si ho můžou užít, když nic podobného momentálně není. [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Bigrambo 

všechny recenze uživatele

Karl und Egon sind zurück, aber seine Kondition ist schon nicht so großartig wie früher. Bohužel celkový dojem z comebacku této populární sudetské dvojice sráží obrovská kolísavost v kvalitě a zábavnosti jednotlivých epizod – začali opravdu výborně (Evropě to vosolíme), ovšem postupně dobrých vtipů kvapem ubývalo a poslední dva díly s Gipsy.cz jsou opravdu hrůzné. Jak by řekl můj oblíbenec Jára Cimrman: „Tak tudy ne, přátelé!“ A nyní si prosvištíme některá slovíčka: der Fleischmörder – masový vrah, der Vegetariamörder – vegetariánský vrah :-) ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Dva povedené díly (pilotní "Evropě to vosolíme" a boxerský souboj Santy s Ježíškem), každý shodně za jednu hvězdičku, jinak by se - soudě dle zhlédnutého - měl cyklus spíše přejmenovat na "Alles Schlechte". Zatímco původní apendix k České sodě se dal považovat za sympatický alternativní proud českého humoru, tyto novější skeče bohužel často vykrádají samy sebe (Jste to co sníte = Napalmex reloaded), končí banální pointou (Liebe am Internet) či úplně zbytečně citují známé filmy (Limonádový Joe, Mrazík). A přitom dnešní reálie by si podobně ostrou satiru, jakou se stejný tvůrčí tým presentoval v druhé polovině devadesátých let, zasluhovaly snad ještě více... Svojí úderností mi spíše než povedený comeback připomíná podobné zklamání jako u nejnovějšího filmu Tomáše Vorla, kde si shodou okolností Vávra se Šteindlerem také zahráli. Navenek se tituluje jako seriózní záležitost, vzápětí však nacházím známky pokrytectví (sponzoring bulváru -> účast jisté hudební skupiny). Vedle hlavních protagonistů mě zklamala také občasná vystoupení Petra Čtvrtníčka, u kterého jsem měl rád i počiny z poslední doby, vzbuzujívší negativní emoce - tzn. točení reklam či moderování pořadu Kinobox. Vedle taktéž upadajícího komiksu "Zelený Raoul" a odtažité Zelenkovy agitky další rána do hlavy v oblasti českého humoru. 30% ()

Zajímavosti (2)

  • Ve 4. díle Liebe am Internet protagonisté německou dívku okomentují slovy „má nordický tvar lebky a živí se převážně rybami.“ Stejná věta zazní na adresu švédské modelky Playboye ve Šteindlerově prvotině Vrať se do hrobu! (1989). (Šéfik)

Reklama

Reklama