Reklama

Reklama

Epizody(14)

Obsahy(1)

Kdo doopravdy řídí náš stát. Kdo řídí ty, kteří tvrdí, že něco řídí. Malá kancelář uprostřed Prahy je skutečným centrem české politiky a její šéf nejmocnějším mužem republiky. Zkrátka co Mohamedu Mekka, to Čechu Blaník! Antonín Blaník. Profesionální lobbista, který si na dlouhé řeči nepotrpí, problémy řeší rychle a bez odkladu. (38film)

(více)

Recenze (17)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

První díl je vlastně takový teaser na věci budoucí. Snad do toho zas pořádně šlápnou..Materiálu je bohužel pořád mraky. EDIT: Bohužel nešlápli. Skočila jim do toho karanténa a muselo se točit na kameru na záchodě...a strašně to Blaníkovi uškodilo. Navíc ten fakt, že má Blaník všechna čísla na důležité lidi v telefonech, začalo být strašně laciné. ()

niska98 

všechny recenze uživatele

tak já mám Kancelář Blaník už docela dlouho ráda a znám všechny díly, takže jsem se těšila až se dostanu k tomu pokračování a nejsem vůbec zklamaná. obvzlášť některé díly a situaci byly výborný. zkrátka mě tenhle koncept baví. Ale jde hlavně o reakční parodii, takže se netrefí do vkusu každého. doporučuju těm, co mají rádi parodie, politické parodie, a chtějí se docela dobře pobavit. Body na víc za novinové články. Protože ty jsou hodně boží ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Většinu zemí krom banánových republik a to dokonce těch s demokratických zřízením neřídí prezidenti, premiéři ani ministři. Řídí ji lidé, kteří tyto lidi řídí. Velká Británie tam má například svého Humphreye Applebyho no a my svého Tondu Blaníka. Myslím si, že Markovi Danielovi tuhle roli už nikdo neodpáře a je mu ke cti, že Tondu dává opravdu nadšeně, dokonce si ho užívá. Ačkoliv díly s jistou setrvačností reagují na aktuální domácí politickou a někdy i světovou situaci, mají často větší výpovědní hodnotu než například zpravodajtví naší veřejnoprávní televize :-). I když si z lecčehož dělá parta scénáristů srandu, možná leckdy opravdu kloužou okrajově po hranici skutečné reality :-) ! Mez skutečnou blbostí našich některých politiků a scénářem s absurdními zápletkami, nemusí být totiž až tak velký rozdíl... Blaník má jedinou chybičku. Časem jeho humor, jeho apel i satira nutně vyčpívá... Doba se mění a témata překrývají nové události. Zatímco u Jistě pane premiére a Jistě pane ministře dnes šlověk až žasne jak je ta byrokracie a to aparátničství stále i po 40 letech stále stejné, nevím jak bude působit sledování Blaníka za 40 let a zda to bude působit stejně. To ale není chyba tvůrců. Tak to prostě je. Rozhodně je to však věrný otisk doby i toho co si většina z nás má stále potřebu demokraticky volit... Dávm za 5 párů luxusních polobotek! * * * * * ()

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Kancelář Blaník se držel ještě v rámci jakýchsi mezí. Tady už je to přes čáru v tom smyslu, že se z toho stala fantasmagorie. Vtipy jsou trapnější, scénář méně promyšlený (řekl bych, že je snad i prvoplánový a nepřepisovaný, neupravovaný). Zápletky už tolik nezaujmou, i když se občas nabídne zajímavé téma - které tak zůstane promarněné. Za mě jenom slabší průměr, což je oproti předcházejícímu seriálu docela škoda. ()

RypavaDvojka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek skvělý. Starý dobrý Tonda Blaník. Bohužel s karanténou nepřišlo odložení, což seriálu moc neprospělo a přišel kvalitativní úpadek. Skvělé díly: Pivo a tři DPH, Karanténa Blaník, Dvojníci, Království za Koněva (Asi nejlepší z těch karanténích) Z původního úmyslu dát 4 hvězdy jsem spadl na tři. 60% ()

Galerie (2)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy Tonda (Marek Daniel) telefonuje se svoji matkou, si pozorný divák může všimnou toho, že Tonda drží svůj iPhone obráceně. Tedy sluchátkem k ústům a mikrofonem u ucha. (Skarface)
  • Od 5. epizody bylo natáčení ovlivněno zákazem vycházení v době pandemie koronaviru. Herci a tvůrci tak nemohli natáčet v ateliérech a každý z herců tak natočil svou část ve svém domovském prostředí. (fabecc1222)

Reklama

Reklama