Reklama

Reklama

Olive je úplně obyčejná holka, není nijak zvlášť oblíbená a někdy má pocit, že je dokonce neviditelná. Přátelí se pouze se spolužačkou Rhiannon, která se ji snaží vytáhnout o víkendu kempovat. Olive nemá náladu, a tak si vymyslí, že má rande s vysokoškolákem Georgem. Po víkendu kamarádka hoří nedočkavostí a chce z Olive dostat nejmenší podrobnosti o jejím rande. Ta popustí uzdu své fantazii a vytvoří romantickou ságu o tom, jak s ním přišla o panenství. Olivino líčení fiktivního milostného zážitku ovšem zaslechla náboženská fanatička Marianne. Během chvíle to ví celá škola. Dívce nejprve vadí, že ji všichni odsuzují a probírají její sexuální život, nakonec si ale začne na svou popularitu zvykat. To všechno se ale brzy změní... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (626)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Příběh otloukánka a ošklivého káčátka, které se snaží přežít a vydobýt si pozici v pekle americké střední školy viděný tucetkrát na různý způsob. V tomhle konkrétním případě musíme akceptovat, že ošklivé káčátko hraje pohledná Emma Stone – ale dejme tomu, třeba chodí na specializovanou střední pro puberťáky s vadou zraku. Dále se musíme smířit s tím, že na střední škole začnou ostatní studenti opovrhovat někým, kdo ztratí panenství – já jsem asi chodila na nějakou hodně rozjívenou střední, kde to bylo naopak, ale dejme tomu, že v USA na střední pořád platí křesťanské hodnoty z 19. století. S velkou dávkou shovívavosti musí divák přijmout inteligenci dívky, která o sobě všude rozhlašuje, že chodí za peníze a pak se diví, že o ní všichni prohlašují, že je děvka. ____ Ale jsou tu i klady. Třeba rodiče hlavní hrdinky jsou moc fajn napsané postavy a vůbec vztahy v rodině jsou příjemně uvolněné a konverzace mezi jejími členy je vtipná. Humor se vyskytuje v celém filmu a občas se i povede. Příjemná je zmiňovaná inspirace teenagerskými filmy z 80tek a dokonce i Dobrodružstvím Huckleberryho Finna od Marka Twaina. Když to shrnu: je to blbinka pro nenáročný večer. /15. 8. 17./ ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Emma Stone je skvělá, vrcholné momenty filmu si patřičně užívá a ty slabší - obsahující vtipu prostou hlušinu a otřepaná klišé - aspoň spolehlivě udržuje nad pomyslnou hladinou prostřednictvím svého šarmu a nesporného talentu. Herečtí veteráni Thomas Haden Church, Stanley Tucci a Malcolm McDowell potěšili, ne až tak debilní zápletka taktéž, bohužel se nemohu zbavit pocitu, že z celého konceptu šlo vytěžit o poznání více. Pokud pominu sterilní romantickou linii, mohu říct, že mě Easy A po většinu času dobře bavilo, některé momenty jsou dokonce výtečné, avšak klišovitý (až otravný) závěr výsledný dojem znatelně kazí. ()

Reklama

Cival 

všechny recenze uživatele

Do téhle uličky (slepé?) navedla teen zábavu Juno: Slaboučký příběh na zcela nevěrohodné zápletce, který má zachránit víra v charisma hlavní fešandy, co neustále něco drmolí, aby působila chytře a vtipně. Ne, to NENÍ správný recept na novou žánrovou klasiku hughesovských parametrů. Navíc se nosných vtípků a hlášek moc neurodilo... ještě že ta Emma Stone opravdu je supersweet & superhot. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Módní přehlídka nevyzrálých, leč na správných místech vyspělých krasotinek na čtyřleté použití. Docela věrohodné, jako kdybychom s Willem Gluckem chodili na stejnou střední. I když... Kdyby tenkrát každá holka, která se vyspala během jednoho týdne se dvěma klukama, byla u nás hned za couru, nechodil bych býval na střední dívčí, nýbrž do bordelu a neměl bych teď pár let po matuře, ale kapavku. Akorát teda to čekání na pravého prince nevím kde Will vzal. V našem království bylo tolik pravých princů... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Kdyby se to takhle komplet, jak to je natočené, odehrávalo v šedesátých letech (bez mobilů atd. ovšem), neřeknu ani slovo. Takhle to ale vypadá, jako že scénárista prospal druhou polovinu dvacátého století a právě včera se probral. Proč se někdo snaží diváka balamutit tvrzením, že existuje (navíc v Americe, jakkoliv je v některých ohledech prudérní a skrupolózní) střední škola, ve které nikdo nemá sexuální zkušenost a první sex je tu tak tématem číslo jedna. Nenene, my devětsetdvadesítkou odkojení tohle nesežerem. Ovšem Facebook podle pana učitele Griffitha, to stálo za to! :-) ()

Galerie (43)

Zajímavosti (30)

  • Na jedné z protestujících cedulí se píše "Exodus 20:14", což je jedno z 10 přikázání hlásící „Nemáš se dopouštět cizoložství“. (hellstruck)
  • Všechny scény Emmy Stone u webkamery byly natočeny v jeden den během čtrnácti hodin. (Taninaca)

Související novinky

Dámské posily...

Dámské posily...

04.10.2010

...pro tři napjatě očekávané projekty. Především je tady Emma Stone (foto), jejíž hvězda prudce stoupá už od Zombielandu a nedávno si připsala na konto nečekaný hit Easy A. Teď se z ní stane učiněná… (více)

Reklama

Reklama