Reklama

Reklama

Olive je úplně obyčejná holka, není nijak zvlášť oblíbená a někdy má pocit, že je dokonce neviditelná. Přátelí se pouze se spolužačkou Rhiannon, která se ji snaží vytáhnout o víkendu kempovat. Olive nemá náladu, a tak si vymyslí, že má rande s vysokoškolákem Georgem. Po víkendu kamarádka hoří nedočkavostí a chce z Olive dostat nejmenší podrobnosti o jejím rande. Ta popustí uzdu své fantazii a vytvoří romantickou ságu o tom, jak s ním přišla o panenství. Olivino líčení fiktivního milostného zážitku ovšem zaslechla náboženská fanatička Marianne. Během chvíle to ví celá škola. Dívce nejprve vadí, že ji všichni odsuzují a probírají její sexuální život, nakonec si ale začne na svou popularitu zvykat. To všechno se ale brzy změní... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (626)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

A Easy má hlavne dve pozitíva: Chce (!) byť "inou" teen komédiou, inteligentnejšou, nepovrchnejšou. Nájde sa aj pár podarených odkazov a anti-teen vtípkov, ktoré triafajú do čierneho. Druhým pozitívom je Emma Stone, neokukaná tvár, v podstate sympaťáčka, ktorá má sexi "šušlajúci" hlas:) Okrem toho je to nevtipná a jemne priblblá zlátanina a nepodarený pokus o"alternatívu". ()

Thomick odpad!

všechny recenze uživatele

Laciný až běda, jakási aktuálnost v narážkách je samoúčelná (že je Bible hned vedle stmívání, wtf, tomu se mám jako smát???), holky se stírají neuvěřitelně trapným způsobem, hlavně ta afektovaná koza Mary-Ann mě šíleně točila (i když se mi chce věřit, že to byl i scénáristův záměr - nicméně šlo to udělat lépe). Rozhovory typu „Zajímám tě?" – "Jasně, si moc hezká, chytrá…“, no takovou šablonu by během pěti minut spíchl i můj třináctiletej brácha. To i on může točit „filmy pro teenagery“? A ze všeho nejhorší je, že ani ta Emma nebyla tak pěkná, abych za ní dodal alespoň jednu hvězdičku. Až sem se tenhle perspektivní žánr fakt nikdy neměl dostat. :( ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Kde začít… když jsem viděl první reakce na tento film, většina byla ve stylu "super nová a chytrá komedie!", takže jsem zpozorněl. Proto, když mi kámoš řekl, jestli si od něj nechci půjčit i tento film, tak jsem neváhal a doufal jsem, že uvidím chytrou a sexy komedii. A tady se to zaseklo… Prvních 20 minut bylo tak příšerných, že jsem málem začal věřit, že peklo existuje. Tenhle snímek je totiž postaven na tak nepravděpodobné zápletce, že jsem měl chuť film vypnout, ale Emma Stone (respektive její krása a některé hlášky) mi v tom zabránila. Tak jsem film nechal pokračovat a zjistil jsem, že má vzestupnou tendenci. Líbily se mi různé odkazy na jiné filmy, opravdu se mi líbili rodiče (skvělá Clarkson a ještě lepší Tucci) a Alyson Michalka taky nebyla k zahození. Navíc, jak už jsem zmínil, Emma Stone má něco do sebe (ale to jsem věděl už od Zombielandu) ale zbytek filmu je dá se říct dost přehnaný a většinou bohužel nevtipný. Jednotlivé situace nefungují, spíše mě pobavily některé jednotlivé hlášky (-Kde máte Bibli? -Ta je v kategorii bestsellerů, hned vedle Stmívání.) ale jinak… Easy A není chytrá komedie, je to jen (bohužel) zcela průměrná komedie. Nebýt některých herců (opět se vracím ke Stone a Tuccimu) tak jdu ještě níž. 50 %. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Dva krát jasne ukázaná (raz menovite) snaha nakrútiť modernú variáciu na klasické tínedžerské filmy Johna Hughesa vyšla trochu naprázdno. Nie je to ani z ďaleka také vtipné a už vôbec nie tak dojemné ako hughesovky. Chýba tomu silný soundtrack i kvalitný casting (kapitolou samou o sebe sú veľké mená Church/Kudrow/McDowell, ktorí nepredvádzajú NIČ). Napriek tomu dostatočne pozerateľné a ani na chvíľu nudné. A ako bonus sexy ohoz Emmy Stone s červeným "A"-čkom. PS: Šľapky si môžu pridať jednu hviezdičku. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná oddychovka, ktorá ponúka presne to, čo sľubuje. Vo svojom žánri sa snímka pohybuje s ľahkosťou a presvedčivo rozohráva tento ťažko uveriteľný príbeh, ktorý je však podaný s takou gráciou a vtipom, že som im to tak nejako zjedol. Navyše herectvo Emmy Stone je ozaj nezabudnuteľné. Jej postava je taká fajn rebelka, ktorá sa nehanbí nosiť na svojom oblečení s hrdosťou znak šlapky. Humor sa vyhýba vnucovaniu, je dávkovaný s citom až do poslednej minúty. To je na americkú teen komédiu rozhodne viac ako by si v dnešnej dobe trúfol človek vôbec priať. Práve som na tento film dostal znova chuť. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (30)

  • V původní verzi scénáře zaznělo slovo "fuck" 41x, "shit" 13x a "cunt" 3x. Pro dosažení ratingu "PG-13" (přístupno od třinácti let) byl nakonec počet neslušných výrazů znatelně snížen. (Karlos80)
  • Software, který Olive použila pro streamování videa, je Trillian Astra. (sssssycak)
  • Když se baví o Micahovi, Olive zmíní, že snad neodmaturuje ani ve svých dvaadvaceti. Ohledně obsazení Cama Gigandeta, který hraje Micaha, se na webu rozproudily vášnivé debaty, při nichž mu vytýkali zejména to, že je ve svých dvaceti příliš starý na roli středoškoláka. (sssssycak)

Související novinky

Dámské posily...

Dámské posily...

04.10.2010

...pro tři napjatě očekávané projekty. Především je tady Emma Stone (foto), jejíž hvězda prudce stoupá už od Zombielandu a nedávno si připsala na konto nečekaný hit Easy A. Teď se z ní stane učiněná… (více)

Reklama

Reklama