Reklama

Reklama

Olive je úplně obyčejná holka, není nijak zvlášť oblíbená a někdy má pocit, že je dokonce neviditelná. Přátelí se pouze se spolužačkou Rhiannon, která se ji snaží vytáhnout o víkendu kempovat. Olive nemá náladu, a tak si vymyslí, že má rande s vysokoškolákem Georgem. Po víkendu kamarádka hoří nedočkavostí a chce z Olive dostat nejmenší podrobnosti o jejím rande. Ta popustí uzdu své fantazii a vytvoří romantickou ságu o tom, jak s ním přišla o panenství. Olivino líčení fiktivního milostného zážitku ovšem zaslechla náboženská fanatička Marianne. Během chvíle to ví celá škola. Dívce nejprve vadí, že ji všichni odsuzují a probírají její sexuální život, nakonec si ale začne na svou popularitu zvykat. To všechno se ale brzy změní... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (626)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Příběh otloukánka a ošklivého káčátka, které se snaží přežít a vydobýt si pozici v pekle americké střední školy viděný tucetkrát na různý způsob. V tomhle konkrétním případě musíme akceptovat, že ošklivé káčátko hraje pohledná Emma Stone – ale dejme tomu, třeba chodí na specializovanou střední pro puberťáky s vadou zraku. Dále se musíme smířit s tím, že na střední škole začnou ostatní studenti opovrhovat někým, kdo ztratí panenství – já jsem asi chodila na nějakou hodně rozjívenou střední, kde to bylo naopak, ale dejme tomu, že v USA na střední pořád platí křesťanské hodnoty z 19. století. S velkou dávkou shovívavosti musí divák přijmout inteligenci dívky, která o sobě všude rozhlašuje, že chodí za peníze a pak se diví, že o ní všichni prohlašují, že je děvka. ____ Ale jsou tu i klady. Třeba rodiče hlavní hrdinky jsou moc fajn napsané postavy a vůbec vztahy v rodině jsou příjemně uvolněné a konverzace mezi jejími členy je vtipná. Humor se vyskytuje v celém filmu a občas se i povede. Příjemná je zmiňovaná inspirace teenagerskými filmy z 80tek a dokonce i Dobrodružstvím Huckleberryho Finna od Marka Twaina. Když to shrnu: je to blbinka pro nenáročný večer. /15. 8. 17./ ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Velice netradiční a příjemně inteligentní teenagerovská komedie, kde většinu času jde spíše o poučování a monology hlavní postavy, než o šílené párty scény nebo zvrhlé narážky, ale přesně tohle zde přidává na kvalitě. Ústřední hvězdou je Emma Stone, která zde doslova zazářila a tato lehce intelektuální role jí neuvěřitelně dobře sedla. Navíc je Emma obklopena sympatickými herci, dobrým soundtrackem a absencí trapných scén. [75%] ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Ještě před zhlédnutím jsem měla z nějakého důvodu pocit, že se mi tahle komedie bude líbit, a nemýlila jsem se. Je zvláštní, že jsem při sledování měla podobné pocity, jako když jsem před několika lety viděla film Freaky Friday, který se od té doby stal mou oblíbenou americkou komedií. Nejsem si jistá proč, ale je pravda, že Easy A je stejně příjemnou komedií, která určitě spadá mezi ty inteligentnější. Nevíc je zde pár herců, které jsem ráda v něčem novém viděla. A to nemluvě o soundtracku, který se skládá z dobře vybraných písniček. Zkrátka, nakonec jsem rozhodnuta pro slabších pět hvězd, protože už je to delší doba, co by se mi tak moc líbila nějaká z amerických komedií. Hodnocení sráží jen to, že by to chtělo ještě o kapku víc vtipných scén, ale to není až tak podstatné, protože i když se u toho možná nebudete válet smíchy, určitě se pobavíte na hodně dobré úrovni. Nakonec ještě jedna věc, která mě zaujala - hláška hlavní postavy o tom, že její život přece není jako Gossip Girl (či Sesterstvo putovních kalhot). Když vezmeme v úvahu, že ve filmu hraje Penn Badgley, je to vlastně docela úsměvné. ~(4,5)~ ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Do téhle uličky (slepé?) navedla teen zábavu Juno: Slaboučký příběh na zcela nevěrohodné zápletce, který má zachránit víra v charisma hlavní fešandy, co neustále něco drmolí, aby působila chytře a vtipně. Ne, to NENÍ správný recept na novou žánrovou klasiku hughesovských parametrů. Navíc se nosných vtípků a hlášek moc neurodilo... ještě že ta Emma Stone opravdu je supersweet & superhot. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Považujete Emmu za skutočne atraktívnu? Pehatá ryšavka je len priemerom, čo bežne môžete stretnúť na ulici. Amanda Bynes vo vedľajšej úlohe je len slabým odvarom toho,čo bývala, a to sa písal ešte len rok 2010. Keď k tomu pridáme minimalistický scenár úrovne nielen podpriemernej ale zbytočne „vyšperkovaný“ vulgarizmami a dementnými rodičmi, dostaneme sa k odpadovej teenegerskej záležitosti, ktorá určite nie je komédiou. Veľká úbohosť. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (30)

  • V původní verzi scénáře zaznělo slovo "fuck" 41x, "shit" 13x a "cunt" 3x. Pro dosažení ratingu "PG-13" (přístupno od třinácti let) byl nakonec počet neslušných výrazů znatelně snížen. (Karlos80)
  • Když Olive přesvědčuje Evana, aby řekl pravdu a Evan odmítne, rozdrtí Olive kornout od zmrzliny. V dalším záběru tam kornout pořád je. (Elbarto08)

Související novinky

Dámské posily...

Dámské posily...

04.10.2010

...pro tři napjatě očekávané projekty. Především je tady Emma Stone (foto), jejíž hvězda prudce stoupá už od Zombielandu a nedávno si připsala na konto nečekaný hit Easy A. Teď se z ní stane učiněná… (více)

Reklama

Reklama