Reklama

Reklama

Epizody(24)

Obsahy(1)

Jednotlivé části pojednávají o úplně obyčejném japonském samurajovi, který žije přes den všedním životem a v noci mečem trestá bezpráví v masce sokola na obličeji. Příběh o zločinu, pomstě a trestu. (FilmFan24)

Recenze (32)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Este silnejsia nostalgia :-) Dodnes si pamatam hlavne uvodnu znelku (tak obrazom ako aj zvukom) a niektore sceny... . UPDATE: Na 99% boli ceske nazvy jednotlivych dielov nasledovne: Pomsta Takamurovy smrti, Stopa vede do kláštera, Pašeráci, Šógunova socha, Penězokaz. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

epizódy: Pomsta Takamurovy smrti (ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 2.7.1985) + Stopa vede do kláštera (ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 17.7.1985) + Pašeráci (ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 31.7.1985) + Šógunova socha (ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 13.8.1985) + Penězokaz (ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 27.8.1985), réžia českého znenia = MIROSLAV KRATOCHVÍL (ČST Praha) - Silná nostalgia. Stálo by za reprízu. Hlavnú úlohu údajne stvárnil Akira Kobayashi, réžiu mal Daisuke Yamazaki. (31.3.2009) - rád by som ešte k tomuto profilu dodal, že som vychádzal zo zdrojov overených na 99 %. A pripúšťam teda, že sa môže nájsť niekto, kto má priamo informácie z japonskej TV. Prípadné overené zdroje mi teda môžete posielať do pošty a ak ma usvedčia z omylu profil opravím. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Samurajské umenie dokonale ovládajúci maskovaný maník - ochranca slabých a utlačovaných, ktorý v noci skáče po strechách a trestá krivdy... V dobe svojho vysielania v ČST to bol silný kult, ktorému čo sa obľúbenosti a každodennej rozoberanosti týka u nás na ZŠ mohla konkurovať jedine uvrešťaná maďarská karate mašina Linda Veszprémiová :) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Kultovka v bývalom Československu, štáte, ktorý v tej dobe nevsádzal veľmi na takýto druh filmovej a seriálovej produkcie. Boli časy. ()

Dzin01 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál opravdu mohu. Od začátku do konce. Ale hlavně ty konce, které jsou většinou sice jeden jako druhý (až na čestné vyjímky), hlavní hrdina se nejprve v masce dostane do hnízda padouchů, aby se potom odmaskoval a předvedl jim, kdo se umí nejlépe ohánět katanou. A že jim to opravdu jde! A navíc za nádherně heroické hudby, prostě lahůdka. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

U tohoto seriálu, jsem měl ještě donedávna vžité přesvědčení, že šlo o můj nejoblíbenější seriál ze školních letech. Bohužel jsem měl nedávno možnost sledovat některé díly namátkou. Sice v originále a černobíle, ale to co jsem viděl mě hodně zklamalo. Tehdy byla prostě obrovská bída, pro hladové chlapecké srdíčko, ale toto je fakt děs! Jen žvanění a žvanění a nakonec 2 minuty většinou zpomalené akce. Tři hvězdy dávám jen z nostalgie, úvodní melodii a těm dvěma dnes už úsměvným minutám v každém z dílů. Sokol strážce noci je prostě už hluboká minulost a tam si ho i uchovám. ()

corona 

všechny recenze uživatele

Popri Sandokanovi, Currovi Jimenézovi, rytierovi Búrka a modrookej Anne, patrí Sokol nezmazateľne do Panteónu mojich detských televíznych hrdinov. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Samurajská variace na Batmana i s postavou policejního inspektora (pan Kanzaki?), který měl pro povaleče Gennosukeho slova pohrdání, ale kdoví zda netušil, kdo se skrývá za maskou. Pokaždé jsme s bratrem čekali na okamžik, kdy se některý z padouchů naivně zeptá: "Kdo jsi?", aby se Temný mstitel mohl následně představit a rozsekat celou bandu (včetně papírových interiérů) do nudliček. Lepší než Curro Jimenez, o tom žádná. ()

Trustme

všechny recenze uživatele

Pak ale přišel mladý pán Gennosuke a já se stal Sokolem, Strážcem noci... měl jsem vyrobenou podobnou masku jako on, župan alias kimono a dřevěnou maketu samurajského meče. Od té doby jsem chtěl být mstitel bezpráví a začal jsem se zajímat o bojová umění. Pro mě asi nejkultovnější seriál mládí i proto, že jsem ho od té dávné doby už nikdy bohužel neviděl.................... ()

mira007 

všechny recenze uživatele

V době karatemánie tenhle legendární japonský seriál jako jeden z mnoha nahnal mraky dětí do karate klubů po celém Československu. Přes den je hlavní hrdina líný, ospalý povaleč, ale v noci se po samurajsku mění v tajemného ochránce práva a bojovníka za spravedlnost. Dětské, naivní, dnes sotva koukatelné, ale moje hodnocení je ze sta procent SENTIMENT. ()

Badel

všechny recenze uživatele

Abych hodnotil, musel bych to po těch 22 letech zase vidět. Ale vzpomínky na tlusťocha, co předstírá skákání po střechách a propichuje padouchy skrz papírový stěny, jsou příjemné. Tenthle seriál zatim skutečně nejde nikde sehnat a i na netu obecně je o něm málo informací. V originále 24 dílů, jak tvrdí japonská wikipedie, ze který ale víc nepřečtu. ()

krabatt76 

všechny recenze uživatele

Koukal jsem se na tento seriál jako malý kluk s dědou.Vždycky jsme se smáli jak tam ti "pochopové" státní moci pobíhali s těmi legračními lucerničkami a snažili se dostihnout přes den samurajského flákače,ale s příchodem noci čiperu bojujícího za spravedlnost.Taky si pamatuji,že "Sokol" měl koně ,což asi byla tehdy v Japonsku asi docela vzácnost a jen tak každý si ho nemohl dovolit.Jsem všema deseti za návrat tohoto serálu,ale to by na Kavkách museli sedět lidi s mozkem..... ()

tuwanakha 

všechny recenze uživatele

Japonský seriál o samurajovi, který mstí bezpráví v převleku za Sovu (z neznámého důvodu Britové i Češi přejmenovali postavu na Sokola) - jakási variace na Zorra. Počátkem 80. šlo u nás o zjevení, ale z dnešního pohledu velmi naivní děj a i na tehdejší dobu strašlivá choreografie soubojů. Ze 24 dílů bylo nadabováno pouhých 5 pro dětské studio Magion. ()

dalziel 

všechny recenze uživatele

Tak tento serial priniesol aspoň k nám na ulicu isto hadzacie hviezdice a nunčaky.Zo všetkých boli cez noc nindžovia.Horšie to úž hádam bolo ,keď začali dávať v telke Lindu. ()

nwx 

všechny recenze uživatele

Geniální seriál. Bohužel dnes nesehnatelný. Neexistuje. Nebo žebych se mýlil? Uživatel ugoo, který zde píše recenzi, ho má? Ale proč tedy píše "pokud chcete vidět fotky, najdete je na mém profilu" a když se tam podívám, jsou tam jen ty dvě fotografie, které jsem já osobně vložil sem na CSFD stránku s recenzí na seriál? Proč jsme všichni tak neschopní v pátrání po tom seriálu, když uživatel ugoo to zvládá? :) Vyzývám uživatele ugoo, aby podal důkaz, že seriál vlastní. Například další fotografie z něj, cokoliv. ()

Reklama

Reklama