Reklama

Reklama

Lov na Gluma

(neoficiální název)
  • Velká Británie The Hunt for Gollum
Krátkometrážní / Akční / Dobrodružný / Fantasy
Velká Británie, 2009, 38 min

Obsahy(1)

Dědic Isildurov, obávaný hraničář Aragorn a čaroděj Gandalf Šedý se pokoušejí chytit Gluma, jenž je nebezpečný, jelikož zná místo, kde se nachází jeho největší poklad "prsten". Tento stav ohrožuje celou Středozem a všechny jeho bytosti, protože temný lord Sauron po onom prstenu neúnavně pátrá s pomocí svých skřetů.
Lov na Gluma je inspirován dodatky ke knižní trilogii Pán prstenů a nepřímo osvětluje, jak se Glum ocitl v Sauronově mučírně a jak se tomu snažil Aragorn zabránit. (Bakllazaan)

(více)

Recenze (218)

nithiel 

všechny recenze uživatele

Po vituální stránce naprosto perfektní, od ormálního lotra na monitoru prakticky nerozlišitelné. Už před shlédutím jsem si říkal, jak mohli udělat scénář na půl hodiny z jednoho či dvou odstavců v dodatcích pána prstenů. Přitom řešení bylo nasnadě - jediným scénářem bylo právě těch několik vět, což je velká škoda. Jinak na lotrovy mi vadili dvě věci - prostřihy na arwen a aragornovy souboje ve stylu Chuka Norrise (je to padesát na jednoho, tak nebudeme svině a půjdeme maximálně po dvou) a obojí mi nadělili i zde, tudíž čtvrtá hvězda je v nedohlednu. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Podivuhodně povedený fanouškovský film, který popisuje Aragornovo pátrání po Glumovi a předchází tak nepřímo Prstenovské trilogii, má pochopitelně své mouchy a místy děj příliš vázne, protože zřejmě nebyly peníze na nic jiného než scény rozvážného pokuřování z dýmky. Pozornost si ale rozhodně zaslouží. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Obdivuhodné. Vzhľadom na rozpočet a amatérske podmienky, v akých to vznikalo... jednoducho obdivuhodné. Ako samostatný príbeh by to nefungovalo, ale ako epizódka, ktorá priamo predchádza udalostiam v Pánovi prsteňov, je to výborné. Kostýmy, masky, exteriéry, digitálne triky, hudba, herecké výkony, kamera a hlavne atmosféra... to všetko ďaleko presahuje to, čo si predstavujeme pod pojmom "fan-film". Bojová scéna je dokonca porovnateľná s tým, čo predviedli Jackson a spol. Jedinou vážnejšou výhradou je nešikovný strih, ale tak či onak máme do činenia s dielkom, ktoré zahanbí všetky tie direct-to-dvd sračky typu Dragonhunter či Dungeon Siege. Dokonca uvažujem, či sledovaním tohto filmíku nestojíme pri zrode novej, naozaj nezávislej a životaschopnej internetovej kinematografie. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nevím, nakolik jde o amatérskou produkci, v titulcích jsem viděl i nějaké profi společnosti, jež se na vzniku díla podílely. Atmosféra, hudba, střih, nasvícení i triky jsou fajn, masky občas pokulhávají, ale jinak jde o 38 minut v podstatě nudy, celé je to o ničem. Aragorn jde, dojde, vrací se, je přepaden, nakonec vše vyřeší elfové. Do toho záběry modrých očí herce, kytičky a Arwen, která vypadá spíše jako hospodská z putyky nebo Babčáková, ne jako elfka. ()

T2 

všechny recenze uživatele

II Rozpočet £3,000 II Pekné že sa fanúšikovia do takéto niečoho pustili, škoda že príbeh o niečo viac nevystužili, je to dosť ploché a k lepšiemu hodnoteniu to vytiahne len veľmi pôsobivý súboj Aragona proti škretom, ktorý je na úrovni za ktorú by sa nemusel hanbiť ani vysokorozpočtové veľkofilmy. /55%/ ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Rozpočet filmu byl pouhé 3000 dolarů. (Hwaelos)
  • Natáčení probíhalo mj. v severním Walesu a na vřesovišti Hampstead. (ricky4)
  • V roce 2014 k filmu vznikl český dabing. Postarala se o něj skupina Fénix ProDabing, která nekomerčně vyrábí kvalitní český dabing k filmům, seriálům, videím a skečům, nebo hrám. (Dr.Ummer)

Reklama

Reklama