Reklama

Reklama

Lov na Gluma

(neoficiální název)
  • Velká Británie The Hunt for Gollum
Krátkometrážní / Akční / Dobrodružný / Fantasy
Velká Británie, 2009, 38 min

Obsahy(1)

Dědic Isildurov, obávaný hraničář Aragorn a čaroděj Gandalf Šedý se pokoušejí chytit Gluma, jenž je nebezpečný, jelikož zná místo, kde se nachází jeho největší poklad "prsten". Tento stav ohrožuje celou Středozem a všechny jeho bytosti, protože temný lord Sauron po onom prstenu neúnavně pátrá s pomocí svých skřetů.
Lov na Gluma je inspirován dodatky ke knižní trilogii Pán prstenů a nepřímo osvětluje, jak se Glum ocitl v Sauronově mučírně a jak se tomu snažil Aragorn zabránit. (Bakllazaan)

(více)

Recenze (218)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Ať už dopadne Hobit jakkoli, Pán prstenů se zdařilého prequelu dočkal. Kde jsou ty doby, kdy se fanouškovské filmy schovávaly téměř výhradně za žánr parodie, kde nejméně vadil nedostatečný rozpočet. Teď už si troufnou natočit film, který se nejen dá brát vážně, ale dokonce ani nevypadá tak lacině jako třeba první díl Letopisů Narnie. Jistě, je to jen variace na Petera Jacksona, jehož trilogii to připomíná místy až zbytečně doslovně, ale tak to nejspíš tvůrci chtěli. ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že to co dokázali tvůrci tohoto díla je obdivuhodné. Pro mne znamená Tolkienův svět mnoho, a rozhodně bych nepodporoval jeho hanobení, čehož jsem se z počátku obával. Ale musím uznat, že jsem mile překvapen. Samozřejmě, že se to nemůže rovnat s originálním zpracování, ale tím jak se to tomu blížilo jen doufám, že se tito nadšenci pokusí vstoupit do Středozemě ještě s dalším povedeným kouskem. 65% ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Povedal by som, že fajn, ale nie zas toľko fajn. Po stránke hereckej oukej (i keď ten Aragorn, no..), kostýmy oukej, soundtrack tiež oukej, ale scenár.. nebol dva krát vyšperkovaný. Dialógy síce v žiadnom prípade niesu suché a otravné, ale ich prednes, nevhodné a nesystematické rozloženie do kadejakých prazvláštnych scén ma fakt na kolená nepoložil. Celkovo sa jedná o dobrý amatérsky počin, ale keď už sa do toho autory raz pustili, nebolo by odveci zapracovať na každej stránke filmu, nielen na bojových scénach a efektoch (ktoré boli mimochodom na amatérčinu naozaj slušné). ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Je to až neskutečně dokonalé - bezkonkurenčně nejlepší fanfilm, co byl kdy natočen. Režisér zručně využívá širokoúhlého formátu a digitální triky jsou na takové úrovni, že je to na amatérský projekt nemyslitelné. Na mnoha místech jde samozřejmě vidět chybějící prostředky, ale to se samozřejmě v tomto případě nedá vyčítat. Jediné, co mě trochu iritovalo byl výběr herců. Gandalf byl perfektní, Vigga ovšem nenahradíš jen tak někým:) A proč vůbec zařazovali pasáž s Arwen, vůbec nechápu, protože v tu chvíli jsem vypadl jak ze Středozemě, tak z křesla. Děj je řídčí, než jsem si představoval a narativní oblouk mi tam trochu chybí. Nicméně, protože je to projekt od srdce a provedením takový skvost, nemůžu jinak. ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotiti.. amatéři a přeci lepší než leckterý profesionál... Za um, se kterým se toho jako amatéři chopili přidávám jednu hvězdičku. Chyběl mi tam bohužel děj, respektive ten, co jsem měl možnost pozorovat by se dal popsat několika větami, jenomže co naplat - tenhto nešvar mnohdy postihuje i mnohohodinové filmy nebo mnohasetstránkové knihy. a potvzuje se stará pravda, že se sadou vrhacích nožů si člověk může ušetřit spoustu starostí... Nicméně udělat z Aragorna nějakého Supermana? To si mohlo ušetřit. Když je přesila tři na jednoho, dokonce ať nežeru v případě neschopných skřetů klidně i pět nebo šest na jednoho, to se dá s nějakým těžším zraněním i vyváznout - ale když jich je mnohem mnohem více? No neblbnětě lidi! Fanouškovství je sice skvělá věc, ale znereálňovat ještě více již nereálné, je opravdu moc. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Scénář filmu byl zčásti vymyšlen a zčásti inspirován v dodatcích ke knize "Pán Prstenů: Návrat krále". Domyšleny byly zejména dialogy. (ricky4)
  • Do realizace díla se zapojovali fanoušci z různých zemí. Například jeden z příznivců z Anglie vlastnoručně vyrobil skřetí šípy, které poté zaslal filmařům bez nároku na odměnu. (ondradvori)
  • Celý štáb filmu se skládal z dobrovolníků. Na jeho realizaci se podílelo asi 160 lidí a plných šedesát z nich vyrábělo počítačové triky. (Hwaelos)

Reklama

Reklama