Reklama

Reklama

Ben Kalmen měl všechno, na co jen člověk pomyslí: šťastnou rodinu, oslnivou kariéru, vlivné přátele. Snad proto, že jeho byznysem byly automobily, projížděl serpentiny svého života ostrým smykem. Jedna zatáčka se mu však stala osudnou, a po idylické cestě vzhůru následoval volný pád (v hereckém podání Michaela Douglase již druhý). V jediném okamžiku ztratil vše: rodinu, postavení i přátele. Jiný na jeho místě by své životní prohry možná řešil alkoholem, on se však rozhodl pro jinou terapii – sex! Místo aby nazul papuče, obuje se do lakýrek a vrhá se za každou kořistí – čím mladší, tím lepší... (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (73)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Michael Douglas si střihnul skvostný trénink na Gekka a ztvárnil sebestředného solitéra, který si nepřipouští věk, vlastní chyby a je schopen přijít o vše a všechny jen proto, aby zachoval svůj styl života a bohémské zdání. když o tom tak přemýšlím, tak v lecčem to dvojku z Wall Streetu i předčilo. 85% ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Film o tom, že po rychlym vzestupu kolikrát přichází ještě rychlejší pád. Michael Douglas má takový charisma, že mu člověk fandí, i když nehaje vůbec férovýho chlápka a za všechny problémy si vlastně může uplně sám, ať už svojí arogancí, agresivitou nebo neovladatelnou nadržeností. Všechny nepříznivý události vedou k předvídatelný závěrečný katarzi, která je ovšem podaná nepředvidatelnym způsobem. Nejednoznačnej (a v tomhle případě povedenej) závěr dává každýmu divákovi možnost, si ho podle svýho názoru domyslet tak, jak by se zachoval, být v Benově kůži. Klasickej malej velkej film se skromnym příběhem a slušnym hereckym obsazenim na jedno zkouknutí. ()

Reklama

Kratoc 

všechny recenze uživatele

Já myslím, že nemá cenu si hrát na nějaké velké tajnůstkářství o čem tenhle film je, protože prostě Douglas hraje ošousta za zenitem, který nemá prachy, nemá práci a jediné co mu zbylo je hlásit na všechny strany sexuální narážky a příležitostně ojet buď dceru své milenky nebo matku spolužáka svého vnuka. Hm, o čem to vlastně sakra bylo? Nějak mi tam na tom celém chyběl děj. Jeden herec film bez děje nespasí. Sorry, Michaeli. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Další špatný americký pokus o psychologický film s přemírou povrchních dialogů a jednoznačně nastavených charakterů, které neprojdou žádnou kolizí. KOUSEK DĚJE s velice banálním vysvětlením příčin zkratu donedávna poctivého obchodníka. Otevřený konec je v tomhle případě vyjádřením bezradnosti scénáře, ale vzhledem k tomu, že divák nemá šanci sblížit se s hlavní - dost nesympatickou - postavou, je to vlastně jedno. /15. 4. 12./ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Michael Douglas pořád umí. A zatraceně dobře. Být neviditelný, to je to, co by ho zničilo. Měl rodinu, respekt, prachy, vlivné přátele. A vždy zajímavý exponát v posteli. Navrch se nikdy moc neohlížel na okolí. Jenže byznys se mu začíná rozpadat pod rukama, navíc přijde špatná zpráva od kardiologa. Má ještě co dohánět? A opravdu nešlo neopíchat dceru své přítelkyně? Douglas tyhle pracháče, kteří musejí čelit nejedné překážce, umí. Dokázal to už mnohokrát. V 80. a 90. letech ztělesňoval sofistikovanou mužnost, i v posledních letech zaplouvá do svých postav precizně a uvěřitelně, ač už si jej zdaleka nevybírají špičkoví režiséři. Zvládá part nenapravitelného sukničkáře i osamělého zlomeného chlapíka, který musí vzít do ruky utěrku a jídelní lístky. Pár dialogů o životě bylo zatraceně pravdivých. Za mě celková spokojenost. Slušné tři hvězdy. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku, částečně i na Fordhamově Universitě v Bronxu. (Terva)

Reklama

Reklama