Reklama

Reklama

The Blob

  • USA The Glob (pracovní název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho večera pozorují teenageři Steve (Steve McQueen) a Jane (Aneta Corseaut) pád meteoritu. Ze spadnuvšího tělesa se zanedlouho vyklube podivná, slizká forma života, která je očividně lidem nepřátelská, ba dokonce je na potkání absorbuje... (Pohrobek)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Sympaticky pitomá záležitost, která krutě dojíždí na názvem avizovanou hlavní atrakci. Hladová želatina totiž, na rozdíl od jiných dobových béček, ustoupila milostnému tokání a policajtskému zpytování sebe sama. Shrbený Steve, který zde má být za o deset let mladšího floutka, ani tak nevadí. Nejvíc vadí to, že v závěrečném rozhřešení to není tak zoufale blbé, aby to šlo milovat. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Steve McQueen v hororu? To byla ještě do včerejška i pro mě šílená myšlenka, ale přesvědčila jsem se na vlastní oči a zkoukla Blob. Nějak jsem si Steva nedokázala představit v takovém typu filmů. Myslím, že je to jediný horor, ve kterém hrál. I když tenhle snímek je spíše komedie než horor. Do hororu má hodně daleko. Nikdo se tu nekoupe v krvi a zohavenou mrtvolu tu taky nenajdete. Jde tu o to, že něco spadlo z vesmíru a nechová se to zrovna moc přátelsky. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Priznávam, že to asi o jednu hviezdičku nadhodnocujem, ale The Blob je jedným z tých filmov, ktoré človek videl stokrát a ani si to neuvedomoval. The Blob totižto zásadne definuje klišé žánru vrátane konkrétnych scén (napr. úvod v aute a sledovanie padajúcich hviezd), že boli nespočetne kopírované. Nehovoriac o tom, že 50te roky vytvorili "tínedžerov", masovú popkultúru (reflexia samotného filmu cez pozeranie hororu v kine) či zasadenie príbehov do predmestia. A pravdaže tá atmosféra 50tych rokov v nádherných farbách dobovej kamery! Toto je základný kameň toho, čo si predstavíme v hlave, keď sa povie sci-fi hororové béčko. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Plakátové.info: NEPOPSATELNÝ! NEZNIČITELNÝ! NIC HO NEMůŽE ZASTAVIT!____Zábavný sci-fi horůrek, jehož největší předností je fakt, že byl natočený v takové té odlehčené rovině, která vyvažuje rádoby děsivé momenty, kdy se mimozemský sliz nalepuje na pokožku nebohých lidských obětí a postupně je konzumuje. Dále pro film hraje skutečnost, že dialogy jsou docela vtipné a vkusné, herci v čele se začínajícím charismatikem Steve McQueenem (ve svých téměř 29-ti hraje mladistvého delikventa) také nejsou k zahození a barva v té době také nebyla přímo standartem. Útok rudého slizu na kino, nebo hospodu, snese na tu dobu přísnější triková měřítka (samozřejmě v rámci nízkorozpočtové tvorby té doby), zkrátka a dobře, tenhle i v dnešní době v zámořských TV stanicích reprízovaný kousek je dodnes celkem svěží. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Nepatřím k obzvláštním fanouškům starého sci-fi, ale rozhodně jím nepohrdnu. K této klasice jsem se však dostal díky McQueenovi, který mě docela zaujal. Na to, o jaký žánr se jedná a jak hraje zbytek osazenstva, tu Steve podává výkon jako z prvotřídního dramatu, i když stylizace 28-letého herce do postavy středoškoláka, kterému tatík říká, kdy má jít spát, je dost úsměvná. Bavil jsem se dost. Vždyť se koneckonců jedná i o komedii. A "otevřený" konec s hrozbou globálního oteplování není rovněž vůbec špatný. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (30)

Související novinky

Remake hororu Sliz má režiséra

Remake hororu Sliz má režiséra

09.01.2024

O předělávce kultovního hororového snímku The Blob z roku 1958 se mluví už nějaký ten pátek, ale i když s ní v minulosti byla spojována jména režisérů jako Rob Zombie nebo Simon West, dosud se tento… (více)

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Reklama

Reklama