Reklama

Reklama

The Blob

  • USA The Glob (pracovní název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho večera pozorují teenageři Steve (Steve McQueen) a Jane (Aneta Corseaut) pád meteoritu. Ze spadnuvšího tělesa se zanedlouho vyklube podivná, slizká forma života, která je očividně lidem nepřátelská, ba dokonce je na potkání absorbuje... (Pohrobek)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Steve McQueen v hororu? To byla ještě do včerejška i pro mě šílená myšlenka, ale přesvědčila jsem se na vlastní oči a zkoukla Blob. Nějak jsem si Steva nedokázala představit v takovém typu filmů. Myslím, že je to jediný horor, ve kterém hrál. I když tenhle snímek je spíše komedie než horor. Do hororu má hodně daleko. Nikdo se tu nekoupe v krvi a zohavenou mrtvolu tu taky nenajdete. Jde tu o to, že něco spadlo z vesmíru a nechová se to zrovna moc přátelsky. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Plakátové.info: NEPOPSATELNÝ! NEZNIČITELNÝ! NIC HO NEMůŽE ZASTAVIT!____Zábavný sci-fi horůrek, jehož největší předností je fakt, že byl natočený v takové té odlehčené rovině, která vyvažuje rádoby děsivé momenty, kdy se mimozemský sliz nalepuje na pokožku nebohých lidských obětí a postupně je konzumuje. Dále pro film hraje skutečnost, že dialogy jsou docela vtipné a vkusné, herci v čele se začínajícím charismatikem Steve McQueenem (ve svých téměř 29-ti hraje mladistvého delikventa) také nejsou k zahození a barva v té době také nebyla přímo standartem. Útok rudého slizu na kino, nebo hospodu, snese na tu dobu přísnější triková měřítka (samozřejmě v rámci nízkorozpočtové tvorby té doby), zkrátka a dobře, tenhle i v dnešní době v zámořských TV stanicích reprízovaný kousek je dodnes celkem svěží. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Dosť zlé. Minimum scén so slizom a keď, tak s efektami za 30 centov. Vo filme niet jediného záberu so slizom a človekom súčasne. Vždy iba záber na sliz, nalepený na smiešnej makete a následne záber na kričiacich alebo utekajúcich hercov. Ale najhoršie na The Blob sú vážne myslené, ale desné dialógy! Skupina pri potuľkách lesom začuje v diaľke psí štekot: "Počuli ste to?! Niekde na blízku tu musí byť nejaký dom! Nie, to nebol dom, to bol pes!" ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

"Červená" hrozba k nám tentokrát prichádza vo forme rozliezajúceho a zväčšujúceho sa slizu, požierajúceho navyše všetko navôkol. Alegória na hrozbu studenej vojny sa tu miesi s klasickým teenagerským filmom 50. rokov. Sme svedkami aj akéhosi počiatku postmoderny, decká pozerajú v kine nejaký horor s názvom Vampire monster. Asi to bol lepší film, ako Robot monster. Steve McQueen evidentne nemá 17, ako nám tvrdí miestny šerif, dôležité je, že má na rozdiel od polície vždy pravdu. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Nepatřím k obzvláštním fanouškům starého sci-fi, ale rozhodně jím nepohrdnu. K této klasice jsem se však dostal díky McQueenovi, který mě docela zaujal. Na to, o jaký žánr se jedná a jak hraje zbytek osazenstva, tu Steve podává výkon jako z prvotřídního dramatu, i když stylizace 28-letého herce do postavy středoškoláka, kterému tatík říká, kdy má jít spát, je dost úsměvná. Bavil jsem se dost. Vždyť se koneckonců jedná i o komedii. A "otevřený" konec s hrozbou globálního oteplování není rovněž vůbec špatný. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (30)

  • V titulkoch sa film uvádza ako produkcia spoločnosti Tonylyn Production. Názov vznikol kombináciou mien detí producenta Jacka H. Harrisa, syna Anthonyho a dcéry Lyndy. (beso74)
  • Do filmu sa nedostal záber ako mimozemská hmota konzumuje doktora, na tú dobu sa zdal byť záber príliš násilnej povahy. (beso74)
  • Keď vypukne v kine panika a ľudia utekajú preč, ten istý muž v krátkej kockovanej košeli a slnečných okuliaroch vybehne trikrát. (beso74)

Související novinky

Remake hororu Sliz má režiséra

Remake hororu Sliz má režiséra

09.01.2024

O předělávce kultovního hororového snímku The Blob z roku 1958 se mluví už nějaký ten pátek, ale i když s ní v minulosti byla spojována jména režisérů jako Rob Zombie nebo Simon West, dosud se tento… (více)

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Reklama

Reklama