Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moravským venkovem, vínem a láskou napravený pražský podvodníček Honza žije s přítelkyní Klárkou v chalupě po dědovi, a snaží se proniknout do tajů vinařství. Dům se sice rozpadá, vinaření se příliš nedaří, ale Honza se s Klářinou pomocí nevzdává. Jeho poklidný život však nečekaně skončí, když se objeví kamarád Jirka, který utekl z Prahy. Bohatý podnikatel Kocúrik ho přistihl se svou dcerou Marií, a protože pro někoho takového ji nevychovával, najal si na Jirkovu likvidaci nájemného vraha Tichého. Ten se vydá na Pálavu a ubytuje se u souseda Kozderky. První pokus o Jirkovu likvidaci nevyjde, protože i když Tichý poškodí brzdy Honzova starého auta, dvojice dojede v pořádku a zpátky ji kvůli podnapilosti přivezou policisté. Do Višňové dorazí manželé Kocúrikovi, kteří se kvůli těhotné dceři vydali za nic netušícím Jirkou. Naštvaný je na něj i Honza, protože rušivě zasahuje do jeho vztahu s Klárou. Jirka se ho snaží usmířit, a tak se pustí do práce, oba však propadnou do tajného sklepa, kde objeví nejen archívní víno, ale také díru vedoucí do Kozderkova sklepa. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (657)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Opravdu v mnohém slabší než první díl a ani ten nebyl nic světoborného. Nad humorem tu převažuje spíše trapnost okořeněná o tentokrát špatného Krampola a ještě horšího Korna (hlavně co se jejich postav týče…) – pobavila snad jen scénka v kompostu a při výběru v „bankomatu“. Ani dvojice hlavních hrdinů už tolik netáhla, stejně jako jejich trampoty, které už nebyly ani tolik zábavné. Takže potěší alespoň pohled na Terezu, ale za samotný scénář si nezaslouží ani průměrné ohodnocení… ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Žádnej učenej z nebe nespad..... Tereza se k vínu hodí víc jak na zámek a K. Hádek vytváří na vinici křehkou rovnováhu mezi přírodou a člověkem. Bohužel mezi filmem a divákem nikdo nic nevytváří. Teda nic dobrého. Krampol říká ,,kurva“ a spolu s ostatními se snaží vypadat vtipně. Ach ty český scénáře.... VINNÝ SKLÍPEK S T.VOŘÍŠKOVOU ZA POŘÁDNEJ SCÉNÁŘ!!!! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nevím, jak má vypadat sušárna na ,,slámovku“. 2.) Jsem blázen do pytvořících se českých herců.. 3.) J.Korna jsem neviděl od duetů s Vondráčkovou. 4.) Jsem alkoholik a potřebuju si zošklivit víno. PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jak jsem zdejší komentáře pročítal, a že mě dost zaujali, nedokázal jsem vesměs pochopit, proč tomu zdejší uživatelé napálili tak negativní hodnocení. Mrzí mě, že právě tito uživatelé tuhle databázi neskutečně shazují protože právě kvůli těmto idiotům český film v jistých ohledech chátrá. Jim vadí to, že se filmu chopil někdo jinej, že v něm hraje, jindy neoblíbenej Jirka Krampol nebo Jirka Korn, ale také především to, že je to druhý díl, který už předem měl ohlášeno od těchto rádoby chytráků, že jej po premiéře schodí pod úroveň. Tihle ubožáci si pak chodí na novinářské projekce s tím, že jsou zvědaví, jak se s tím tvůrci vypořádali a nakonec tomu napálí odpad nebo jemu podobné hodnocení a vůbec nehledí na to, že obyčejný diváky ten film opět bude bavit. Tak jsem vesměs hrozně rád, že na tuhle stránku plno lidí nechodí, aby si nemuseli zkazit dojem o kdejakých českých patriotech, kteří to s českým filmem "myslí dobře" a jdou do kina na film podle svého uvážení. 2Bobule jsou totiž ve skutečnosti opravdu slabší než první díl, ale pořád se na ně hrozně hezky kouká. Jde z nich pohoda moravské krásy a také opilá nálada, se kterou se táhne celý film. Já jsem se bavil, plno lidí kolem mě se mnou a to zdejším samozvaným hlupákům nikdo nerozmluví. Kecat si můžou co chtěj. Sice tu opět srazili jeden milej českej film, ale ti normální se jim na to vyserou, protože kdo by měl poslouchat člověka, který nikdy s ničím nebude spokojený a pořád jenom bude kritizovat? Já teda rozhodně ne. Taky právě proto jsem se na 2Bobule hrozně těšil, protože jsem věděl, že samotní herci nedokážou zklamat. Dokonce i jindy protivnej Jirka Krampol mě v tomhle případě příjemně překvapil. A nejen on...Jenže to tihle nedodělci nikdy nepochopí. Ještě že statistiky vypadají jinak a tvůrci si můžou mnout kapsi. Zaslouží si to...Do českých a moravských luhů a hájů totiž přivedli, v obou dílech, příjemný vinařský příběh s fantastickými herci, který se tu vyjímá a vyjímat ještě dlouho bude. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

První Bobule mě naprosto vůbec nebavily a ničím neuchvátily, vlastně jsem u nich dost trpěl. Ale světe div se... Na rozdíl od mnoha jiných současných českých filmů se (kromě zisku, samozřejmě) 2 bobule vůbec o nic nesnaží, na nic si nehrají a hlavně se nesnaží o něčem vypovídat či mít snad nějaký smysluplný obsah, i sami tvůrci myslím dlouho nedumali nad tím plytkým, suchým, stokrát obehraným, schématickým samospádem se řítícím ke konci a místy až kýčovitým příběhem, který napsali a natočili. A snad právě proto, jsem se k mému vlastnímu podivu i smál, a to tam, kde jsem měl a ne tam kde jsem neměl. A to je co říct. Je to hloupé, suché, bezvýznamné, naprosto bezobsažné, tuctové, kýčovité, neoriginální, místy mi bylo až stydno, ale občas docela zábavné. Krampol občas zaperlí, některé fórky zafungují jak mají a samozřejmě kompetentní lidé věděli, že i mnozí z nejzapálenějších intošů se smyslem pro krásu se na to podívají alespoň kvůli Tereze a Janě, kterážto první tu je opět jen jako okrasa a ta druhá kromě té okrasy a schopnosti se i v pokročilém věku svléknout do polonaha, i něco zahraje. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 5/10 Hudba 5/10 Prostředí 7/10/// +Lubomír Lipský, Terezka Voříšková, Jana Pidrmanová a další účast dobrých herců, krásné záběry prostředí, toho filmaři využili -slabý scénář, žádná příběhová osa, film často stojí na místě, vytratil se humor/// Ještě slabší než první film, který patřil do kategorie neurazí pobaví. Tento bohužel ani moc nepobaví, i když třebas takový Korn, Táborský nebo Krampol jsou celkem vtipné postavy a párkrát úsměv nahodí. Největší problém mi dělal Lukáš Langmajer, který nemá charisma, jeho postava je otravná a bohužel se na obrazovce vyskytuje častěji než slečna z obálky./// Celkem 57%/// ()

Galerie (59)

Zajímavosti (25)

  • V jedné ze scén přijede Jirkova (Lukás Langmajer) dívka v zeleném vozu Hyundai i30, interiérové záběry však pochází z Peugeotu 307. (Marrty3)
  • Na začátku filmu, kdy se ochranka snaží na oslavě chytit Jirku (Lukás Langmajer), začnou členové ochranky hořet a poté skáčou do bazénu. V dalším záběru, kdy si Pavel (Jiří Krampol) najímá telefonicky zabijáka, jsou však muži z ochranky suší a na jejich oblečení není po ohni ani památky. (Marrty3)
  • V roce 2009 se v českých kinech stal 2. nejnavštěvovanějším českým filmem, zhlédlo ho přes 357 tisíc diváků. (Cheeker)

Reklama

Reklama