Reklama

Reklama

VOD (1)

Hesher je samotář. Nesnáší svět a lidi kolem. Má dlouhé mastné vlasy a amatérsky udělané tetování. Je podvyživený a hrozně moc kouří. Miluje oheň a vyhazování věcí do vzduchu. Žije v dodávce, dokud se ale nesetká s TJ. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to trochu nedotažené. Film má jednu super postavu, metaláka Heshera, ale co s tím zbytkem že? Chlapeček je furt hrozně smutnej, táta se válí na gauči a prostě jsou všichni strašně dlouho jen smutní a zkrachovalí. Jak to skončí je asi všem jasné, ale i tak mi přišlo že tlačení rakve ve zpomalenejch záběrech, se zoomama na ubrečený ksichty už bylo moc. Ale kvůli Gordonovi-Levittovi se na to koukněte, v tý roli je fakt dobrej. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Zdejší popisek k filmu je hodně zavádějící a až moc stručný. Hrdinou příběhu totiž není Hesher, ale T.J., kterému umře maminka a on musí žít s otcem, který jen spí u televize a je v hluboké depresi ze ztráty manželky. T.J. potká Heshera, který se k nim nastěhuje, tedy nasquatuje. Ačkoliv je Hesher na první pohled impulzivní, hrubý a agresivní, je vlastně pravým opakem T.J.e, který v sobě emoce a veškerý smutek drží. Naučí ho, že nejlepší lék je ze sebe všechno dostat, něco rozmlátit, zařvat si na celý lesy a neustále diváka šokuje svou otevřeností vůči čemukoliv. Ačkoliv jsem se na film těšila a má skvělé obsazení - Joseph Gordon-Levitt a Natalie Portman - bylo to takové nemastné neslané a za ty průměrné tři hvězdy se to stydět nemusí. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Veľmi zvláštne poňatí film o existenciálnych problémoch, ktoré okrem smrti najbližšej osoby poukazujú na neustále hľadanie samého seba. Sledujeme obyčajnú podpriemernú rodinu, ktorá sa zmieta v ťažkostiach materiálneho sveta, odcudzenia a nepochopenia zo strany kohokoľvek. Ľudia majú svoje vlastné problémy, pripadajú si menejcenný a z ich životov sa vytratilo šťastie aj radosť. Do toho všetkého prichádza anarchista Hesher - ktorý svojím nemorálnym a neprimeraným správaním - kedy vracia, prdí, bije sa a podpaľuje - preberá apatických ľudí zo svojich každodenných životov. Hesher nie je sympaťák. Je to pripečený hulič, ktorý si nerobí hlavu z ničoho a z nikoho a ktorý podkopáva autoritu každého, kto to na neho s autoritou skúsi. Ale aj napriek tomu je on tou potrebnou zmenou pre ľudí, aby sa znova postavili po ťažkom páde a rozhodli sa kráčať v ústrety novým zajtrajškom. Do toho buší Metallica a Motorhead. Susser natočil naozaj špecifický snímok. Na nič sa nehrá a aj keď nejde do hĺbky v takej miere ako by som si to predstavoval a aj keď si to kazí dakedy zbytočnými scénami - retrospektíva s matkou(alebo to bol sen?) - hovorí o malých pravdách a smútkoch všedných ľudí, ktoré sa nás chtiac nechtiac dotýkajú. Nejedná sa o fantastický film, ale rozhodne stojí za zhliadnutie. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Pravda je, že všechny hvězdy jsou za Levitta a navíc ta poslední zpomalovačka byla trošku na facku, ale stejně to byla povedená jízda. Postava rodiny vs. postava Heshera, kdy obě jsou sice ploché až to bolí. Navíc děj, který by předpověděl každý, kdo už někdy viděl..film. Ale stejně každej zapl Heshera jen pro to, aby viděl J.G.L. v roli prasometalisty a to funguje, stojí to za to a navíc fakt, že je děj předvídatelný ještě neznamená, že je špatný. Tudíž přes mnohá negativa jsem byl nakonec hodně spokojen. ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Sundance indie nezávislárna odehrávající se v americkým Gummo vidlákově. Metalovostí jedné z hlavních postav i rodinným traumatem odkazující k nedávno doporučovanýmu Málmhaus, absencí logiky děje a iracionálností postav pak až k divnýmu home invasion majstrštyku Borgman. Joseph Gordon-Levitt si tu střihl asi jedinou roli, ve které si ho budu pamatovat (alfasamecký outlaw biker) a Natalie Portman ohákli do nerdovských brýlí jak od babičky Boženky. Jinak opět se potvrdilo, že když je potřeba podojit nějaké emoce, tak zaručený recept je zpomalený záběr podmáznutý emo post-rockem. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (6)

  • Inšpiráciou pre herca Josepha Gordona-Levitta pri stvárnení jeho postavy (Hesher) bol Cliff Burton - niekdajší basgitarista skupiny Metallica, ktorý zomrel pri havárii autobusu počas turné vo Švédsku v roku 1986. (tibenskym)
  • Hesher (Joseph Gordon-Levitt) hraje v garáži basové solo "(Anesthesia) Pulling Teeth" od skupiny Metallica, což je odkaz na Cliffa Burtona, jímž se postava Heshera (Joseph Gordon-Levitt) silně inspirovala. (Corpsegrinder)
  • V úvodu filmu, kdy TJ (Devin Brochu) jede za odtahovkou na kole, má jednou sádru na levé ruce a jednou zase na druhé. (chleba24)

Reklama

Reklama