Reklama

Reklama

Crazy Heart vypráví o zahořklém country zpěvákovi Badu Bleakovi (Jeff Bridges) s podlomeným zdravím a těžkým životním stylem, který se příliš často ženil, příliš mnoho pil a příliš moc let trávil na cestách. A přesto se Bad snaží dosáhnout záchrany, ke které mu pomáhá krásná Jean (Maggie Gyllenhaal), novinářka, která objeví skutečného muže skrývajícího se za muzikantem. (Timak)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (414)

castor 

všechny recenze uživatele

Fiktivní countryová hvězda a další z řady řemeslně zručných snímků, které neurazí, ale ani zdaleka nedostanou do kolen. Kdo ví, co za oceánem na podobně laděných filmech (Ray, Walk the Line, V zajetí rychlosti, Kinsey) furt vidí. Stárnoucí contryový kovboj Bad, který se nejlépe cítí v přítomnosti láhve levné whisky, je pro mnohé stále hvězdou, možná i pro svobodnou matku Jean – ta si však nenechá život narušovat dalším looserem, který ten svůj dobrovolně promrhal. Chytlavé melodie, výborný Bridges i nedoceněná Maggie Gyllenhaal, úchvatné scenérie Nového Mexika, tradiční uchopení a dosti plochá režie. Lehký nadprůměr.. s kterým mi ale bylo líp, než s výše zmíněnými!! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Stephen Bruton: 1. Hold On You - Jeff Bridges [2:53] ,2. Hello Trouble - Buck Owens [1:52] ,3. My Baby's Gone - The Louvin Brothers [2:46] ,4. Somebody Else - Jeff Bridges [4:38] ,5. I Don't Know - Ryan Bingham [2:23] ,6. Fallin' & Flyin' - Jeff Bridges [3:02] ,7. I Don't Know - Jeff Bridges [2:15] ,8. Once A Gambler - Lightnin' Hopkins [4:55] ,9. Are You Sure Hank Done It This Way - Waylon Jennings [2:54] ,10. Fallin' & Flyin' - Colin Farrell & Jeff Bridges [2:42] ,11. Gone, Gone, Gone - Colin Farrell [2:39] ,12. If I Need You - Townes Van Zandt [3:26] ,13. Reflecting Light - Sam Phillips [3:21] ,14. Live Forever - Robert Duvall [0:50] ,15. Brand New Angel - Jeff Bridges [3:48] ,16. The Weary Kind (Theme From Crazy Heart) - Ryan Bingham [4:18], ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Brilantní Jeff Bridges v jinak průměrném životopisném dramatu, který pravděpodobně neurazí ani náročnější diváky, ale emocí a hlubšího příběhu se tady nedočkají. Možná filmu paradoxně ubližuje zjevný oscarový kalkul, ale to je jen spekulace. Oscarová píseň, potažmo celá hudební stránka filmu je však balzám na uši nejen fanouška country. 70% ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Vždycky když vidím podobný film, musím si nalít panáka... Veselá scénka v úvodu, kdy si Bad musí udělat během vystoupení zdravotní přestávku a nechá zatím svůj hit přehrávat doprovodnou kapelu, mi silně připomněla jedno vystoupení Honzy Nedvěda na hrádecké Muzice - ten si ovšem odskočil ne na jednu, ale rovnou na dvě písničky a - jak prohlásil - šel si zapálit a ne hodit šavli :-D. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Prázdnej a nezajímavej film. Před zhlédnutím jsem věděl, že je Crazy Heart o chlastajícím country zpěvákovi Bridgesovi, který se kvůli jakési ženě pokusí zlepšit svůj zchátralý stav, po zhlédnutí nevím o nic víc, protože se v tom filmu nic jinýho nestane, ničím nepřekvapí a ani se o to nepokusí (představte si ten nejobyčejnější děj, jaký tohle téma nabízí, a budete velmi blízko realitě). Jinak mě to nijak zvlášť neštvalo, nevadilo, spíš bych řekl, že je to takové univerzálně líbivé a nehodné silnějších emocí, jak kladných, tak záporných. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (19)

  • Jeff Bridges vytvořil svoji postavu podle Stephena Burtona, který je hudebním producentem filmu, Krise Kristoffersona a Johna Goodwina. (CliffLee)
  • T-Bone Burnett složil píseň pro film The Weary Kind, kterou ve filmu zpívá Jeff Bridges. Není to poprvé, co se tito dva setkali. T-Bone byl výkoným muzikantem pro film Big Lebowski (1998). (CliffLee)
  • V lete 2011 prišiel na trh už druhý hudobný album Jeffa Bridgesa. Jeho súčasťou je aj duet s Roseanne, dcérou Johnyho Casha, či coververzie hitov Toma Waitsa a Bo Ramseyho. Nahrávku a film Crazy Heart produkoval T - Bone Burnett, ktorý sa po 40-ročnej kariére môže pýšiť 12 cenami Grammy. (RatBoj)

Související novinky

Bruce Springsteen dostane hraný film

Bruce Springsteen dostane hraný film

09.04.2024

Příběh legendárního amerického rockového zpěváka a kytaristy Bruce Springsteena se dočká hraného filmu. Chystané dílo by mělo sledovat zejména období vzniku hudebníkova šestého studiového alba s… (více)

Nelítostný mstitel Christian Bale

Nelítostný mstitel Christian Bale

26.02.2012

Tahle poloha mu nepochybně sedne. V „revenge thrilleru“ Out of the Furnace si zahraje chlápka, který si odkroutil čtyři roky za katrem. Po návratu plánuje sekat dobrotu a žít poklidný život. Jak… (více)

Western nezemřel

Western nezemřel

19.12.2010

To už víme díky kritiky ozpěvované coenovské Opravdové kuráži. Ridley a Tony prostřednictvím své produkční společnosti Scott Free chtějí žánru vdechnout sílu hned ve dvou projektech, které pro ně… (více)

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

16.12.2010

Jeff Bridges je jedním z nejúspěšnějších hollywoodských herců, pětkrát nominovaný na Oscara, který si svým působivým výkonem v nedávném snímku Crazy Heart právem vysloužil tuto prestižní cenu v… (více)

Reklama

Reklama