Reklama

Reklama

Karate Kid

  • USA The Karate Kid (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Malý Dre Parker musí kvůli práci své matky opustit Detroit, ale také všechny své kamarády a místa, která znal. Po příjezdu do Číny se snaží zapadnout mezi své vrstevníky. Přestože se mu v novém prostředí nelíbí, zakrátko se zamiluje do své spolužačky Mei Ying, která sice jeho city sdílí, ale kulturní rozdíly jim příliš nepřejí. Navíc se do toho všeho ještě zapojí žárlivý Cheng, který je dvakrát vetší než Dre a ovládá kung-fu. O údržbu domu, ve kterém Dre bydlí, se stará pan Han, kterého postihla velká tragédie. Ten o sobě tají, že je mistrem kung-fu. Aby se mohl Dre Čchengovi postavit, Han ho začne =trénovat a přihlásí ho na nadcházející turnaj kung-fu. Zatímco mu vysvětluje, že kung fu nestojí na úderech a chvatech, ale na rozvážnosti a klidu, zjišťuje Dre, že postavit se soupeři bude nejtěžší úkol v jeho dosavadním životě. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (734)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 5.8/10] | me: KARATE kid s KUNG-FU černoškom Smithsom jr. Na prvý pohľad divoká kombinácia našťastie však vyvážená Jackiem. Tento remake neprináša nič nové, motív je jasný, spracovanie priame. Proste film o malom chlapcovi vo veľkej Číne a jeho Kung-fu ceste. Rozprávka plná poučení, klišé a prehnaného záveru. V celku sa na to ale pozerá OK,... neublíži, nevynikne. Dobrý motivátor pre zle deti :) ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Původního Karate Kida jsem nikdy bůhvíjak nezbožňoval, o to víc jsem překvapený, jak moc mi sedl jeho o 26 let mladší remake. Do současnosti (a do jiné země, kontinentu a hlavně kultury) je to přenesené zcela bez problémů, skvěle fungují všechny typy scén (vtipné, dojemné, tréninkové montáže atd.), Jaden je úplně v pohodě a Jackie je bez nadsázky d-o-k-o-n-a-l-ý. Melancholický minimalismus mu podle mě sluší o dost víc než jeho tradiční pitvoření. Nevzpomínám si, kdy naposled jsem měl takovou radost z naprosto očividné castingové sázky na jistotu. A navíc se tahle vkusná předělávka může pochlubit bojovými scénami, které svou okulahodící choreografií a perfektním nasnímáním snadno strčí do kapsy nemalou část regulérních "dospělých" akčních filmů (zde spolu takřka ve všech případech bojují děti do cca patnácti let!). Opravdu milé překvapení a v podstatě ideální film pro celou rodinu, kterému neškodí ani jeho zdánlivě přestřelená délka. 70 % ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Vtipy nabok - nebyť ultraotravnej matky, vpálim plnú pálku. MiniSmith je nečakane sympatický a zábavný (decká ho budú zbožňovať), Jackie si takú fajn postavu nezahral už roky a celkovo je to nečakane atmosférické, emotívne, solídne natočené a vynikajúco ohudbené. Možno je to nulovými očakávaniami, ale vynikajúco som sa bavil. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Fajnová pohoda zo starej školy točená, čo už nie je zvykom, najmä pre deti a bez toho, aby sa strápňovala. Proste ako za starých čias, kedy filmári nemali deti za dementov. A Jackie Chan po dlhej dobe nerobí zo seba šaša! Minutáž je síce trošku prepálená, no aj tak si viem predstaviť, že mať teraz 6, tak to na mňa zapôsobí ako vo svojej dobe originál Karate Kid. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerný rodinný film, ktorý je remakom známej klasiky. Má iba priemerný príbeh o chlapcovi, ktorý sa nedobrovoľne presťahuje do Číny, kde ho rovesníci šikanujú a ujme sa ho údržbár, majster bojových umení, ktorý mu chce pomôcť a pripraviť na súťaž. Spracovanie sa pomerne vydarilo, tento priemerný príbeh aj napriek nadmernej dĺžke dokáže celkom zaujať a ani na okamih ma nezačal nudiť. Samotné súboje v rámci možností nie sú najhoršie, niektoré prvky sú aj zaujímavé, ale zase viaceré sú až moc nereálne, čo kazí celkom uveriteľný zvyšok filmu. A zaujali ma tréningové metódy, na ne sa dobre pozerá. Herecké obsadenie nie je najhoršie, ale o spokojnosti hovoriť nemôžem. Vedľajšie a záporné postavy sú bez problémov, ale hlavné duo sklamalo. Jackieho Chana je pre takéto úlohy škoda, už by sa mal venovať iba čínskej produkcii a k Smithovi som si zase za celý čas nedokázal získať sympatie, skôr som fandil jeho protivníkom a to je teda v tomto žánri veľký problém. Réžia a technická stránka sú dosť slušné, tu nemám čo vytknúť. Ale za najväčší klad celého filmu považujem rozhodne prostredie filmu, krásy Číny je skutočne radosť pozerať a práve spoločný výlet hlavného dua je vrcholom filmu. Dostal som približne to, čo som aj čakal, ako jednorazová oddychovka môže byť, ale nič viac a nemám rád, ked´ sa Jackie Chan znižuje k takýmto úlohám. A tiež si myslím, že originál je na vyššej úrovni. 54% ()

Galerie (81)

Zajímavosti (22)

  • Film si ponechal název The Karate Kid, aby se zachovala návaznost na původní snímek, kterým je inspirován... přestože se odehrává v Číně a používá se kung-fu, nikoli karate. (Janzic999)

Související novinky

Nový Karate Kid přivítá staré známé

Nový Karate Kid přivítá staré známé

25.11.2023

Legendy z plátna jen tak nemizí, zvlášť když je nostalgie v kurzu. Přibližně za rok a pár dnů, tedy 13. prosince 2024, by měla do kin dorazit nová reimaginace klasiky Karate Kid od studia Sony… (více)

Od karate děcka k nejpopulárnější hračce

Od karate děcka k nejpopulárnější hračce

25.12.2010

Karate Kid byl příjemným překvapením letošního léta (a stal se vůbec nejúspěšnějším filmem Jackieho Chana), takže jeho režisér Harald Zwart dostane další velkou příležitost. Jisté pochybnosti tu ale… (více)

Reklama

Reklama