Reklama

Reklama

Kouzelná chůva a Velký třesk

  • Velká Británie Nanny McPhee and the Big Bang (více)
Trailer 1

Když je krize nejvyšší, zjeví se za dveřmi známá silueta chůvy s obdivuhodnými schopnostmi. Tentokrát Nanny McPhee zaklepe na dveře rodinné farmy, kde žije Isabel Greenová se svými dvěma dětmi. Zatímco Isabelin manžel bojuje ve válce, ona se musí starat nejen o farmu, ale také o rozmazlené děti, které jí z Londýna posílá sestra. A aby toho nebylo málo, tak bratr jejího muže po ní chce, aby souhlasila s prodejem farmy. Chůva Nanny bude muset řešit spory mezi divokými vesnickými dětmi a jejich rozmazlenými londýnskými příbuznými. S použitím létajícího motocyklu, prasátka lezoucího po stromech a dalších kouzel chůva vyčaruje to pravé zaříkadlo, pomocí kterého svým svěřencům udělí pět nových lekcí. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (164)

JustMeeKatie 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že pokračování s druhou nejoblíbenější chůvou v Británii už se kvalitně tolik nevyrovná jedničce, ale Emma Thompson je pro mě prostě takové zjevení, které umí nejen skvěle hrát, ale také i čarovně psát scénáře. Mně se to prostě líbilo. Film má své kouzlo i ponaučení a také skvěle vybrané herecké obsazení (za mě patří bod hlavně za Maggie Gyllenhaal, které ta role sedla opravdu fantasticky). A nebudu lhát - konec mě prostě dojal. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Emma Thompson, Maggie Gyllenhaal, Rhys Ifans, Maggie Smith .. a navíc Ewan McGregor a Ralph Fiennes. No vida, příběhy chůvy McPhee mají v Británii zjevně moc dobré jméno. Přehled zvučných jmen je z kladů filmu ale asi vše. Humor se vytratil, příběh oproti jedničce není nijak objevný a délka filmu enormně dlouhá. Hodně slabé tři hvězdičky. ()

Reklama

sona123 

všechny recenze uživatele

Jednička byla zdařilá, velmi, dvojka, to je propadák a jeden velký trapas. Chtěla jsem to docela brzo vypnout, protože to byla fakt příšerné, no dala jsem tomu šanci, než přišla chůva, což se ukázalo jako dobrý tah - byly momenty, které byly docela vtipné a nakonec to šlapalo docela dobře (v porovnání se začátkem), no ale byla tam místa (zejména vše kolem nachlazeného pilota), která byla neskutečně trapná a táhla celý film prudce ke dnu. Upřímně, tohle prostě kazí vkus dětí a nikdy více! A trojku už teda opravdu prosím ne!!! A z toho ječení mě teda docela dost rozbolela hlava. Uf! ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Jakože pokračování, o něco horší než první díl, ale né tak moc, aby se to nějak extrémně projevilo v hodnocení. Nemám rád takovou tu starou herečku, která vypadá jak Michael Caine - Maggie Smith - a navic jsem ze začátku myslel, že hrála i v jedničce tu jejich tetičku, ale to se mi jenom spletla s "Jessicou Fletcher" Angelou Lansbury - jinou hnusnou starou bábou. K ději: zakomponování do 2. svět. války se mi moc nelibilo, ale něco jo, ale spiš ne. Taky ty kouzla a prasátka a nevybuchlá bomba a tak... Nehodilo se mi to tam. Ale co už. Přišel, viděl, vickrát už nechtěl. ()

mikulíšek 

všechny recenze uživatele

První díl se mi vzásadě spíš líbil. Velký třesk strácí balanc jedničky a místo ujeté bláznivosti (v dobrém slova smyslu) se stává infantilní ptákovinou (ve smyslu špatném). Stejně jako v jedničce vám nikdo nic nevysvětlí, stejně jako v jedničce jsou některé kupodivu vtipy "nedětské", oproti jedničce se na to nedá koukat (dá, ale není to nic extra). Myslím že o tom, jaký film je dostatečně vypovídá následující SPOILER //...na pole dopadne letecká puma (schozená omylem, protože pilot, když kýchnul, omylem zmáčknul čudlík pro vypuštění). Je potřeba uchránit úrodu, a tak se malé děti rozeběhnou bombu zneškodnit, což s úsměvem pozoruje několik dospělích včetně matky dětí. U 3m letecké pumy odklopí poklop a přestřihnou potřebné drátky, ale poslední drátek je zalit výbušným tmelem. Čas ubíhá a do výbuchu nezbývá mnoho času. Přiletí krkající (!) ptáček, který se průběžne objevuje (a krká) v celém příběhu, který má velice rád zobe tmel (sklářský... což způsobuje vypadávání okenních tabulek). Ten během mžiku vyzobe tmel z bomby a děti bombu zneškodní. Ptáček nasycen výbušným tmelem si pak krkne a (asi za přispění kouzla McPhee, nevím) svým říhnutím sklidí veškerou úrodu na poli, a zbylou slámu vyrovná do kupiček a přidá i klouzačku pro děti. A všichni se radují, protože dostali lekci "o důvěře" // Těch pár tak dementních věcí, že jsou až zábavné, ve filmu není tolik. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (5)

  • Herecká trojice Emma Thompson, Rhys Ifans a Maggie Smith si spolu už zahráli v některých snímcích filmové série Harry Potter. (martinac)

Reklama

Reklama