Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá francouzská komedie o jednom nepoučitelném žákovi, jeho hodně naštvaném učiteli a o dni, během kterého se může stát úplně cokoli.  Píše se červen roku 1990 a v jednom malém provinčním francouzském městečku právě začíná poslední den školy. Ale i když maturitní zkoušky klepou na dveře, koho by to zajímalo. Lepší je začít se co nejdřív pořádně bavit. A možná by mohlo dojít i na upřímnost. I proto, zachvácen euforií z konce školní docházky, odhodí student Lucas všechny zábrany, vyhledá učitele, kterého měl na filosofii, a od plic mu řekne, co si o něm myslí. Což mimochodem nebyl zrovna dobrý nápad, protože děsivý profesor Martineau byl právě vylosován jako Lucasův zkoušející při ústní části maturity. Ale podobných trapasů v tento výjimečný den proběhne ještě několik. A některé se budou opět týkat profesora Martineaua. Lucas se například na první pohled zamiluje do půvabné neznámé dívčiny Clémence, z níž se vyklube pedagogova dcera. Ale co naděláte. V osmnácti nikdo moc neměří a raději rovnou řeže. A navíc právě skončila škola, a to omlouvá cokoli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

merigieren 

všechny recenze uživatele

Americké komedie se snaží býti vtipnými a je to jejich jediný cíl. Tady jde spíše o sondu do života mládeže s tipickou skladbou lidí, obecnými dopady (flákači neodmaturují, šprti nežijí), otázkou, kdo má ve vztahu udělat první krok, nebo myšlenka nad tím, že než někoho odsoudíte, mělo by dojít k jeho bližšímu poznání. Zakončíme to happy endem, dívka udělala první krok :-) Také narazíme na těhotensví, šok a prozření. A to všechno se vyřeší za 86 minut zábavného dovádění krásných dívek a frodovských chlapců. Docela mi to připomělo, jak jsem o svaťáku (do)hrál Vietkong a den před maturou sem zjistil, že nemám tušení, co to je Básnická tvorba 20 století. Netuším to do teď, chce to hlavně štěstí... ()

Šípek 

všechny recenze uživatele

Pokud byste měli vidět jen jedinou takzvanou teen komedii z mnoha natočených během minulého desetiletí, pak toto je vaše volba. Nečekejte salvy smíchu, to co dostanete je veselý, sympatický, inteligentní, slušný, nevtíravý až komorní příběh o mladých studentech z Francie. Určitě mi po hodině a půl dáte za pravdu, že toto rozhodně promrhaný čas nebyl. ()

*JIN 

všechny recenze uživatele

Podívaná! Takhle si představuju seriál pro náctileté/ mou kategorii. Je to milé, zábavné, nenucené, opravdové a uvěřitelné. Croissant se peče, francoužština plyne .. oddechovka. ()

angel.CZ 

všechny recenze uživatele

Celý film mi připadalo ž eje jak z jiné doby, oblečení,mluva,hudba,učesy atd...... nikdy bych neřekl že je to natočené po roce 95 natož 08 ()

unrocker 

všechny recenze uživatele

Jestli je tohle KOMEDIE a navíc ještě bláznivá tak se do roka stanu prezidentem! Úsměvný film o mládí a zamilování to je, dokonce i příjemně sledovatelný, ale komedie to určitě není! ()

Bigwave 

všechny recenze uživatele

Velice vydařená teenagerovská komedie z Francie. Všichni známe americké komedie typu prcičky a podobné nesmysly. Je nám osmnáct, stvárňuje čas před maturitou skupiny kamarádů řešící všem známe problémy mladých lidí. Ským se vyspím, kde si vožeru držku a taky jak co nejlépe udělám maturitu, aby se v podstatě nemuseli učit. Celý film začíná scénou, kdy žák jde za svým némoc oblíbeným učitelem a pěkně od podlahy mu vyleje své srdíčko. Vždycky jsem tohle chtěl udělat plno svým učitelům, ale neměl jsem na to koule. Velmi příjemné pokoukání z prosluněné Francie. ()

mangui 

všechny recenze uživatele

Ty dvě hvězdičky jsou proto, že to hodnotím jako komedii, která mi byla předsunována v tv programu. Nesmál jsem se ani jedou a ne proto že tam byly trapné nebo laciné forky, ale proto, že tam nebyly žádné fórky. ǔplná blbost to nebyla, ale komedie na kterou sem se těšil už vůbec ne... ()

Delmondo 

všechny recenze uživatele

Já se taky cejtim na osmnáct, asi proto se mě tenhle film tak líbí. Lucasovi jsem hrozně fandil aby svou Clémanse našel, což se mu pochopitelně povedlo. Její fotr, stírající učitel, kterýho Lucas na začátku vyfakuje je dost zábavnej. A ono vůbec se tam sešla taková příjemná partička na kterou se dalo koukat. Fantíci mě opět nezklamali a myslím že teenage filmy zvládají lépe jak američani. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 5/10 ... Vizuální stránka: 6/10 ... Soundtrack: 6/10 ... Didaktický potenciál: 4/10 ... Celkový dojem: 4/10. ()

Fritoll 

všechny recenze uživatele

A já myslel že komedie má být vtipná. Poslední dobou jsem neviděl žádnou dobrou komedii, zdá se mi že všichni točí samé sračky. Škoda no... ()

xhonza5 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku mě napadlo přísloví - Dvakrát měř, jednou řeš. ;) Na filmu se mi nelíbí slabší příběh, jinak to mohlo být lepší. ()

joker211 

všechny recenze uživatele

francuzske komedie sa mi pacia viac ako tie klasicke americke (cest vynimkam) a tato nebola ina. skvele zobrazene problemy maturantov ktorym sa nechce ucit a myslia len na to ako si uzivat zivot . velmi pekna hlavna hrdinka a najlepsi na filme bol ucitel a jeho hlasky. ()

M@xo 

všechny recenze uživatele

Zaujimavy komedialny namet, aj ked som si tam všimol aj dramatické prvky. Občas banalne scenky, žeby som sa dako smial sa neda povedať, i ked ma občas do smiechu chytalo... ()

matik_one 

všechny recenze uživatele

Kto necaka vela od tohto filmu, tak sklamany bude len troska.. Hodnotim to 2ma hviezdami, lebo to malo celkom dobry pribeh, ale toto nje je komedia!!!!! Zaner: ROMANTICKY ()

Reklama

Reklama