Reklama

Reklama

Hledá se Eric

  • Velká Británie Looking for Eric (více)
Trailer

Obsahy(1)

Eric Bishop je pošťák a velký fotbalový fanoušek, jehož život se dostává do krize. Starosti mu způsobují dva nevlastní synové i dcera. Eric dokonce uvažuje o sebevraždě. V tom ho ale přijde v halucinacích navštívit fotbalová legenda a bývalý hráč Manchesteru United Eric Cantona, který mu má v životních problémech poradit. Podaří se mu to? (Ruud36)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

looKING for ERIC aneb největší hvězda Manchesteru United jako filozofický poradce pro tak trochu životem odepsaného fotbalového fanouška Erica Bishopa (btw příjmení Bishop nebylo vybráno náhodně, zasvěcení vědí své). Nekonvenční snímek, který svou atmosférou připomene spíše francouzskou filmovou tvorbu, než tu britskou, překvapí dramatickou linkou (především problémy synů hlavního hrdiny) a který vsází na charisma Erica Cantony, v sobě mísí mix komedie, dramatu i romantiky a jehož závěrečná scénka „Operace Cantona“ ve mně zůstane ještě na hodně dlouho. A konečně k sobě dostal Cantona rovnocennějšího partnera, než jakým byl mluvící šimpanz… ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

No vida, tak ono si stačí zahulit a najednou se objeví sám Eric Cantona, kterej dokáže zlepšit život a ještě hází jedno francouzský moudro za druhym. Do toho se ještě chlapíkovi synáček zaplete se špatnejma lidma a už to jede. Hodně pěknej filmek, kterej trochu kazí ten holywoodskej konec. Pro fanoušky Erica a hlavně Manchesteru United je to jako dělaný. ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem netušil, že se Cantona pustil do herectví. Pro mě to bude samozřejmě legenda, super fotbalista a člověk, který si nenechá nic líbit. A taky zvednutý límeček, symbol sebejistoty. Tady se zamotává do sociálního dramatu britského loosera a fotbalové fanouška. Pak se z toho stává chvíli komedie, aby film skončil v kotrmelcích. Je to zvláštní podívaná, ale za úžasnou britskou "fock" angličtinu a hutné Ericovo (myšleno Cantonovo) charisma čtyři hvězdy. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Zážitek z LFŠ byl negativně ovlivněný předfilmovým trapně vtíravým vystoupením Karola Poláka (a ještě tapnější reakcí publika), ale zase to vyvážila (a možná víc než to) rozkošně se smějící okatá slečna, která seděla za mnou. Takže můj verdikt, že Hledá se Eric je docela příjemným a v dobrém slova smyslu průměrným komediálním melodramatem stojícím hlavně na charismatu Steva Evetse, je snad jakž takž objektivní. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Podle názvu jsem si myslel, že ve filmu se vše bude točit kolem fandovství a fotbalu, jenže scénář je používá jen jako motiv vyprávění a staví na starém dobrém sociálním dramatu. Erik by mohl dostat jiného mentora a na vyznění by to nezměnilo vůbec nic. Ale dost možná by se režisérovi ten jeho nesourodý mix několika žánrů rozpadl pod rukama, protože vždycky když hrozilo že se vyprávění nenávratně rozklíží, přišel Cantona, prohodil pár frází a jelo se dál. Dlužno dodat, že Steve Evets většinu filmu utáhl v pohodě sám svým charisma a civilním herectvím a to mu scénář dvakrát nepomohl. Looking for Eric je povinnost pro fanoušky Manchesteru United, ale mohou ho sledovat i lidé, kterým kopaná neříká vůbec nic - a to o sobě moc fotbalových filmů tvrdit nemůže. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu je možné zahlédnout bývalého českého fotbalistu Karla Poborského v dresu Manchesteru United, a to jako hráče, který gratuluje spoluhráči Eriku Cantonovi ke gólu proti Sunderlandu. (skudiblik)

Reklama

Reklama