Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Reportérka The New Yorkeru Sophie odjíždí se svým snoubencem, šéfkuchařem Victorem, na předsvatební cestu do italské Verony. Na nádvoří spatří ženy, které píší své vzkazy Julii a ukládají je do štěrbin v kamenné zdi. Sophie se seznámí s dobrovolnicemi, které na tyto dopisy odepisují. V jedné ze štěrbin najde dopis, který před padesáti lety napsala Angličanka Claire Smithová. Zamilovala se do italského mladíka Lorenza, ale nenašla odvahu s ním utéct a vrátila se domů. Sophie jí odepíše a k jejímu překvapení se Claire i s vnukem Charliem objeví ve Veroně. Obě ženy se rozhodnou, že se pokusí Lorenza najít, a Sophie chce příběh napsat do novin. Charlie je ale velký skeptik a od záměru je zrazuje. Victorovi Sophiin výlet nevadí, je zaměstnán jednáním s dodavateli zboží do své restaurace. Sophie vytipuje muže stejného jména v okolí a všichni tři po několik dnů jezdí a vyptávají se. Ale ani jeden z nich není tím Lorenzem, kterého Claire milovala. Sophie zpočátku nemůže Charlieho vystát, ale s přibývajícími hodinami zjišťuje, že není takový, jakým se jeví, a oba se pomalu sbližují. Před odjezdem si na jedné vinici chtějí dát víno. A Claire pozná Lorenza ve vnukovi majitele vinice... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (334)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Oh, so sweet..! Před ukvapeným lamentováním nad nešťastným osudem uživatele Davies182, který se očividně musel zbláznit, bych rád upozornil: ne, mám všech pět pohromadě a Dopisy pro Julii - romantická slaďárna - se mi opravdu velmi líbily. Po Dear John jsem se návštěvy sálu celkem hrozil, ale tohle je jiné kafe... Film je to milý, hraje v něm jedna z nejkrásnějších hereček na světě (ten kukuč!), Gael García Bernal tu podává komediální výkon svého života, a po celých 105 minut se ozývá nenucené brnkání na dramatické struny. V "dopisech" je toho spousta ze života obyčejných lidí, příběhem pak provází postavy neobyčejně dobrých herců. I když není podobný žánr mým šálkem čaje, přesto jsem se po celou dobu příjemně bavil, a čtyři hvězdy dávám sice s odřenýma ušima, ale rukou na srdci. P.S. Christopher Egan vypadá v 70% času stráveného před kamerou jako Matt Damon. Fakt - sranda! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $53,032,453Tržby Celosvetovo $79,181,750Tržby za predaj DVD v USA $29,184,907 //počet predaných kusov 1,962,466║ Pozerateľné, nepresladčené, Amanda Seyfried je fajn, len chýba tomu skutočná iskra, zápal a nejaké tie zábavnejšie scénky na odľahčenie, takto to je moc strnulé. /55%/ ()

Reklama

jefff 

všechny recenze uživatele

Dopisy pro Julie je film, který je určen hlavně a téměř pouze pro ženy. Je to sladké jako málo co, není tam žádný stres, žádné napětí. Jen a jen krásná Itálie, úsměvná romantika a lehce zakomponovaný humor. Ale pravdou je, že je to stravitelné i pro ostatní člověčenstvo. Jsou daleko horší filmy podobného charakteru. ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Dopisy pro Julii jsou snímek upečený podle osvědčeného receptu Phyllidy Lloyd a spol. - tedy Mamma Mia!. Takže 1 Amanda Seyfried + její trochu unylý nápadník (Egan a v tomto případě ještě i snoubenec Bernal/Dominic Cooper) + žijící herecká legenda (Vanessa/Meryl) + její stále šarmantní nápadník (Franco/Pierce a ti další dva) + krásné středomoří (Itálie/Řecko) + příběh lásky, která přečkala dlouhá desetiletí (50 let starý dopis/jedna společná dcera na vdávání) + příběh lásky, která zatím ta desetiletí nemusela přečkávat, ale podle zamilovanosti hrdinů na to určitě dojde. Ten ABBA drive Dopisům pro Julii ale nenahradí ani to, že Vanessa Redgrave s Francem Nerem si takový podobný příběh lásky, která si 30 let počkala, než se dostala znovu ke slovu, prožívají i ve skutečnosti. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Úžasná italská atmosféra plná uliček a kvalitního jídla...to miluji! Do toho bláznivá romantička a trochu zatvrdlý Romeo. Pěkný příběh o hledání staré a nové lásky. Opět dost naivní, ale silné. Navíc pro balkónové scény a hezký soundtrack jsem měla vždycky slabost. Ikdyž nesnáším trapné nedorozumění typu "Ale nééé, to je moje sestřenice, to není moje přítelkyně...". Ale u toho jsem zavřela oči a zacapala si uši. Myslím, že "milý" je pro tenhle film to pravé slovo. Amanda Seyfried si u mě napravila reputaci. Pěkné. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Vanessa Redgravová a Franco Nero jsou párem i ve skutečnosti. (CrypzzXD)
  • Natáčení probíhalo v Itálii ve městě Siena. (M.B)
  • Auto, ktorým sa vo väčšine filmu prepravovalo ústredné trio, je talianska Lancia Delta. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama