Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Reportérka The New Yorkeru Sophie odjíždí se svým snoubencem, šéfkuchařem Victorem, na předsvatební cestu do italské Verony. Na nádvoří spatří ženy, které píší své vzkazy Julii a ukládají je do štěrbin v kamenné zdi. Sophie se seznámí s dobrovolnicemi, které na tyto dopisy odepisují. V jedné ze štěrbin najde dopis, který před padesáti lety napsala Angličanka Claire Smithová. Zamilovala se do italského mladíka Lorenza, ale nenašla odvahu s ním utéct a vrátila se domů. Sophie jí odepíše a k jejímu překvapení se Claire i s vnukem Charliem objeví ve Veroně. Obě ženy se rozhodnou, že se pokusí Lorenza najít, a Sophie chce příběh napsat do novin. Charlie je ale velký skeptik a od záměru je zrazuje. Victorovi Sophiin výlet nevadí, je zaměstnán jednáním s dodavateli zboží do své restaurace. Sophie vytipuje muže stejného jména v okolí a všichni tři po několik dnů jezdí a vyptávají se. Ale ani jeden z nich není tím Lorenzem, kterého Claire milovala. Sophie zpočátku nemůže Charlieho vystát, ale s přibývajícími hodinami zjišťuje, že není takový, jakým se jeví, a oba se pomalu sbližují. Před odjezdem si na jedné vinici chtějí dát víno. A Claire pozná Lorenza ve vnukovi majitele vinice... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (334)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Vykulená Amanda zachraňuje lásku. ~~~ Neskutečně přeslazená pitomost, kdy Amanda pomáhá chlácholit a pomáhat duším, které své bolístky svěřily papíru ve zdi (na tom má být zřejmě něco neskutečně slaďounce romantického). Odpoví takhle na jeden zapomenutý dopis, kdy netrvá dlouho a do Verony přijíždí mladík se svojí babičkou, která po letech hodlá hledat svoji dávnou lásku. Jenže kromě jména a vzpomínky, jak to kdesi kdysi vypadalo, neví nic. A tak Amanda s bábrlí jezdí po celém okolí Verony, mladík je nijak ochotně vozí, a společně hledají nějakého Lorenza. ~~~ Baba (babička) mě neskutečně drásala nervy tím, jak se na každého nalezeného Lorenza gebila, a když už už to vypadalo, že by to mělo vyjít, chtěla dát zpátečku. V tu chvíli bych ji někam zakopal a jel v klidu domů. Jenže to by nesmělo být romantické komediální drámo, kde to všechno šťastně skončí a i Amanda najde svoji lásku. Fňuk. ~~~ Něco tak přeslazeného a bez jakékoliv invence a nápadu se hned tak nevidí. ~~~ PS: Že všichni Italové mluví bez problému anglicky je standard, div že i ty bobule vinné révy nedrmolily anglicky, ale že anglicky mluví Italové i mezi sebou u večeře, to mi bylo velkou novinkou. To je furt keců proti globalizaci, ale když už i Italové nemluví italsky... ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Pomôž človeče a bude Ti nápomocné. Takto to funguje v rozprávkach. A romantických filmoch, samozrejme. Americká blondýna sa namiesto vybájenej dovolenky vo dvoch ocitá stále častejšie v meste všetkých zaľúbených - v severo talianskej Verone sama samučičká. No ale, že sa nespustí hneď len tak s každým, ide sa na to romanticky sofistikovane. Zoznámi sa ponajprv s dámami, pomôže starej pani, tak aby chodník zabudnutia snov mladosti opäť nadobudol kontúry. Popri tom píše reportáž - asi prvú v živote. No a popri tom si uprace v citoch - kuchára nechá vo svojich hrncoch so špagetami, lebo však ona siaha po vyšších - takpovediac aristokratických métach. Reportáž samozrejme úspešná jag hovado. Doterajší text neobsahuje spoilery. Toto je totiž štruktúra každého romantického filmu. Tento sa, čo sa týka výlučne romantickej línie - celkom podaril. Hoci inak len oblbujúci produkt, ktorý sa odohráva medzi skupinou dobre zabezpečených, akých netrápia okrem srdcových a biznisových žiadne iné závažné problémy. Zároveň je film nakrútený tak, že to vyzerá, že žiadne problémy nemá ani ostatná spoločnosť. A ak ich má, nech s nimi ide do rici, toto je predsa romantika, ne? ()

Reklama

iamek odpad!

všechny recenze uživatele

Možný spoiler ! Tak klišovitý film jsem ještě neviděl. Film jinak ani dopadnou nemohl když v hlavní roli hraje odporná Amanda Seyfried a příběh už předem zněl dost trapně, ale film byl ještě horší než jsem čekal. Poslouchat dialogy jako mi utekla matka v devíti letech nebo mi zemřeli oba rodiče při autonehodě. To byla vážně silná káva. A trapný happy end kdy stará babka si po 50ti letech najde svého Romea z mládí v jiné zemi a najde ho úplně náhodou. Samozřejmě jak babce tak dědkovi umřeli jejich lásky. A třešnička na dortu jak si Amanda vzala vnuka od babky. Gary je looser a zaslouží si krutou a bolestivou smrt. ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle lehký, barvami hýřící filmík si plaval na hodně velkých vlnách. Nahoru, dolů, nahoru, dolů... Ležím na zádech, koukám na hvězdy a nevím, kolik jich vidím. Zas až tak moc jich není. Chvílemi dvě, chvílemi tři... v pár vteřinách tam snad i dokonce probleskovala nějaká čtvrtá, ale tak byla tak letmá, že jsem ji téměř nezachytila. Ale ta přílišná romantika mne umrtvila tak, že ať se snažím nějak rozkoukat, víc jak dvě tečky v dálce tam nevidím. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Je na čase se trochu rozepsat. Kde bych začala... rozhodně to byl film, který mě překvapil, čekala sem sladkou slátaninu plnou zbytečných řečí a amerických uječeností. Ale celkově to na mě zapůsobilo jako přirozený příběh, který je natočený s lehkostí a svěžestí, s příjemným humorem, dojemnými chvilkami, které mě nedonutí k srdceryvnému pláči, jen k chápajícímu dojetí. V hlavní roli s Amandou Seyfried to byla trefa do černého, protože se na tuhle romantickou postavu moc hodila... Film byl doprovázený krásnou hudbou a hezkou přírodou a okolím Verony... Celkově dopisy psané pro Julii beru jako hodně povedený nápad a celá situace, do které se Sophie dostala, mi přišla opravdu kouzelná. Ve chvíli, kdy poznala Charlieho, bylo jasné a pravděpodobné, že bude hrát v příběhu ještě velkou roli. Celou dobu sem to prožívala a každou chvíli si užívala... To, že některé věci byly předvídatelné, neberu jako mínus, protože jsem se do toho vcítila a v příběhu to skončilo tak jak mělo. Říkala jsem si, kdy přijde ta hlavní píseň a Love story od Taylor Swift, jen doplňovala tu hezkou atmosféru. Závěr byl sice ,,happy end", ale poslední scéna na balkóně, byla fakt milá jako celý film, to se nedá jinak říct a symbolická jako Romeo a Julie. Tenhle film měl dost takových detailů a proto se mi asi líbil, protože tyhle maličkosti dotvořily tu kouzelnou pohádku, kterou by chtěla prožít asi každá holka a být na chvíli aspoň trochu Julií. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Vanessa Redgravová a Franco Nero jsou párem i ve skutečnosti. (CrypzzXD)
  • Auto, ktorým sa vo väčšine filmu prepravovalo ústredné trio, je talianska Lancia Delta. (MikaelSVK)
  • Takmer celý film bol natočený presne paralelne s dejom, a to za 4 mesiace. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama