Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Reportérka The New Yorkeru Sophie odjíždí se svým snoubencem, šéfkuchařem Victorem, na předsvatební cestu do italské Verony. Na nádvoří spatří ženy, které píší své vzkazy Julii a ukládají je do štěrbin v kamenné zdi. Sophie se seznámí s dobrovolnicemi, které na tyto dopisy odepisují. V jedné ze štěrbin najde dopis, který před padesáti lety napsala Angličanka Claire Smithová. Zamilovala se do italského mladíka Lorenza, ale nenašla odvahu s ním utéct a vrátila se domů. Sophie jí odepíše a k jejímu překvapení se Claire i s vnukem Charliem objeví ve Veroně. Obě ženy se rozhodnou, že se pokusí Lorenza najít, a Sophie chce příběh napsat do novin. Charlie je ale velký skeptik a od záměru je zrazuje. Victorovi Sophiin výlet nevadí, je zaměstnán jednáním s dodavateli zboží do své restaurace. Sophie vytipuje muže stejného jména v okolí a všichni tři po několik dnů jezdí a vyptávají se. Ale ani jeden z nich není tím Lorenzem, kterého Claire milovala. Sophie zpočátku nemůže Charlieho vystát, ale s přibývajícími hodinami zjišťuje, že není takový, jakým se jeví, a oba se pomalu sbližují. Před odjezdem si na jedné vinici chtějí dát víno. A Claire pozná Lorenza ve vnukovi majitele vinice... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (334)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Vykulená Amanda zachraňuje lásku. ~~~ Neskutečně přeslazená pitomost, kdy Amanda pomáhá chlácholit a pomáhat duším, které své bolístky svěřily papíru ve zdi (na tom má být zřejmě něco neskutečně slaďounce romantického). Odpoví takhle na jeden zapomenutý dopis, kdy netrvá dlouho a do Verony přijíždí mladík se svojí babičkou, která po letech hodlá hledat svoji dávnou lásku. Jenže kromě jména a vzpomínky, jak to kdesi kdysi vypadalo, neví nic. A tak Amanda s bábrlí jezdí po celém okolí Verony, mladík je nijak ochotně vozí, a společně hledají nějakého Lorenza. ~~~ Baba (babička) mě neskutečně drásala nervy tím, jak se na každého nalezeného Lorenza gebila, a když už už to vypadalo, že by to mělo vyjít, chtěla dát zpátečku. V tu chvíli bych ji někam zakopal a jel v klidu domů. Jenže to by nesmělo být romantické komediální drámo, kde to všechno šťastně skončí a i Amanda najde svoji lásku. Fňuk. ~~~ Něco tak přeslazeného a bez jakékoliv invence a nápadu se hned tak nevidí. ~~~ PS: Že všichni Italové mluví bez problému anglicky je standard, div že i ty bobule vinné révy nedrmolily anglicky, ale že anglicky mluví Italové i mezi sebou u večeře, to mi bylo velkou novinkou. To je furt keců proti globalizaci, ale když už i Italové nemluví italsky... ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Když film skončil, byla jsem naprosto nadšená, ale 4 dny poté si nemůžu vybavit, proč se mi tolik líbil. Určitě v tom velkou roli sehrála skvělá Amanda Seyfries, vcelku pohledný Christopher Egan, naprosto výborná kamera a krásná příroda. No ale co se týče obsahu filmu, tak zas tak skvělý po těch pár dnech není. Pořádně si nevybavím, co se tam kromě hledání Alfonze a milostné zápletky Sophie dělo. Pamatuju si taky pár vtipných scének, no ale celkově snižuju hodnocení. Po zhlédnutí filmu jsem chtěla dát 5 * ale teď s odstupem času jsou to ty 4 nebo 3, takže zase 3-4*. ()

Reklama

Beagle 

všechny recenze uživatele

Dopisy pro Julii jsou snímek upečený podle osvědčeného receptu Phyllidy Lloyd a spol. - tedy Mamma Mia!. Takže 1 Amanda Seyfried + její trochu unylý nápadník (Egan a v tomto případě ještě i snoubenec Bernal/Dominic Cooper) + žijící herecká legenda (Vanessa/Meryl) + její stále šarmantní nápadník (Franco/Pierce a ti další dva) + krásné středomoří (Itálie/Řecko) + příběh lásky, která přečkala dlouhá desetiletí (50 let starý dopis/jedna společná dcera na vdávání) + příběh lásky, která zatím ta desetiletí nemusela přečkávat, ale podle zamilovanosti hrdinů na to určitě dojde. Ten ABBA drive Dopisům pro Julii ale nenahradí ani to, že Vanessa Redgrave s Francem Nerem si takový podobný příběh lásky, která si 30 let počkala, než se dostala znovu ke slovu, prožívají i ve skutečnosti. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Ano,chápu,že je tohle spíše čistě holčičí záležitost,tedy-předvídatelná a přeslazená záležitost.Neteče tady krev,žádné speciální efekty..takže si to automaticky zaslouží maximálně šedesát procent.Tak to dneska prostě je.Ale pokud máte někdo rád sentimentální,ale přesto romantické lovestory s kapkou vtipu,tenhle film je pro vás jako dělaný.Co mi imponovalo nejvíce je nádherné a slunné prostředí Itálie,které mě doslova uchvátilo a kam si odteď přeju se podívat.Až se najednou stydím za to,jak vypadá moje rodná zem.Každopádně jak už jsem zmínila,příběh je sice předvídatelný,ale to jsou asi všechny slaďárny a myslím,že to filmu nijak neškodí.Námět je zajímavý,ve snílcích jako jsem já probudí dávno zapomenuté naivní představy lásky a prázdninového dobrodružství.Jinak bych si ten konec ani nepředstavovala.Navíc Amanda Seyfried je tak přirozeně krásná a talentovaná,skvěle do filmu zapadala.Jediný,kdo mě nijak nenadchnul byl Sophiin snoubenec,kterého jsem za jeho sobectví měla chuť někam nakopat.Nicméně film si podle mě ty čtyři hvězdičky zaslouží:) ()

tempus 

všechny recenze uživatele

Nebylo to nejhorší, zadání průměrného romantického filmu s kopou těch nej romantických klišé a jiných dějových zvratů (předvídatelných) bylo vytvořeno na 100% (trochu to připomínalo romantickou (čti : červeno knihovnickou části Stmívání). Mělo to rozhodně správnou atmosféru (=ne nijak vyjměčnou, ale pro tent o typ ideální). Celkem se to podobalo tomu filmu v Hymim, kde je zesměšněn Ted a hlavní herečka hraje tu ženu , co nechala Teda u oltáře, jen bez těch zasněných pohledů té skoro manželky Teda a toho, že je míněn vážně (důvod byl zejména kuchař, který mluvil jako ten Ted v parodii) . Mě se tento film vyplatil, protože jsem si všiml, jak je Amanda Seynfeld podobná Juliet Landau a z toho důvodu by mohla hrát v originu Drusily hlavní roli (o jejím hereckých schopnostech sice pochybuju, ale s vhodným, kvalitním českým dabingem by se herectví srovnalo s herectvím pro Drů ideálním). ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Juliiny sekretářky opravdu existují a snaží se odpovídat na všechny dopisy. (Taninaca)
  • Vanessa Redgravová a Franco Nero jsou párem i ve skutečnosti. (CrypzzXD)
  • Natáčení probíhalo v Itálii ve městě Siena. (M.B)

Reklama

Reklama