Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Reportérka The New Yorkeru Sophie odjíždí se svým snoubencem, šéfkuchařem Victorem, na předsvatební cestu do italské Verony. Na nádvoří spatří ženy, které píší své vzkazy Julii a ukládají je do štěrbin v kamenné zdi. Sophie se seznámí s dobrovolnicemi, které na tyto dopisy odepisují. V jedné ze štěrbin najde dopis, který před padesáti lety napsala Angličanka Claire Smithová. Zamilovala se do italského mladíka Lorenza, ale nenašla odvahu s ním utéct a vrátila se domů. Sophie jí odepíše a k jejímu překvapení se Claire i s vnukem Charliem objeví ve Veroně. Obě ženy se rozhodnou, že se pokusí Lorenza najít, a Sophie chce příběh napsat do novin. Charlie je ale velký skeptik a od záměru je zrazuje. Victorovi Sophiin výlet nevadí, je zaměstnán jednáním s dodavateli zboží do své restaurace. Sophie vytipuje muže stejného jména v okolí a všichni tři po několik dnů jezdí a vyptávají se. Ale ani jeden z nich není tím Lorenzem, kterého Claire milovala. Sophie zpočátku nemůže Charlieho vystát, ale s přibývajícími hodinami zjišťuje, že není takový, jakým se jeví, a oba se pomalu sbližují. Před odjezdem si na jedné vinici chtějí dát víno. A Claire pozná Lorenza ve vnukovi majitele vinice... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (334)

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Velice pohodová romance. Začátek se mi moc nezdál, asi zhruba prvních dvacet minut, pak se už ale konečně začalo něco dít, a celé to začínalo mít grady. Pěkná atmosféra Itálie, hudba ideální k filmu, a krásná Amanda Seyfried. (pozn.: zde lehce nechápu, jak někdo může říct "odporná Seyfried"?...) Konec filmu se rozhodně dál čekat, a v tomhle případě happyend rozhodně potěší. A ačkoliv to tak ze začátku nevypadalo, nakonec i tomuto filmku dávám pětihvězdičkové hodnocení. Prostě se mi to líbilo. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Příjemná pohádková romance v překrásném prostředí italské Verony. Chytlavá v obou ústředních dějových liniích, avšak s opravdovou sílou jen v jedné. Amanda Seyfried je kouzelná, to bez debat, ale dějová linie o hledání dávné lásky mě chytla mnohem více - především díky velice procítěnému hereckému výkonu Vanessy Redgrave. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Ach, tyhle přeslazené limonády. Buďte dívky trpělivé, ten pravý přijede buď na bílém koni nebo v černém BMW, to je jedno. A vy si budete moci zdůvodnit, proč hodíte přes palubu toho chlápka, který se snaží, abyste měli z čeho žít (vy oba, protože to dělá i pro vás, ale vy to nevidíte, vidíte jen, že věčně není doma a s vámi a nedrbe vám záda, když si vzpomenete) a maká jak šroub, protože naneštěstí nezdědil dědický titul v Anglii ani prosperující vinici se světovými dodávkami v Itálii. I všechny ty záběry jsou neskutečně cukrkandlově přeslazené, přebarvené, ve Veroně není jediný žebrák, jediný odpadek. Všichni hrají jak loutky v loutkovém divadle, i když u Amandy je to normální, ta tak hraje vždycky, protože si myslí, že stačí vyvalit kozy, vyvalit oči a usmát se. Jestli ona nemá spíš něco se štítnou žlázou, to prý způsobuje vyvalené bulvy Věřil snad někdo chemii mezi Amandou a Christopherem? To už spíš něco vyzařovalo ze vztahu mezi ní a Gaelem. A všichni se na všechny pořád usmívají, Sophii nikdo nevyhodí, že vlezla do cizí restaurace a nemá tam co dělat, naopak, ještě ji nechají psát taky dopisy. A babička prozrazuje hnedle tajné recepty 300 let staré. Pro věčné romantiky asi pohodovka, pro realisty film z jiného světa, pro ty někde uprostřed prostě přeslazená limonáda. Bylo by moc hezké, kdyby to tak fungovalo, ale nefunguje. Život totiž není jen o sluníčku, ono občas i prší. A pak se pozná pravá láska. Chudák Shakespeare. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Dělat si z tohoto filmu terč vlastního ostrovtipu je až příliš snadné. Motivy lásky v Evropě, střet mladého a staršího hledání "toho pravého," zapojení místní legendy a turistického lákadla, střet britského sarkasmu a amerického naivního pozitivismu a mohli bychom takhle pokračovat dále. Winickovi se vcelku podařilo z toho vytepat fungující atmosféru, slunná Itálie, Amanda, která splňuje definici hezké "typické" američanky včetně těch baculatých tváří, laskaví a veselí Italové a láska. Jenže scénář psal brouk pytlík, jenž se narodil v kině Zábradlí a viděl tam ty nejslavnější rom-kom za poslední 50. let a naprosto bezostyšně z nich krade beze špetky vlastního vkladu či invence. V první hodině je to škoda, ale Winock to atmosférou ustojí, ale co se děje a říká v poslední půlhodině, to vám nezařídí ani extáze. Gary nám všem definitivně dokáže, že vyprávět neumí a s kamerou dovede jen to, co se dělalo už před třiceti lety. Celé to peklo začne rozhovorem před prvním polibkem, pokračuje příjezdem na koni a vyvrcholí dvojitou Patricií, povím vám, to by nezvládli ani v Jižní Koreji (možná v Severní, ale musel by to točit sám Kim). Mám pro Amandu slabost, středomoří je mi sympatické, s Bernalovým charakter bych rád prošel ochutnávky (ač mi bylo líto, co vše zde musel "hrát"), happyend ani láska mi na plátně nevadí, ale italské disko v autě a 30 minut lacinné náhražky emocionálního cukru přejít nedokážu. Američanka přijede s workoholickým manželem do Itálie, odkud poblázní Britku do její mladistvé lásky a sama si udělá ve svých vztazích bordel, jo a budou tam ty věty o prvním pohledu, osudu, "nikdynevzdávání" a samozřejmě záměna sokyně v lásce... 45% ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Hezké prostředí Itálie, originální a nápaditý příběh, příhodné charaktery postav a spousta dojemných situací (až moc). Okatá Amanda Seyfried opět okouzlující, přičemž je malinko ve stínu skvělé a nádherné Vanessy Redgrave. Bernal totálně sedí do role, leze mi na nervy už svým vzhledem a když mu ještě přihrají podobný charakter jako zde, tak je to fakt vopruz :-) Celkově pěkné, zábavné, barevné a prostoupené italským sluncem a pracemi Williama Shakespeara. Hodnocení malinko sráží úplný závěr a neskutečný dialog na balkóně a poslední replika pod ním... To je tak mimo, až jsem se tomu musel totálně tlemit :-D 7/10! ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Takmer celý film bol natočený presne paralelne s dejom, a to za 4 mesiace. (MikaelSVK)
  • Vanessa Redgravová a Franco Nero jsou párem i ve skutečnosti. (CrypzzXD)
  • Natáčení probíhalo v Itálii ve městě Siena. (M.B)

Reklama

Reklama