Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V měsíční krajině severočeských výsypek chodí mýtický stařec a sází do toxické zeminy dubové žaludy. Student geologie, který sem přijíždí na praxi, sleduje jeho počínání nejdříve s posměchem a nakonec s pocitem nedotknutelného tajemství. V domě starce nachází zatopený sklep s nezměřitelnou studnou pramenité vody, která ho zasáhne obrazem vracejícím se z dětství. A po zbě­dované krajině bloudí čáp, snová podoba stále unikající krásné ženy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jsem opět obohacen o velký a hluboký umělecký zážitek. Tempo vyprávění bylo tak „strhující“, že jsem málem usnul. Musím přiznat, že když mne to přestalo bavit, sledoval jsem to jen po očku a zcela nepochopil děj. Jednou tam jednou jinde a snad i v jiné době. Nevím. Nezaujalo mne to. A to jsem svým způsobem ekolog. ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele

Film hodně zaujal tématem i zpracováním a roky jsem jej sháněl, inspirováno "Muž který sázel stromy"...Je to krajina kterou Bůh opustil!...Ne je to krajina kde lidé opustili Boha. ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Josef Císařovský celý příběh zabalil do spleti metafor, symbolů a snových vizí, ale přes to všechno jde paradoxně o film tezovitý a polopatický, který nesděluje nic víc, než že krajina severních Čech byla za komunistů zdevastována těžbou a že je to ekologická katastrofa. Ale snaha o umělecké podání tématu se cení, i když je to jen snaha. Kladem je dobrý výkon Jiřího Schwarze v hlavní roli a pro čuňata je tu spousta záběrů nahé Kláry Jirsákové, která se tehdy svlékala skoro všude. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama