Reklama

Reklama

Občanská válka v bývalé Jugoslávii udělala z nejlepších kamarádů zaryté nepřátele. Je horší zradit vlast nebo nejbližšího přítele? Dva nerozlučné přátele Vlada a Slavka rozdělila občanská válka v Bosně. Jeden je výtečný střelec a cvičí ostřelovače. Druhý, bojovník za svobodu, odmítne kamarádovu nabídku k úniku z ohrožené oblasti. Nakonec musí dojít k nevyhnutelnému - bývalí přátelé stanou proti sobě tváří v tvář. (HBO Europe)

(více)

Recenze (36)

mira007 

všechny recenze uživatele

Dva sportovní střelci s ambicemi účasti na Olympiádě proti sobě jako odstřelovači ve válce v bývalé Jugoslávii. Námět je asi to nejlepší a taky vzhledem k roku vzniku asi jako jeden z prvních zfilmovaných, ale výsledkem je znát, že to je formou levnější tv film a člověk moc neuvěřil, že ti dva hoši mají cokoliv společného s Balkánem. Slabé tři hvězdy. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Etnické boje na Balkánu si vybraly krutou daň v podobě mnoha nevinně zabitých lidí a v Shot Through the Heart jsem viděla asi jen zlomek toho, co se tam skutečně dělo. Nepochopitelné a z mého pohledu přímo zoufalé, co to dokázalo s lidmi, kteří byli tak velkými kamarády udělat a na konci jsem měla pocit, že i to moje srdce bylo zasaženo v tom velmi smutném slova smyslu. ()

Reklama

tlkounev 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době opět film, který ukazuje válku i z pohledu obyčejných lidí, kteří se snaží pouze přežít a přes veškerou snahu jim válka přináší pouze zoufalství. Film vypráví příběh nejlepších přátel, reprezentantů ve střelbě, které válka postavila na opačné strany. Příběh o tom, že i těm nejlepším válka dokáže zničit charakter. Kolik lidí za války bylo nuceno střílet na vlastní přátele, na vlastní známé a dokonce i rodiny? Válka je hnus! ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Vynikající námět, který by si býval zasloužil pořádnou filmovou produkci. Ale i s omezeným televizním rozpočtem dokázali tvůrci natočit hodně výmluvný pohled na válku v bývalé Jugoslávii. O to cennější, že tuto válku nahlížíme komorní optikou dvou přátel rozdělených událostmi v jejich zemi, událostmi a politiky, kteří se zkrátka neptají... ()

m.krudenc 

všechny recenze uživatele

Vynikající film, dokonalí příběh. Nečekaně realistický a vydařený film z občanské války v Jugoslávii o dvou přátelích, kteří se ocitnou v konfliktu na opačných barikádách. Tento velice smutný příběh, který přinutí člověka přemýšlet, jak je to možné, že extrémní nacionalismus dokáže napáchat takové zlo na bezbranných a bezmocných lidech. Občanská válka je nejhorší, kdy bojují a zabíjejí se přátelé který se mají velmi rádi, to je opravdu šílená hrůza. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Bosne a Hercegovine a Maďarsku. Filmový štáb pracoval aj na starej sovietskej leteckej základni Kiskunlacháza, južne od Budapešti. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama