Reklama

Reklama

Králičí nora

  • USA Rabbit Hole (více)
Trailer

Přebolí někdy ztráta dítěte? Becca a Howie Corbettovi jsou šťastný manželský pár. Život se jim ale navždy změní, když se jejich čtyřletý syn Danny stane obětí autonehody. Nic už nebude jako dřív. Beccina matka i sestra se snaží manželům pomoct. Jak zvládnout smutek? Becca kontaktuje mladého Jasona, studenta, který způsobil Dannyho smrt. Jason kreslí komiksové příběhy o paralelním vesmíru, do kterého vede „králičí díra“. Debatují spolu o kvantové teorii nesmrtelnosti a snad je to způsob na zvládnutí jejího smutku. Howie se utápí v minulosti a hledá útočiště jinde. Oba v neúnosné situaci dělají překvapivé a nebezpečné rozhodnutí, když si vybírají cestu, která určí jejich osud. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (202)

erased 

všechny recenze uživatele

Těžko komentovat tak obyčejné nevýrazné drama jako je Rabbit Hole, jakkoli je výborně řemeslně odvedené. Přes zajímavou zápletku ve mě film nic nezanechal, nijak si nerýpnul do svědomí ani nic podobného, zároveň však díky tomu není ani zbytečně moralizující a patetický. Ve výsledku mi tak připadá jako pouhý herecký koncert (nejen) ústřední dvojice bez jakékoli přidané hodnoty; upřímný, nijak zvlášť náročný, ale nádherný herecký koncert! ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Nicole Kidman se svou novou plastikou vypada ponekud.. plasticky. Dalsi z rady hezkych zen, ktere pocitily potrebu ze sebe udelat umelou voskovou figuru. Hrat umi ale stale skvele a ta plastika z toho dela zvlastnim zpusobem bizarni zazitek. Cely film je v podstate pripravene podium pro jeji hereckou show, ktere schopne asistuje Aaron Eckhart, nic jineho na me z Rabbit Hole nevykouklo. 4/10 ()

Reklama

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Dva vynikající herecké výkony (Kidman & Eckhart ) bohužel ztracené ve fádní šedi. Králičí nora mohla být zajímavá tak před 15 lety. Na podobná témata už bylo natočeno hodně filmů a musím přiznat, že mnohem zajímavějších. Nejde o špatný film, ale chyběla tomu nějaká hlubší myšlenka, nějaká snaha lepší práce, snaha to celé více promyslet a promakat. Příběh o rodině, která se snaží vyrovnat se smrtí svého malého syna, kde manželé touží každý o jiném stylu osvobození od tíživých vzpomínek. Vzpomínat nebo zapomenout, snažit se vymazat nebo oživovat stíny minulosti. To je otázka, kterou si kladete spolu s filmovým párem. Bohužel to je celé, vše o co tu jde. Jediné trochu vybočující z této ve filmu zavedené linie je postava mladého studenta, který nechtěnou náhodou autem srazí a zabije jejich malého chlapce. Odpuštěním matky a studenta se stávají jejich společná tajná setkání. Dojemné, dobře zahrané, ale bohužel omleté a jednoduché. Logická pointa, žádné kličky, jen rovná linie smutku rodičů, která končí jejich vyrovnáním se s osudem a smířením se s životem takovým, jaký je. Vidět film o několik let dříve, dal bych hvězdy 3, možná i 4, ale v dnešních časech je to prostě málo. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Tohle nebyl nejlepší výběr pro mou zdrchanou hlavinku...ta beznaděj a bolest z toho totiž tolik čiší, že teď nebudu moc spát, budu nenávidět klasiky a přemítat, zda bych něco takového byla vůbec schopná někdy pochopit racionálně a zvládnout emocionálně. Po dlouhé, ale opravdu dlouhé době, mě nadchl scénář takovým způsobem, že už jsem nepotřebovala vůbec nic. Smekám a zbytek je mi z celého mého srdce fuk. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ztráta bolí. Psa, partnera, dítěte. Překročit ji, je snad ještě bolestnější. Táhlé záběry na truchlící manželský pár nemusí sednout úplně každému, a co na tom, že některé vedlejší linie postrádají gradaci a vývoj? Režisér Mitchell, známý kontroverzními kousky Hedwig a Angry Inch a Shortbus, zachycuje ono vzduchoprázdno, které se hluboce usadilo v jednom manželství. I tak někam směřujeme, pozvolna, potichu. Ona díru po dítěti z různých úhlů zkoumá, on hledá cestu nahoru. Společně to ale zatím nejde. Není to žádný přelomový film, ale má dva silné koně v závodním poli, Nicole Kidman a Aarona Eckharta, díky kterým je tahle látka lehce nadprůměrná. I když kritiky víc zaujala australská držitelka Oscara, která se nebojí rýpnout do Boha, proplesknout jinou matku v obchodě a rozdávat falešné úsměvy těsně před zhroucením, výborný je i její herecký kolega. Nehysterické, uvěřitelné. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Johna Camerona Mitchella námět zaujal, sám měl bolestivou zkušenost, když mu bylo čtrnáct let, zemřel jeho desetiletý bratr na následky srdeční choroby. (DivX)
  • Nicol Kidman si do role manžela osobně vybrala Aarona Eckharta. (ČSFD)
  • Nicole Kidmanová sice neviděla původní broadwayské divadelní představení z roku 2006, ale četla následné recenze a ozvala se producentovi své vlastní produkční společnosti Blossom Films. Ten následující den zhlédl večerní představení a následně si domluvil schůzku s Davidem Lindsay-Abairem, aby s ním projednal možnost zfilmování jeho hry. Kidmanová si později přečetla scénář a navštívila představení v Austrálii. (DivX)

Reklama

Reklama