Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ariane a Hugo chtějí uniknout z rutiny svého desetiletého manželství. Začínají si připadat jako ten křeček, co se věčně lopotí v kole a proto se rozhodnou k zásadní změně - vymění si své životní úlohy. Ona je náhle šéfovou společnosti, půjčující stavební zařízení. On se zas pokouší převzít roli podomního prodavače šperků... Je ale život opravdu lepší, když ho žijete na druhé straně postele? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

maoc 

všechny recenze uživatele

Základní premisa o výměně rolí sice asi není originální, ale proč ne. Tvůrci z toho ovšem nezvládli vymáčknout dost šťávy. Na komedii je to nudné, na gender zamyšlení nad rolemi muže a ženy a nad vztahy obecně zase plytké, vztah Arianiny matky a jejich kouče je už naprostým výsměchem psychologii postav, chování obou partnerů skoro také. ZkuKol píše o devadesátkovém vizuálu a má pravdu. Barvičky, čančátka, "moderní" tvary, prázdnota. Velká prázdnota. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Hugo jednal tak, jako 75% žen. Byl pro rozvod." Nejsem si zcela jist, zda bych chtěl jít v Hugových stopách a stát se lepší ženou než je moje manželka. Až si vytrhám přebytečné řasy, určím správnou polohu svých dvou vlasů a namaluju si nehty, tak o tom do hloubky popřemýšlím. Jsem zkrátka chlapák, kterého celkem bavilo Arianino mužství, Hugovo ženství i koučův přístup, ale těch důvodů pro zasmání jsem zase tak moc nenašel. ()

Reklama

aerokh 

všechny recenze uživatele

nepřekvapuje mně, že režisér je chlap..neboť z filmu vyplívá, že motání se kolem dětí jsou výlety k moři plné srandy, práce ženy je příjemnej pokec s tlupou jinejch žen...zatímco chlap to má fakt těžký a práci ženský zvládne levou zadní... Super znát chlapa na mateřský co řekne nikdy víc a hromadu dalších otců, kteří sami prohlašujou, že mateřskou by nezvládli...nejsem emancipovaná ale tenhle film zavání šovinismem jako prase...za pár vtipnejch momentů jedne hvězda... ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Francouzská feministická komedie, která dělá z žen hrdinky všedního dne a z mužů povalující se grázly, co nevědí, jak to mají ženy těžké. Nicméně ono to docela funguje a přestože je to na komedii opravdu málo vtipné, tak Domácnosti naruby nechybí pohodová atmosféra, kterou u francouzských filmů miluji. Být to o deset minut kratší a vyhnout se natolik křečovitému konci, tak by to byla povedená oddechová záležitost. Každopádně za zmínku stojí herecké výkony hlavních představitelů a skvěle vybraný soundtrack. Moje hodnocení 45%. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Vychodzi napad bol dost infantilny, ale dobre. Viem si predstavit, ze by na jeho zaklade mohla vzniknut dobra komedia. Lenze vsetok humor je zalozeny na tom, ze sa on sprava, cim dalej tym viac ako zena a ona ako muz. To mi pripada sakra malo na dobru komediu. Nieco ako pokus o situacny humor tu uplne absentuje. No a ani spickovi herci nedokazali tak trivialne a milionkrat ohrane vtipky predviest zabavnym spôsobom. Zbytocny film. 4/10. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Pascale Pouzadoux strávila rok psaním scénáře ve spolupráci s Grégoire Vigneron. (D3VIL)
  • Sophie Marceau byla vybrána pro ztvárnění Ariane ještě předtím, než byl scénář dokončen. (D3VIL)
  • Antoine Duléry (Maurice) hrál prozatím v každém filmu režírovaném Pascale Pouzadouxem. (D3VIL)

Reklama

Reklama