Reklama

Reklama

Architektura pro vesmír

(TV film)
  • Německo Architektur fűr den Weltraum (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

V budoucnosti očekáváme dlouhé lety s lidskou posádkou. Pro ně nebude důležité jen to, aby inženýři zkonstruovali funkční stroj, kosmickou loď, biosféru. Pro astronauty se také musí vytvořit patřičný životní prostor. Zde se budou odborníci opírat o zkušenosti, které získali např. na mezinárodní vesmírné stanici ISS. Barbara Imhofová je kosmická architektka. Pravidelně se účastní mezinárodních konferencí o kosmických letech s lidskou posádkou. Jinak má zcela pozemskou architektonickou kancelář ve druhém vídeňském okresu. Momentálně pracuje na výstavě o kosmických stanicích. Když padne slovo vesmír, je Barbara Imhofová v Rakousku první, na koho se obrátit. Ať už se jedná o architekturu výstavních expozic, design nebo výzkum. Zároveň soustavně pracuje jako architektka pro Evropskou kosmickou agenturu, mimo jiné je rovněž expertem na Auroru, evropský program na robotický a případně i pilotovaný průzkum Měsíce a Marsu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Caesius S. 

všechny recenze uživatele

Rakouský dokument představující některé koncepty (zejména studentské) staveb pro oběžnou dráhu Země, Měsíční a Marsovský povrch. Myšlenky jsou to pěkné, ale jejich největším problémem je a bude ryze pozemská ekonomika. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Docela nuda. Od dokumentu o architektuře pro vesmírné cesty jsem čekal více, než jednu německou doktorku a několik dalších prací většinou diplomových od studentů německé technické školy. Prakticky minimum nových informací a žádný výsledek z celého 45 minutového sledování 3d návrhů řešení a budoucnosti astronautiky, které jako by vypadly z oka stovkám sci-fi nápadů scénáristů a spisovatelů. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

"Američané se chtějí vrátit na měsíc nejpozději do roku 2018". Nakonec dali přednost svému válčení. ()

Reklama

Reklama