Reklama

Reklama

V jedné zapadlé brdské hospodě, kde odpradávna sídlili čerti, se usadí dva vykutálení podvodníci - Berta (M. Hádek) a Vitouš (P. Zedníček). Spolu s nimi tu tráví čas i čert snad té nejnižší kategorie, čertovský učeň a outsider Záprtek (J. Mádl). Když ale hospodu navštíví pekelná inspekce, vydávají se oba vykutálení podvodníčci za čerty. Ovšem čerti to nejsou, a tak váženou pekelnou institucí důrazně požadovaný úpis ani nemají, ani ho nedokážou sehnat. Pošlou pro něj tedy nešťastného Záprtka. Smůla je, že také Záprtek nevyniká žádnou z pekelných dovedností a s úkolem si neumí poradit. Právě v tom čase v Jílovém jistá velice bohatá milostpaní (N. Konvalinková), která miluje nade vše zlato, zatouží po zlatých očích. Ty ovšem nedokáže vyrobit ani zlatnický mistr, a tak pro oči ze zlata musí jít služebná Anička (T. Pauhofová), tak trochu za trest, protože jí milostpaní neprávem podezřívá z krádeže. Jenže - kde se dají najít oči ze zlata, to nikdo neví. Snad jedině v pekle by mohli něco tušit. A tak se zoufalá Anička ocitá před pekelnou branou. Naštěstí se tu setkává se stejně zoufalým a nešťastným čertem Záprtkem. Jak už to v životě bývá, když se dva, kterým osud zatím nepřál, potkají, nejspíš v sobě najdou zalíbení. A stejné je to i s Aničkou a Záprtkem. A tak si s úkoly poradí společně... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot 2

Recenze (351)

campix 

všechny recenze uživatele

Přesná ukázka toho, jak naše novodobé pohádky naprosto nefungují a vůbec nevadí že jde pouze o televizní tvorbu. Jejich kvalita se postupně ocitá na opravdu katastrofální úrovni. A to je možná i jeden z důvodů proč naše televize o Vánočních svátcích recyklují nestále ty stejné klasiky, zkrátka proto, že nová tvorba není dostatečně kvalitní. Láska rohatá je naprosto nezajímavou pohádkou podle typického mustru s neuvěřitelně debilním Mádlem, kterého nedokáže vyvážit ani Táňa Pauhofová. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Další z potěšitelných výjimek polistopadové českotelevizní pohádkové tvorby, v níž syčáci dostanou, což jejich jest a sympatický čert nepodara s ryzím srdcem získá půvabnou a navíc statečnou pozemšťanku s výjimečně dobrým srdcem - pár Mádl-Pauhofová má svůj půvab stejně jako čertice Bohdalové a pekelný byrokrat Miroslava Táborského ve vyzrálé režii Hynka Bočana. Vánoční večer s takovým pohlazením na duši nemůže nebýt nevydařený. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Láska posratá... Co jsou platné hezké exteriéry a solidní kulisy, když pohádky 21. století devalvovaly na upištěné, blbé sračkonády s převážně trapným rádoby humorem, kde o charismatického herce bulvami nezavadíte? Pravda, Jirka Mandl měl konečně roli, co mu seděla přímo na tělo a nemusel ani hrát: čerta dementa. Jestli tohle má být nástupce "S čerty nejsou žerty", tak je to dost krpatá náhrada: asi jako přesednout z limuzíny do trabanta. Na druhou stranu musím přiznat, že jsem čekala horší průser a coby kulisa k pečení bábovky pohádka celkem ulezla. V kontextu téhle divné doby netalentovaných, toporných rychlokvašek je to vlastně uspokojivý průměr a těch zdejších 49% mu padne jak prdel na okovanou botu. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Jako každý rok, i tento, jsem doufal, že se ČT1 vytasí s nějakou "opravdovou", klasickou, novou pohádkou. Tento zvyk, na Vánoce na štědrý večer dávat v premiéře nějakou novou pohádku se mi vždycky velmi líbil. je ale bohužel pravda, že od revoluce je úroveň těchto premiér vánočně řečeno kolísající. Láska rohatá nebyl žádný průšvih, Mádl se dal vydržet, Táborský a Bohdalová jsou tutovka a nějakých jiných kiksů jsem si také nevšimnul. Opět ale musím konstatovat, že se žádný průlom nekoná, Anděl Páně zůstává zcela neotřesen ve své pozici polistopadové jedničky. Škoda. Kdy se konečně dočkáme pořádné pohádky, ktrá by zlidověla stala by se nedílnou součástí každých Vánoc. Tak nezbývá, než si rok počkat, vsadit opět na starší tutovky a Lásku rohatou přesunout na příští reprízu do víkendového popolední. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Asi už by se nové pohádky měly přestat natáčet a radši do konce světa dávat dokola ty staré, dobré, osvědčené. Čestnou výjimkou z posledních let je Anděl Páně, ale jedna vlaštovka bohužel jaro nedělá. Osvědčená garda vytasila (pro změnu) šišlajícího čerta a nulovou originalitu zajímavou snad jen dvěma věcmi - slušnou Táňou Paulhofovou a Miroslavem Táborským poletujícím po lese v levitujícím stolku. A to je trochu málo, za dva týdny si na tuhle pohádku nikdo ani nevzpomene, natož za pár let... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Když je Anička (Tatiana Pauhofová) u brány do pekla, tak ve skutečnosti stojí před jeskyní U ještěra, která je součástí Harfenice. Dveře do pekla (jeskyně) museli tvůrci přidělat digitálně. (JT19)
  • Pohádka se původně měla jmenovat Zlatý voči. (ČSFD)
  • Pohádka se natáčela v lesích 2 km od Želíz . Reliéfy lidských hlav a zdobená jeskyně v pískovcovém bloku,tam kde se chtěla Anička (Tatiana Pauhofová) dostat do pekla, je práce sochaře V. Levého a nazývá se "Harfenice". (aknelkax)

Reklama

Reklama