Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Půvabná Ellen Berentová a úspěšný spisovatel Richard Harland se náhodou potkají při cestě vlakem, kde si Ellen právě čte jeho novou knihu. Jejich vzájemné sympatie přerostou v milostný románek, k překvapení všech se brzy také vezmou. Po svatbě se Richard snaží pečlivě rozdělovat svůj čas mezi psaní románů, manželku a postiženého bratra, ale Ellen je čím dál víc zatrpklejší. Nejspíše proto, že poprvé v životě ucítila obrovskou vnitřní potřebu vlastnit milovaného člověka. Všichni lidé kolem Richarda se tak najednou stávají jejími úhlavními nepřáteli, protože ji okrádají o manželův čas... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

burina 

všechny recenze uživatele

Podľa tunajších hodnotení a komentárov som čakala vynikajúci filmový zažitok. Dostala som iba mierne nadpriemernú drámu o šialenej ženskej, ktorá svojou sebeckou láskou zničí život každemu zo svojho okolia. Teda skoro. No a nech sa na mna nikto nehnevá, ale záverečný súdny proces bola obyčajná fraška. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Klasickému hollywoodskému období příliš neholduji, ani mu moc nerozumím, možná nedokážu ocenit všechny kvality, který tento kousek (a ostatní) přináší, raději to tedy přenechám jiným, zainteresovaným. Technicky brilantní snímek, kterému vévodí herecký výkon Gene Tierney (Ellen Berent-Harland), postava Ellen během filmu prošla obrovským psychologickým vývojem, s otevřenými ústy jsem sledoval, s jakou lehkostí a bravurou tuto roli Gene Tierney zvládla. Dle mého poněkud slabší první polovinu přesvědčivě drtí část druhá, která vrcholí soudním procesem s totálním "freakem" a bývalým snoubencem Ellen (co střet zájmů?) Russellem Quintonem (excelentní Vincent Price). Celkově za silnější 4*. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Smrtelný hřích, patřící do žánru filmu-noir, byl pro mě velkou neznámou. Tudíž jsem neočekával příliš velkou podívanou a to se i přes můj oblíbený žánr potvrdilo. Film nepůsobí nijak tajemně ani atmosféra není příliš extra a to velmi zamrzí. Postavy se chvílemi chovají jako hloupé panenky a to sráží celkový dojem černobílého snímku. Příběh je poměrně přímočarý a průhledný a tak se nekoná žádné překvapení. ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Aj po rokoch je to drahokam! Na tú dobu farebná noirová rarita s príbehom o posadnutosti a chorobnej láske...až za hrob. Rafinovaný scenár, sýte technicolorové farby krásneho prostredia v kontraste s temnou dušou a v neposlednom rade: chladne nádherná, mrazivá Gene Tierney ako asi najzlomyseľnejšia femme fatale v dejinách filmu. Teším na vydanie v Criterion 24.3.2020. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Láska na první pohled může být krásná, vzrušující, omamná, spalující a věčná. Jenže asi je vždy lépe toho druhého ještě trochu více poznat, než se muž rozhodne spojit svůj život s někým, koho ještě příliš nezná. Neboť v tomto případě povaha ústřední femme fatale vyplouvá na povrch až v průběhu společného života. Láska natolik patologická, že chce mít svůj protějšek jen pro sebe a nehodlá se o něj s nikým dělit. Což může vést k nepředstavitelným koncům. Jedná se o zajímavý film s krásnými exteriéry, který mi však místy přišel příliš obyčejný a nudný. Tento dojem naštěstí vymazala druhá polovina filmu, kdy se vyjevuje pravá podstata hlavní hrdinky. Pak už to bylo solidní drama s pro mě těžko odhadnutelným koncem. Rozhodně zajímavý zážitek. [10. Noir Film Festival 2022] ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Originální název filmu "Leave Her to Heaven" pochází ze hry Williama Shakespearea Hamlet. (ČSFD)
  • Roli Ellen měla původně hrát Rita Hayworth, ale odmítla. (ČSFD)

Související novinky

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

12.08.2022

Noir Film Festival letos slaví 10. narozeniny. Unikátní žánrová akce, která se v roce 2013 poprvé konala na hradě Kokořín a rok poté se přestěhovala na hrad Křivoklát, se již podruhé v řadě bude… (více)

Reklama

Reklama