Reklama

Reklama

Vetřelci dávnověku

(seriál)
Trailer
Dokumentární / Historický / Mysteriózní
USA, (2009–2024), 187 h 26 min (Minutáž: 41–88 min)

Hrají:

Robert Clotworthy (vypravěč), Giorgio A. Tsoukalos, Erich von Däniken, David Childress, David Wilcock, Linda Moulton Howe, William Henry, Jonathan Young (více)
(další profese)

Série(20) / Epizody(251)

Vzrušující historický dokumentární seriál Vetřelci dávnověku za velkého zájmu diváků zkoumá 75 milionů let důkazů o tom, že naši planetu v minulosti navštívily neznámé mimozemské civilizace. Ve 21. století vědci, odborníci a vládní agentury z celého světa konečně spojili síly ve snaze najít důkaz o existenci mimozemského života. Ale i když to nikdo z nich nechce otevřeně přiznat, tento „hon na mimozemšťany” probíhá už několik dlouhých dekád. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele Movie Gourmet k tomuto seriálu (1)

Vetřelci dávnověku (2009) 

I am a mysetery man. Jinými slovy, mám rád záhady, už odmala. Jsem tedy rád, že mohl vzniknout seriál zabývající se problematikou návštěvníků z kosmu, který by mohly sledovat masy lidí. Nejsem pro to, aby byly masy přesvědčovány a masírovány, že je vše přesně tak jak to popisují v tomto seriálu, ale jde o to, aby si lidé začali klást otázky a jako odpovědi na ně, možná řešení, aby byli schopni vzít potaz i ty nepravděpodobné nebo spíš neuvěřitelné a hlavně vědou nepodložené varianty. Současná věda není vůbec vyspělá a spousta výzkumu je ještě teprv v plenkách a některé věci se možná ještě ani zkoumat nezačali, zatímco jiné fungují možná zatím pouze na papíře.Rozhodně není věda všemocná, aspoň ta současná. A proto, jelikož nedokáže vysvětlit např. starověké stavitelství, obrábění atd., je to velmi pozoruhodné a kladení si otázek, je zde na místě. Pokládání si otázek a dávání současnou vědou nevysvětlitelných jevů do souvislosti s mimozemšťany je zde splněno na 100 %. Nevýhodou je, že se v tomto seriálu nedá hovořit o nezaujatosti, ale je to typický příklad absolutně zaujatého seriálu, který svou kontroverzí jde až do extrémy. Jsou zde slyšet názory pořád jedněch a těch samých lidí, což jsou v drtivé většině pouze autoři sci-fi literatury, žádní vědci. Oni sami vše podávají tak, jako, že tomu slepě věří. zvlášť Giorgio A. Tsoukalos - to je snad největší zde vystupující dogmatik, který vidí mimozemšťany na každém kroku, za každým rohem a prostě za vším. Také je pro mě nepochopitelné, jak mohli zvládnout natočit 6 sérií o tolika dílech, protože se zde vesměs řeší pořád to samé na tisíc způsobů jinak. Jelikož jsem ale ochoten některým věcem, zde prezentovaným, ochoten uvěřit, čistě pro mě má význam seriál sledovat. Verdikt: 3* a 70 %. ()

Reklama

Reklama