Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fifinka má narozeniny, a tak pro ni její přátelé vymyslí výlet do Prahy na výstavu z doby císaře Rudolfa II. Když dorazí, nechce se jim stát dlouhou frontu na vstupenky a rozhodnou se, že půjdou na prohlídku Zlaté uličky. Potkají podivného lva, ten je zavede do hrobky českých králů na setkání s Rudolfem II. Císař jim vysvětlí, že byl lehkomyslný a zapletl se s magistrem Kellym. Dal mu dokonce královské slovo, že pokud mu do několika dnů přinese kámen mudrců, může chtít cokoliv. Kelly chce samozřejmě královskou korunu. Rudolf II. se na doporučení svého rádce chce vydat do budoucnosti, aby od kamarádů ze Čtyřlístku získal kámen dřív než Kelly. Problém je v tom, že Myšpulín ani ostatní si nejsou vědomi, že by ho vlastnili. Pak si Myšpulín uvědomí, že kámen mudrců skutečně má, neboť ten spadl z nebe v den Fifinčiných narozenin a doslova si Čtyřlístek našel. Císař ani jeho přátelé ještě nemají vyhráno... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (349)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Film cílil především na děti optimálního věku a myslím, že se to povedlo. Rodiče zhýčkané americkou pompézní proveniencí šlo dost těžko nasytit, pokud jde o klasické náročné filmové nadšence. Ostatní sporadičtí konzumenti, jež nemají o filmovém světě ani páru a nerozeznají režii od scénáře, snad nebyli zklamaní. Já se momentálně považuji za fajnšmekra v této oblasti a tudíž jsem se poněkud nudila, až na pasáže kolem policie, klenotnictví a blázince: "Veličenstvo vy patříte na psychiatrii." "Tam jsem už byl." Takový dialog evokuje údiv nad tím, čím si musel chudák královský předek v rámci "welcome" projít a tvrdě narazit na bariéry povrchnosti a konvence. Kdo by se pak divil, že se sem nikomu nechce, ať teleportací nebo z jiné dimenze či planety. I když o některé návštěvníky možná (raději) ani nestojíme. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Takhle domrvit kult dětských komiksů! Tenhle devadesátiminutový reklamní blok na pribiňáky a čupačups lízátka si mohli vážně odpustit. Mizerná, ale skutečně hodně mizerná počítačová animace alá Mickeyho klubík. Úvodní děj jako vykrádačka z filmů Pekařův císař a naopak a i ten zbytek stál za zlámanou grešli. Nezajímavý, prostě nudný. No a ten dabing fakt perla ... umňaučený, upištěný prostě brrrr. Časopis Čtyřlístek vycházel kdysi nepravidelně a většinou jako podpultové zboží a né každý ho mohl mít. Když se člověk k výtisku konečně dostal, tak se ochraňoval a opatroval jako sběratelský kousek. Jejich dobrodružství jsem do sebe vztřebávala všemi póry. Dnes už najdeme Čtyřlístek v každé trafice a nikomu není tak vzácný jako byl tenkrát nám. Dám tomu jednu hvězdičku za hudbu. (Challenge tour 2015) ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Čtyřlístek mě celé dětství poněkud míjel, tak jsem si alespoň na starší kolena připomněl, co mě to vlastně míjelo. Dle očekávání byl tento animák zacílen pouze na hodně malé děti, o to více mě zaráželo množství nechutné podprahové i nadprahové reklamy. Po určitou dobu jsem se dokázal kochat nad milou animací, protože už jsem velmi dlouho žádný animák neviděl. Později bohužel toto nadšení vyprchalo a zbyl pouze nemastný a neslaný děj a především neskutečně ubohý humor cílený pouze na dětské diváctvo. Dokonce ani ta Soukupova hudba mi úplně neodpovídala atmosféře filmu. [25 %] ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Příjemně mne film potěšil. Ačkoliv mi chvíli vadila animace jak z PC hry, nakonec mi přišla lepší než všechna ta animace u "slavného" Kozího příběhu. Příběh je chytře vymyšlený, a dokonce obsahuje dva podpříběhy, které se s hlavním protnou. Není ho tu moc, ale humor je rovněž inteligentní. Výjezd policistů do zlatnictví je úžasný gag! Trošičku mi vadí některé drobné nedotaženosti (role Kellyho je výrazně pasivní, Zimomráz se také nějak víc projeví až na konec, dveře u domku Čtyřlístku se jednou otevírají ven, jednou dovnitř..), ale jinak film ani jednou nenudí a řekl bych, že navazuje na to lepší z české animované tvorby před rokem 1990. Product placement takto pojatý mi nevadil - stal se součástí příběhu, něčím, co děti stejně důvěrně znají, takže proč ne? Ostatně se děti ve vyprodaném kině bavily, smály se a dokonce některé nahlas radily Čtyřlístku, co dělat. A to je důkaz, že se film povedl, protože děti vtáhl a zaujal. Btw - ten obsah zde uvedený nahoře, je trochu mimo mísu - lev je nepřepadne, není obživlý ze sochy Bruncvíka, a nestane se to na Karlově mostě, ale ve Zlaté uličce... ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Jako mnozí zdejší uživatelé, i já jsem vyrostl na kreslených příbězích Čtyřlístku, takže jsem s napětím a dychtivě očekával, jak moji dětští hrdinové "obživnou", budou se pohybovat a mluvit. Animace mě potěšila, příběh se mi jevil dost překombinovaný a pro děti možná trochu méně pochopitelný. Pro dospělé se zde vyskytlo naopak příliš mnoho logických chyb či dějových nedostatků (či rovnou hloupostí - viz práce Policie). Co mě ale štvalo nejvíce, byl děsný PP, rvát dětem do hlavy od malička reklamu mi přijde zrůdné a odsouzeníhodné. Celkově pro mě slušný pokus o český animák, pokud bude někdy pokračování, dám Čtyřlístku ještě šanci. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (21)

  • Po počítačových hrách „CD-Romek Čtyřlístek“ se jedná o další dílo, ve kterém postavám propůjčuje hlas Ota Jirák. Tentokrát to nejsou Bobík, Pinďa a Myšpulín, ale Lev Aurix. (TomasSlach)
  • Přibližně měsíc před premiérou filmu byl vydavatelstvím Čtyřlístek vydán komiksový přepis scénáře. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama