Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fifinka má narozeniny, a tak pro ni její přátelé vymyslí výlet do Prahy na výstavu z doby císaře Rudolfa II. Když dorazí, nechce se jim stát dlouhou frontu na vstupenky a rozhodnou se, že půjdou na prohlídku Zlaté uličky. Potkají podivného lva, ten je zavede do hrobky českých králů na setkání s Rudolfem II. Císař jim vysvětlí, že byl lehkomyslný a zapletl se s magistrem Kellym. Dal mu dokonce královské slovo, že pokud mu do několika dnů přinese kámen mudrců, může chtít cokoliv. Kelly chce samozřejmě královskou korunu. Rudolf II. se na doporučení svého rádce chce vydat do budoucnosti, aby od kamarádů ze Čtyřlístku získal kámen dřív než Kelly. Problém je v tom, že Myšpulín ani ostatní si nejsou vědomi, že by ho vlastnili. Pak si Myšpulín uvědomí, že kámen mudrců skutečně má, neboť ten spadl z nebe v den Fifinčiných narozenin a doslova si Čtyřlístek našel. Císař ani jeho přátelé ještě nemají vyhráno... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (349)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Rozpačitý návrat komiksové legendy, který překvapí infantilností a nenadchne animací. Příště by to také chtělo zacílit na poněkud staršího diváka, tak kolem desátého až dvanáctého roku věku, cílením na mladšího diváka vznikne naprostá selanka, ale možná je to dáno celkovou změnou konceptu papírového Čtyřlístku, vlastně nevím, jak dnes vypadá, snad ne jako tenhle film... A poklesek morální - product placement ve filmu pro děti není zrovna moc košer... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem sice doufala, že by filmový Čtyřlístek měl sáhnout k sérii oblíbených oboustranných knih z let 1988-1990, do doby, kdy se legendární sešitové příběhy poprvé dostaly na stránky samostatných knih. Ostatně příběhy Poklad kapitána Kida / Jak se chodí do pohádky, Cirkus Pepi / Loupež století, Cesta kolem světa / Zachraňte Lidušku! patří dodnes mezi to nejlepší, co kdy Jaroslav Němeček ilustroval. Nicméně v době, kdy se začalo definitivně směřovat k filmu, převážil zájem o cesty Čtyřlístku do doby Rudolfa II. - a i tahle větev cestování za pomoci chronoplánu měla vždycky svoji tradici. Čtyřlístek se setkával s Rudolfem II. poměrně pravidelně už od roku 1976, náš hlavní příběh Čtyřlístek ve službách krále je pak pokračováním první samostatné knihy Muž z budoucnosti (1990). Pro filmový scénář došlo ještě na mnoho změn, cesta k výsledku byla extrémně náročná, ale k mému osobnímu úžasu výsledek stojí za to. Ok, je tu celá hromada otravného product placementu, dílčí inspirace nedávnými fenomény typu Narnie, ale určitým způsobem to drží pohromadě. Ve výsledku je tedy Čtyřlístek ve službách krále zábavný a napínavý dětský film, který čtenáři z Třeskoprsk ocení. Náhodný čtenář samozřejmě nebude mít pocit štěstí při odhalení každého detailu, jako je klasický nápis LABOR ATOŘ nebo masožravé kytky, případně Němečkovi typizovaní zločinci atd. Kdo by čekal Pixarovku, tu samozřejmě nedostane, nedostane ale ani Kozí příběh, ačkoli Koza i Čtyřlístek nenásilnou formou učí ty nejmenší cosi elementárního o naší historii. Jsem velmi ráda, že právě tenhle film nebudu mít problém sledovat opakovaně. Druhý film k 50. výročí také není špatný. ()

Reklama

topi odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím, pro koho tahle hrůza měla být určena. Kultaři, kteří na Čtyřlístku vyrostli a do zhruba 92. roku jej milovali, tak ti si odplivnou. Pro novodobé děti silně pochybuji, že zaboduje a aspoň nějak je zaujme. Animace čiší amatérismem, zaostalostí a nedokonalostí a scénář úplnou infantilní trapností. Koukat se na to znamená trpět a vzpomínat na Čtyřlístek jako na nedostižitelný komiks, který měl zůstat navždy jen na papíře. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Vážně nepotřebuju koukat na to, kterak Fifinka zvlhne z Pribináčka, nebo jak se ten objekt zrůdného product placementu jmenoval. Všeobecně je naprosto nevhodná, do bulev bijící, reklama největší problém Čtyřlístku, je totiž nezměrně tupá a rušivá, ale jednoduše vypadá blbě (aneb detailní lízátka značky xy vs, jednoduchá animace). Další velké mínus je neschopnost pracovat s hlasovým obsazením, nevyužít takových kvalit, jaké nabízí Ivan Trojan, Jiří Lábus, ale i třeba Vladimír Javorský je známka velmi špatného nahrávání, protože tahle sestava mohla stvořit hlasový doprovod výtečný. Bohužel to nezachraňuje ani tupý a nesmyslu plný příběh, ten ale vzhledem k okolnostem tak nějak beru na milost. A připadám si jako úchyl, protože musím dumat nad faktem, zda Fifinka nosí kalhotky nebo to je jen jiná barva srsti. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Aj keď je animácia postáv celkom sympatická a kombinácia 2D a divnej kvázi 3D animácie nijako nevyrušuje dojem spracovania, tak príbeh stojí (ako vy Česi říkáte) "za starou Belu". Na to, že sa má jednať o komédiu tu vtipu veľa nenájdete, a aj to málo sa obmedzí na trápne situačné gagy. Príbeh je fakt iba pre deti, ktoré detaily i väčšie veci nebudú rozpytvávať. A ten moderný kabát je na grc. Kto vie, ako to hodnotia samotné deti. Hodnotenie: 45% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (21)

  • Na filmu pracovalo ve filmovém studiu Alkay Animation Prague více než čtyřicet animátorů z celého světa. (JoranProvenzano)
  • Premiéra filmu byla odložena z původně zamýšleného ledna na březen 2013. Příčinou byl shořelý server a zkrat dalších počítačů, což způsobilo ztrátu části dat. Během nehody tvůrci přišli přibližně o 18 minut filmu. Nakonec šel snímek do kin ještě na konci února 2013. [Zdroj: deník Metro] (hippyman)
  • Česká pošta vydala roku 2010 známky s tematikou „Čtyřlístku“, které byly prvními samolepícími a navíc měly písmenové označení hodnoty. V listopadu roku 2012 pak vydala první tematicky orientované známky na český film, a to právě na tento, přičemž na nich kromě tradičních postaviček byli i Rudolf II. a Aurix I. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama