Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden krok vedle, jeden neuvážený čin – i to stačí k tomu, aby se zcela převrátil život v jedné rodině… Jarmila Honcová, obětavá matka na plný úvazek, se dopustí finančních machinací na pracovišti. Ne kvůli sobě, ale opičí láska k dětem ji přivedla k tomuto činu. Právě její dospívající děti pak nedovedou pochopit, že zrovna matka, jejich vzor slušnosti a poctivosti, která je učila bezpečně rozeznávat dobré od špatného, tak zklamala. Hledání pochopení a odpuštění bude velmi svízelné… Hlavní roli matky, které je ochotna pro své děti obětovat vše, i vlastní čest, nezapomenutelným způsobem ztvárnila Věra Galatíková. (Česká televize)

(více)

Recenze (59)

xaver 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět profesionálně velmi dobře proveden s výbornými hereckými výkony. Ale vadí mě to omlouvání beze všech pochyb kriminálního činu. Ani opičí láska nemůže tento čin omluvit. Tím spíš, že sama opičí láska je odporným zločinem proti lidskosti, protože z němého, bezmocného tvorečka postupně formuje dospělého jedince, většinou s hodně špatnými vlastnostmi. To se ale v těchto filmech většinou nedozvíme. Vidíme jenom chudinku, která se dala na cestu zločinu kvůli dětem. Pochopitelné, ale neomluvitelné. To je ale síla. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Všechny doslova převálcovala Věra Galatíková svým civilním hereckým projevem. Byla to jedna z našich nejlepších hereček, to je bez debat. Zápletka je vcelku jednoduchá, za komančů byla zpronevěra těžký zločin, který se trestal tvrdým žalářem. Do nešťastné situace se tak dostala hlavní hrdinka této psychologické inscenace, která končí jejím uvězněním a příběh pokračuje v navazující televizní hře - Kdoví, kdy začne svítat. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Kradnúť sa nemá. Každý to vie a predsa každý kradne, dnes, aj za socializmu. Keď to bolo neúnosné, tak mal potenciálnych zlodejov odradiť takýto film. A možno aj odradil, lebo ten dopad na rodinu a vzťahy je vykreslený skvele. Scenár a herci aj pri tak banálnej zápletke s krádežou zdanlivo malej sumy vytvorili hustú atmosféru vyšetrovania a väzenia, že by sa inscenácia nestratila ani v konkurencii známejších filmov. –––– Ahoj mami. Moc tě pozdravuju. Už se těším až zase budeš doma. Táta s Ivetou se snažej vařit, ale moc jim to nejde. –––– Pane doktore, je možné, aby se děti zřekli svý mámy, když udělá něco, jako já? ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Kdyz jsem byl malej, nemel jsem tyhle inscenace rad, a vzdycky jsem byl otravenej, kdyz na to nasi koukali vecer v televizi. Dneska, jako dospely divak, musim konstatovat, ze to jsou opravdu poklady, a ze dnesni produkce nema sanci jim konkurovat. Skvele zahrany, uveritelny pribeh ze zivota. Zadna umela hmota... 4+ ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mi vadily příliš spisovné a neživotné dialogy, ale druhá polovina všechno vynahradila. Výborné herecké výkony, zajímavý vývoj vztahů a proměny osobností, pozoruhodné epizodky (například Simona Stašová). Trochu mě rušila - možná záměrná - práce s účesy - Věra Galatíková jako ulíznutá šedá myška a Milena Dvorská stylizovaná do podoby přestárlé prostitutky mi moc neseděly. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama