Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Architekta bývajúceho v rozľahlom dome práve opúšťa priateľka a ostáva sám. V jeden večer na jeho dvere zaklope neznámy muž, ktorý si potrebuje zavolať. Dopraje mu chvíľku súkromia, no keď sa vráti, muža nevie nájsť a čo je podozrivejšie, nevidel ho ani odchádzať.
Časom dostáva pocit, že v dome sa okrem neho nachádza aj niekto iný... (petero)

(více)

Recenze (139)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Jak z naprostého minima vytěžit maximum? Angažovat Moralese. Po Juliiných očích byl tenhle film povinnost a Španěl mě opět nezklamal. Sice to nebylo tak dokonalé, ale pořád ještě jsem musel obdivovat režisérovu schopnost zaujmout na tak malém prostoru takovou silnou atmosférou. Schovka už nikdy nebude jako dřív. 90% ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem atraktivní paskvil horroru, podivného psychologického dramatu, thrilleru a bůhví čeho ještě. Scénář nervózně tápe, ba přímo bezcílně dovádí jako bezhlavá slepice na dvorku. Tím pádem tomu odpovídá i zveličující a často až nesmyslné chování postav. Pointa, která prakticky nemá souvislost s ničím podstatným v první hodině a půl příběhu, je vcelku trapná a hlavně pro mě, jak už bývá zvykem, předvídatelná. Po první hodině byl film na 3 hvězdicích, pak chvíli hlasitě koketoval se čtvrtou, aby v zápětí zhučel na 2 ....áá...hups a jsme opět na třech. No ale takhle se tenhleten film zkrátka chová. A já mu moc nerozumím, proto asi nerozumím ani mému hodnocení. ()

Reklama

hirnlego 

všechny recenze uživatele

To, kdo je zavřenej na půdě, bylo jasný hned, ale postupem času je to stejně jedno, protože se dějou další zajímavý věci, i když občas zbytečně moc směšný. Atmosféra dobrá a s povedenější zvukovou stopou by to v první polovině byla už slušná síla, hlavně pro osamocený majitele baráků s citlivým měchýřem a hajzlem ve druhým patře, ha-ha-ha. Škoda patetický pointy s "tím uvnitř", jinak by to ty 4* možná i byly, originální je to dostatečně. (3,5*) ()

swamp 

všechny recenze uživatele

O něco slabší režisérův film, než novější Los Ojos de Julia. Přesto žánrově velice blízký, rozhodně v průběhu dosti netradičně se odvíjející a místy až vtipný. Škoda, že karty jsou až okatě rozdané a že některé nelogičnosti snímek mírně strhávají k průměru. Přesto doporučuji, rozhodně stojí za povšimnutí. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Musím se zákonitě přidat k většině. První polovina byla doslova brilantní, napětí jelo ostošest, hlavní hrdina projevoval přesvědčivé emoce, atmosféra po celou dobu hutněla. Španělé na to mají prostě geny. Nezapřou ale své psychedelicky působící výšplechty, které pak nikdo nechápe. Celá druhá polovina už je jen jedno velké WTF, napětí zcela opadá, veškerá logika taky a my vůbec nevíme, o co tam vlastně jde. Nějaký zvláštní nevyluštitelný podtext ten závěr mít musel, ale jak na to tady tak koukám, ještě na něj nikdo nepřišel. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama